Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje #foto

Žalski policisti so konec preteklega tedna opravili več hišnih preiskav na območju Policijske postaje Žalec. Z zbiranjem in preverjanjem obvestil so prišli do podatkov, da 38-letna moška, doma z žalskega območja, na svojih domovih, vikendu ter v zapuščeni hiši, na žalskem območju, ki je njuna skupna last, gojita konopljo.

Pri enemu od njiju so v kletnih prostorih odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje in okoli 190 sadik le te. Konopljo in opremo za gojenje so mu zasegli. Zasegli so mu tudi okoli pol kilograma posušene konoplje, manjšo količino konopljine smole in gotovino, za katero sumijo, da jo je osumljeni 38-letnik pridobil s prodajo prepovedane droge. Pri osumljenem 38-letniku so hišno preiskavo opravili tudi v počitniški hišici na območju Policijske postaje Celje, kjer je imel prav tako posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v katerem trenutno ni imel sadik. Našli in zasegli so manjšo količino posušenih delcev konoplje.

Pri drugem so v kletnih prostorih našli in zasegli dva šotora prilagojena za gojenje konoplje, na podstrešju pa še dodatni prostor za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi okoli 150 sadik konoplje ter nekaj posušene konoplje.

Hišno preiskavo so žalski policisti opravili tudi v stanovanjski hiši na žalskem območju, ki je njuna skupna last. V hiši sta imela tri prostore prirejene za gojenje konoplje, ob hiši še dva večja šotora. V hišnih prostorih so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, v šotorih pa okoli 570 sadik konoplje.

Skupno so 38-letnikoma z žalskega območja zasegli več kot 900 sadik konoplje, okoli dva kilograma posušenih delcev konoplje, manjšo količino konopljine smole ter več opreme za gojenje konoplje.

Oba sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1, privedena k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor.

Grozi jima zaporna kazen od enega do desetih let.

Galerija Fotografij

Komentiraj