Na čaju s Stojanom Kneževićem in Dominikom Mahničem

Vabljeni v četrtek, 14. 3. 2019, ob 18.00 v Galerijo Velenje na pogovor s Stojanom Kneževićem in Dominikom Mahničem. Vstop prost.

Stojan Knežević je študiral slikarstvo na ALUO v Ljubljani pod mentorstvom Emerika Bernarda in Hermana Gvardjančiča. Diplomiral je leta 2007. Svoja dela je razstavljal na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Živi in ustvarja v Velenju in Topolšici. Leta 2005 je prejel priznanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in leta 2007 nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke.

Dominik Mahnič je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani  nadaljeval študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer leta 2008 diplomiral ter si leta 2013 pridobil naziv magister umetnosti, smer video, pod mentorstvom prof. Sreča Dragana. En semester je svoje znanje poglabljal tudi na Wanganui School of Design na Novi Zelandiji. Je ustanovitelj mednarodne zveze mestnih lovcev, videast, ulični umetnik, izdelovalec, intermedijski umetnik in slikar.

Pogovor bo vodila kustosinja razstave mag. Milena Koren Božiček.

Komentiraj