Ob dnevu spomina na mrtve ne bo organiziranega avtobusnega prevoza

Bliža se dan spomina na mrtve, ko se spomnimo tistih, ki jih ni več med nami. Mestna občina Velenje zaradi epidemije koronavirusa občanke in občane naproša, da ne obiskujejo pokopališča le 31. oktobra in 1. novembra, ampak morda nekaj dni prej oz. kasneje, da preprečijo zbiranje in srečevanje.

Tiste dni bo promet mimo pokopališča v Podkraju potekal enosmerno, organiziranega avtobusnega prevoza letos zaradi epidemije ne bo. Avtomobile lahko parkirate na parkiriščih pri Hoferju in Restavraciji pod Jakcem.

Na pokopališče v Podkraju se lahko med tednom peljete tudi z Lokalcem, in sicer tja vozi rdeča proga. Podroben vozni red najdete TUKAJ. Ob sobotah, nedeljah in praznikih Lokalc ne vozi.

"Prvi november je za marsikoga zelo pomemben dan. Poklonimo ga spominu na ljubljene in obiščemo pokopališča. Letos je žal situacija v državi zaradi epidemije takšna, da je upoštevanje vseh priporočil in ukrepov Vlade Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje nujno potrebno, zato občanke in občane prosimo za razumevanje," sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Komentiraj