V ZDA izšel osemnajsti studijski album skladatelja Staneta Špegla

Skladatelj in avtor multimedijskih vsebin Stane Špegel predstavlja nov studijski album LP »Iglavci«. Izid albuma so opisali takole:

Potem, ko je je aktualni podalpski komandir tovariš Tvito pozval, da naj vendarle pridemo iz gozdov, se je tudi skladatelj in avtor multimedijskih vsebin Stane Špegel, skrit za partizanskim imenom Monom, vrnil iz hoste na domačo velenjsko poseko. In to do zob oborožen z devetimi novimi žanrsko pisanimi gozdnimi kompozicijami, ki jih je tokrat posvetil slovenskim iglastim drevesom.

LP »Iglavci« je sicer Stanetov osemnajsti samostojni album in je nadaljevanje njegovega lanskega konceptualnega album »Listavci«, ki je bil podprt tudi z multimedijsko plesno predstavo. Oba albuma je založila ameriška založba Magnatune, LP »Iglavci« pa je v ZDA izšel pod imenom »Electric Forest«. Založba je za prvi single izbrala skladbo »Jelka« / »Fir«.

Vse skladbe je komponiral, odigral in produciral Stanislav Špegel. Izid albuma je podprla Mestna občina Velenje.

Single »Jelka« / »Fir« si lahko snamete na monom.si, kjer je tudi več informacij o avtorju, posamezne skladbe so v formatu mp3 (320k) na voljo na priložnostni spletni strani, celoten album pa na strani založbe.

Komentiraj