Ob dnevu spomina na mrtve spremenjen prometni režim v okolici pokopališč

Zaradi zelo povečanega obiska pokopališč v prihodnjih dneh bodo spremenili režim vožnje z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalc do pokopališča Podkraj in uredili enosmeren promet tako na pokopališču Podkraj kot na pokopališču Škale. 

V prazničnih dneh, v nedeljo, 31. oktobra, in v ponedeljek, 1. novembra, bodo omogočili vožnjo z Lokalcem do pokopališča v Podkraju vsakih 30 minut.

"Bliža se dan spomina na mrtve, ko se spomnimo tistih, ki jih ni več med nami. Zaradi zelo povečanega obiska pokopališč v teh dneh bomo spremenili režim vožnje z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalc in tako našim občankam ter občanom omogočili dostop do pokopališča v Podkraju tudi v prazničnih dneh, v nedeljo, 31. oktobra, in v ponedeljek, 1. novembra 2021," sporočajo na velenjski občini.

Ta dva dneva bo Lokalc med 7. in 18. uro vsakih 30 minut odpeljal z Avtobusnega postajališča Velenje na Gorico, v Šalek, do postaj na Tomšičevi cesti in pri Tržnici ter proti postajališču Rudarski dom (Stari kino). V krožišču bo Lokalc obrnil ter pot nadaljeval proti železniški postaji (in ne proti mestnemu stadionu) in naprej po Partizanski cesti proti Podkraju.

Ker bo v teh dneh promet mimo pokopališča v Podkraju potekal enosmerno, bo Lokalc pot nadaljeval čez Lokovico in po Partizanski cesti nazaj proti mestu. Ustavil bo na postajališčih pri Cvetličarni Iris in pri Vili Bianci ter se vrnil na Avtobusno postajališče Velenje.

Vse voznike opozarjajo, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo. Promet bodo usmerjali in nadzorovali policisti Policijske postaje Velenje, medobčinsko redarstvo in člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Velenje.

"Voznike prosimo, da zaradi povečanega prometa vozijo strpno in umirjeno. Bodite še posebej pozorni na večje število pešcev v bližini pokopališč," sporočajo na velenjski občini.

Komentiraj