Ponoči prijeli tatove, ki so na avtocestnih počivališčih kradli gorivo

Sinoči, nekaj pred polnočjo, sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da gre za storilce, ki kradejo gorivo. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Ljubljani.

Na avtocestnem počivališču Lopata so v nadaljevanju ustavili dve tovorni vozili. Oba sta vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli prečrpavali direktno v svoje rezervoarje. Tovorno vozilo je vozil 42-letni Romun, pri izvrševanju tatvin sta mu pomagala sopotnika stara 41 in 23-let, oba romunska državljana. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni.

Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo.

Vse štiri osumljene so pridržali. Policisti so medtem, ko so z njimi opravljali postopke, dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje
iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih še zbirajo obvestila.

Osumljene bodo kazensko ovadili.

Komentiraj