Velenjski raper IVČ z izdajo novega spota #video

Ivan Razbornik, bolje poznan kot raper IVČ je umetnik iz koroškega društva, t.i. DNEVNA SOBA STUDIO.

Društvo šteje 11 članov, in sicer: IVČ, Gregor Rutnik Miškovič GREX, Marko Marin NIGHT-M, Gorazd Čekon ČIKO, Kevin Rozman SCOUT, Kevin Gros ZERO, Matjaž Rus RUSI, Tadej Tamše TAMŠE, David Razbornik DEYF, Igor Vrečko IGGY in Mitja Miklav MAUS. 

IVČ se z glasbo ukvarja že od malih nog. Vse od končane glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer je kot otrok igral klavirsko harmoniko, pa vse do rock benda SAMSARA, v katerem je prevzel vlogo bobnarja. Pot ga je na koncu pripeljala v hip hop vode, kjer trenutno z 11 člansko ekipo podpirajo in ustvarjajo glasbeno sceno. V prostem času rad piše besedila, igra kitaro, ustvarja hip hop instrumentale in seveda repa. Po poklicu je organizator poslovanj v gostinstvu in turizmu in trenutno dela kot barista v Mestni kavarni Šoštanj. 

Z društvom DNEVNA SOBA STUDIO so se prvič predstavili že leta 2014 s skupinskim mixtape-om "KOROŠKA NAPADA", takrat se je vse skupaj šele začelo. Leta 2015 je Ivč sodeloval na projektu pod vodstvom Marko NIGHT-M Marin z naslovom "MOJ NAČIN", leta 2016 je sodeloval na GREX-ovem mixtape-u "TRENING", leta 2017 je izdal svoj prvi izdelek "IVČTAPE", dve leti kasneje pa se je pojavil še drugi album z naslovom "IVČTAPE VOL. 2". Hkrati pa je sodeloval tudi na prvencu od Kevina Rozmana - SCOUTA, in sicer "ILUZIJE". Albuma sta bila izdana istočasno v septembru 2019.

O aktualnem solo albumu IVČTAPE VOL. 2 

Album ni opredeljen tematsko, temveč je zelo raznolik; od vsakdanjih, do političnih, ljubezenskih, resnih in tudi humorističnih pesmi. Album, na katerem je kar 20 skladb, je produciralo vse skupaj 10 producentov. Sneman je bil v dveh studiih, sodelovalo pa je tudi več umetnikov iz različnih koncev Slovenije. To so Maša Jakopič, Klara Klasinc KLARITY, Tomaž Dornik SLICK, Miha Dobnik EMDI, Igor Kuna KUNA, Aljaž Šešo ŠEŠO in Mišel Ristov AMO. 

Skupaj je bilo posnetih tudi 5 video spotov, in sicer SPREMEMBE, KADILEC, FIRE, V ČASOPISU in IVČTAPE VOL. 2 lyrics video za skladbo z naslovom MOJ SVET ter risana animacija za skladbo z naslovom NORE SANJE (video zgoraj). 

IVČ pravi, da se pripravlja še ogromno novih skladb, ki bodo na voljo za poslušati v kratkem. 

Komentiraj