Akcija Preplavimo Velenje s prijaznostjo

Bliža se 13. november in s tem tudi Mednarodni dan prijaznosti. Dan, ki si prizadeva povezati ljudi in premostiti razlike med njimi. Spodbuja nas, da z različnimi malenkostmi, preprostimi dejanji ali pozornostmi poskušamo polepšati življenje drug drugemu. Ponekod podarjajo cvetlice, društvo Humanitarček pa že nekaj let namesto teh deli poslikane kamenčke.

Tudi Velenje se letos priključuje akciji!

Letošnja ideja je v Sloveniji poslikati 10.000 kamenčkov, ki so jih prostovoljci že začeli izdelovati. Kolonije in posamezniki že barvajo kamenčke prijaznosti. V Velenju se akciji pridružujejo prostovoljci Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje v sodelovanju s Knjižnico Velenje. Delavnico izdelovanja kamenčkov bodo organizirali v petek, 8. novembra, ob 17. uri. 

Gotove kamenčke pa lahko prinesete med 10.11. in 12. 11. 2019 v Vilo Rožle, Aškerčeva cesta 21, 3320 Velenje (MZPM Velenje). KLIK na dogodek.

Pisane pozitivčke - kamenčke bodo 13. 11. odnesli v Knjižnico Velenje (in morda še na kakšno drugo mesto v Velenju), kjer si jih bodo someščani lahko vzeli in z njimi okrasili svoj dom.

Akcija poteka z mislijo, da si pomagamo in širimo zavest, da ne glede kako hudo je v življenju, nismo sami. Vedno obstaja nekdo, ki mu ni vseeno, človek s srcem in voljo ter željo po pomoči.

Preteklo leto je ustvarjala tudi ekipa Velenjcan.si:

Komentiraj