Čajanka in predstavitev knjige z Velenjčanko Admiro Robin

Vabljeni v sredo, 13. novembra 2019, ob 19.19 v preddverje Mestne knjižnice Velenje kjer bo potekala predstavitev knjige Moja pot, avtorice Admire Robin.

Moja pot je življenska zgodba Velenjčanke Admire Robin. Avtorica knjige je prostovoljka, vodja Organizacijske enote Velenje Zavoda KROG, invalidka, prišlek, močna in energična ženska, ki ne dovoli, da bi ji invalidnost zapirala pot k uresničevanju ciljev, osebnostnem razvoju in želji živeti polno življenje. Avtorica poudarja na nujno kulturno in jezikovno integracijo ter sprejemanje kulture Slovenije in prav tako želi motivirati osebe iz ranljivih skupin, da je prostovoljstvo dodana vrednost posameznika. Zgodba, ki se dotika vsakega posameznika, vsake organizacije, vsakogar, ki mu je mar za družbo, za družbeno odgovornost. Knjiga je izšla ob delnem sofinanciranju Mestne občine Velenje in Zavoda KROG.

"Z izdajo knjige želimo spodbujati solidarnost in predstaviti prostovoljstvo kot način socialne, kulturne in jezikovne integracije najrazličnejših ranljivih družbenih skupin in konkreten ukrep za socialno aktivacijo, predvsem brezposelnih. Prostovoljstvo je za ranljive posameznike pomembno za potrditev lastne sposobnosti, okrepitev občutka lastne vrednosti, za ohranjanje in širjenje socialne mreže. Vsak, ne glede na trenutno življenjsko situacijo, lahko po svojih zmožnostih pomaga in s tem opravlja pomembno delo. Pomembno je, da je vsak enakovredno sprejet, da ima enake možnosti, da je cenjen in spoštovan," je ob izdaji zapisal Zavodu KROG, OE Velenje.

Komentiraj