Mrigo in Ghet tokrat kaznujeta #video

Velenjska reperja Mrigo in Ghet tokrat "kaznujeta". Ropanju politikov (Ropolitike, maj 2020) sta sedaj dodala še krvav zaključek - Kazn. Kazn je animacija, ki je na "southparkovski" način povzela krut Mrigov scenarij.

Kazn se nahaja na albumu ŠE, ki je izšel februarja letos. Besedilo opisuje najtemnejšo obliko kaznovanja političnih dobičkarjev in tajkunov. Besedilo je nastalo že nekaj let nazaj, ko je na oblasti delovala večina istih politikov, ki tudi danes uporablja koruptivne načine vladanja. 

"Izražanje nezadovoljstva in zgražanje nad delovanjem politikov je logično in seveda pomembno v današnjem času. Pomembno je tudi, da vedno bolj izpostavljamo koruptivno delovanje in s tem opozarjamo, da smo ljudje tisti, ki politike postavljamo in ob skrajno nespoštljivem in izkoriščevalskim vedenjem do družbe, lahko tudi kaznujemo," sta zapisala znana velenjska reperja.

In dodala: "V času, v katerem živimo, z vlado, ki nam vlada, ni odveč poudariti, da gre za umetniško delo, ki ne spodbuja nacionalne, verske oziroma kakršnekoli nestrpnosti."

Animacijo je zrisal Bor Šparemblek, za montaža pa je poskrbel Jan Štefančič. 

Glasba: Benjamin Džinić - Ghet
Besedilo: Darjan Jeličić - Mrigo
Master: Jani Rak

Komentiraj