Letos se je stanje prometne varnosti na območju PU Celje zelo poslabšalo

Na območju Policijske uprave Celje se je letos stanje prometne varnosti, v primerjavi s preteklimi leti zelo poslabšalo. V prometnih nesrečah je letos umrlo 22 ljudi, lani v enakem obdobju 11, predlani 16. Šest povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč je bilo pod vplivom alkohola, eden pod vplivom prepovedanih drog. Alkohol je tudi nasploh vse preveč prisoten med vozniki na tem območju, ne le pri smrtnih prometnih nesrečah. 25% prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami so povzročili pijani vozniki. Najpogostejši vzroki najhujših prometnih nesreč so še vedno nepravilna stran in smer vožnje, neprilagojena hitrost, neupoštevanje prednosti, nepravilnosti pešcev in nepravilno prehitevanje.

Policisti zaradi tega na območju PU Celje izvajajo pogostejše nadzore cestnega prometa.

Policisti in rokometaši združili moči za boljšo varnost v cestnem prometu

V tem tednu veliko pozornosti namenjajo psihofizičnemu stanju voznikov. "Pri aktivnostih za ničelno toleranco do alkohola in drog v cestnem prometu so se nam letos, že drugo leto zapovrstjo, pridružili rokometaši RK Celje Pivovarna Laško. Podarili so nam vstopnice za ogled rokometne tekme lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in RK PPD Zagreb, ki bo 10. novembra 2019, ob 17. uri, v dvorani Zlatorog v Celju. Ves teden pri kontrolah prometa delimo vstopnice tistim voznikom, ki jim alkotest pokaže 0,00 in ki izpolnjujejo vse pogoje za varno in odgovorno vožnjo," so sporočili iz PU Celje.

Odgovorni vozniki, ki so spoštovali cestno prometne predpise in jim je preizkus z alkotestom pokazal 0,0 so prejeli tudi letak, s katerim si bodo lahko prislužili dve vstopnici za koncert Policijskega orkestra, ki bo 15. januarja 2020 v Ljubljani in je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašajo odgovorno.

"Do konca leta bomo na našem območju, poleg rednih nadzorov cestnega prometa, izvedli še več izrednih in »ad hoc« nadzorov, v katerih bomo največ pozornosti namenili preverjanju hitrosti, psihofizičnega stanja voznikov, uporabe telefona med vožnjo, vožnje pri rdeči luči na semaforju in preverjanju ostalih dejavnikov, ki najpogosteje vplivajo na nastanek prometnih nesreč," sporočajo iz PU Celje.

Vsi se moramo zavedati, da je le odgovoren voznik tudi varen voznik.

Komentiraj