Razstava: Tovarna TO(rbic) in KO(včkov) v Mestni galeriji Šoštanj #VIDEO

V Mestni Galeriji Šoštanj so na ogled postavili gostujočo razstavo TOKO DOMŽALE – Tovarna TO(rbic) in KO(včkov), ki pripoveduje zgodbo o nekdanji pomembni usnjeno-galanterijski tovarni v Domžalah.

Mineva skoraj dvajset let, odkar tovarne TOKO v Domžalah ni več. Ostaja spomin na pomembno domžalsko tradicijo izdelovanja usnjene galanterije in njeno visoko kakovost.

"Razstava je vsebinska nadgradnja projekta Naše tovarne, naš ponos iz leta 2016 na temo gorenjske industrijske dediščine. Razstava, ki je bila odprta leta 2019 v Slamnikarskem muzeju, je bila dobro obiskana ter je v mnogih obiskovalcih vzbudila spomine ter željo po darovanju Tokovih izdelkov," so ob tem zapisali v Muzeju Velenje.

In dodali: "Spoštovani, če morda pri vas doma še hranite kak izdelek tovarne TOKO Domžale in bi ga bili pripravljeni podariti za muzejsko zbirko, vas vabimo, da ga v času razstave Tovarna TOKO Domžale prinesete v Mestno galerijo Šoštanj ali v Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Povabljeni, da skupaj ohranjajmo dragocene spomine!"

Razstavo je pripravil Slamnikarski muzej Domžale, ki deluje pod okriljem Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Avtorica razstave je Katarina Rus Krušelj.

Razstava bo v Mestni galeriji Šoštanj na ogled od 15. oktobra do 10. novembra 2020.

Ogled razstave, ujete v video zapis, je mogoč od ponedeljka do petka od 16.00 do 18.00 in v soboto od 10.00 do 12.00. Razstavo si lahko ogledate tudi na spletni strani Muzeja Velenje in na facebook profilih Zavoda za kulturo Šoštanj in Muzeja Velenje.

Obiskovalci Mestne galerije Šoštanj bodo prejeli tudi zgibanko, v kateri je na kratko predstavljena vsebina razstave. Razstava sodi v redni program Zavoda za kulturo Šoštanj in Muzeja Velenje.

Komentiraj