Mlada velenjska podjetnika navdušujeta z jedljivimi skodelicami

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Naj vam predstavimo podjetje Cupffee Slovenija, ki ga sestavljata dva mlada podjetnika iz Velenja, Nik Bračič in Timotej Brunšek. Njuna podjetniška pot je stara že nekaj let, večino časa pa sta se ukvarjala z iskanjem rešitev, ki bi pozitivno vplivale na količino odpada, predvsem odpadne embalaže v družbi. Podjetje Cupffee Slovenija sta tudi ob mentorski pomoči SAŠA inkubatorja - kjer sta še vedno aktivna člana - uspela ustanoviti šele pred kratkim.

Kaj je Cupffee?

Cupffee je edina jedljiva vafljeva skodelica na trgu, ki je namenjena serviranju toplih in hladnih napitkov ter pijač. Njen namen je na kreativen in zabaven način predstaviti inovativno in okolju prijazno rešitev, ki zmanjšuje potrebo po plastičnih izdelkih, predvsem tistim za enkratno uporabo. 

Skodelice Cupffee so nevtralnega, rahlo sladkastega okusa, ki ne vpliva na okus nalite tekočine. So primerne za vegane in otroke, brez gensko spremenjenih organizmov ter v celoti biorazgradljive. Ker služijo tudi kot prigrizek jih lahko uporabnik po pitju v celoti poje. Skodelice Cupffee namreč kljub naliti tekočini ostanejo hrustljave do 40 minut, vsebine pa ne prepuščajo tudi do 10 ur. Za zagotavljanje higiene imajo papirnat ročaj ter ovoj, ki preprečuje stik s podlago in morebitnimi drugimi osebami.

Podprimo lokalno in prispevajmo k varovanju okolja

Cilj podjetja in skodelic Cupffee je zmanjšati količino plastičnega odpada, zmanjšati potrebo po izdelkih za enkratno uporabo oz. le-tem predstaviti okolju prijazno alternativo. "S tem želiva dodati svoj prispevek k varovanju okolja in k temu spodbuditi tudi druge," pravita podjetnika.

Nakup skodelic Cupffee tako pomeni podporo lokalnemu podjetništvu, lokalnemu razvoju in predvsem prispevek k varovanju okolja.

Spletna trgovina: slo-cupffee.si
Facebook: @cupffee.slo


V časih, ko se obdarujemo in si zadajamo nove cilje, vas vabimo k pregledu nekaj lokalnih ustvarjalcev, ki gradijo zdravo podobo našega mesta Velenje in okolice: Kam po darila in nove izzive v lokalnem okolju?.

Komentiraj