V včerajšnjem triurnem nadzoru cestnega prometa na Celjskem in Koroškem zaznali 120 kršitev

Včeraj, 8. januarja, med 6.30 in - 9.30 uro je Policija na celotnem območju Policijske uprave Celje izvedla poostren nadzor prometa s poudarkom na varnosti pešcev v cestnem prometu, uporabi varnostnih pasov in otroških sedežev ter uporabi mobilnih telefonov med vožnjo.

V treh urah, kar je trajal nadzor, so zaznali 120 prekrškov. Od tega 36 prekrškov zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 43 prekrškov zaradi neuporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev, 36 prekrškov pešcev in 5 prekrškov voznikov do pešcev.

Poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev hitrosti pa so izvedli tudi v ponedeljek, 7. januarja, na relaciji Celje - Laško - Rimske Toplice - Zidani Most - Radeče – Vrhovo. Nadzor je potekal po metodologiji VERIGA, kar pomeni, da so na tej relaciji hitrost preverjali z več zaporednimi radarski kontrolami. Zaznali so 43 kršitev hitrosti.

"V lanskem letu smo na območju Policijske uprave Celje sicer beležili izboljšanje stanja prometne varnosti. V prometnih nesrečah je umrlo 13 ljudi, leto prej 18. Tudi število prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami je bilo lani malenkost manjše kot v letu 2017. Lani se je v prometnih nesrečah hudo poškodovalo 163 udeležencev, predlani pa trije več.

Vsak poškodovan udeleženec v cestnem prometu, da o mrtvih sploh ne govorimo, je preveč. Zato bomo na območju Policijske uprave Celje podobne poostrene nadzore kot v zadnjih dveh dneh, redno izvajali na celotnem našem območju in skušali s tem povečati prometno kulturo ter zmanjšati število prekrškov in posledično prometnih nesreč," je zapisala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi (PU Celje).

Komentiraj