Search
Search
Close this search box.

Napovednik dogodkov, ki jih v mesecu februarju organizira Zavod za turizem Šaleške doline

Februar se prične s slovenskim kulturnim praznikom, zato ga pogosto poimenujemo kar mesec kulture. V Zavodu za turizem Šaleške doline so poskrbeli, da bo letošnji februar v Šaleško dolino prinesel bogato kulturno dogajanje.
FOTO: Aleksander Kavčnik

Dogodke bodo raztegnili čez cel mesec, s čimer želijo obiskovalcem ponuditi raznolike in navdihujoče umetniške izkušnje.

8. februarja, na obletnico smrti našega največjega pesnika, Franceta Prešerna, ki je tudi dela prost dan – si lahko po jutranji kavici privoščite VODEN OGLED HISTORIČNE VILE BIANCA.

Odkrijte čar preteklosti v tem biseru predmestja, ki se dviguje v duhu starodavnih fevdalnih dvorcev, kjer boste ne le raziskali izjemno arhitekturno lepoto stavbe, temveč tudi odkrili njeno bogato zgodovino, prepleteno z navdihujočimi zgodbami. Dogodek se začne ob 10. uri.

13. februarja ob 18. uri ste vabljeni na dogodek STOPIMO SKUPAJ V SVET VRTNIC, kjer boste v družbi Brede Čopi, predsednice Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije in nekdanje podpredsednice Svetovne zveze gojiteljev vrtnic, skupaj s Simonom Ogrizkom, predsednikom sekcije Slovenskih cvetličarjev in predsednikom Mednarodne cvetličarske organizacije Florint, doživeli izjemen večer v čudovitem svetu vrtnic.

Na tem posebnem dogodku boste imeli priložnost spoznati številne vrste vrtnic iz celega sveta, vključno z tistimi, ki krasijo našo domovino Slovenijo. S Čopijevo in Ogrizkom se boste podali na popotovanje skozi zgodovino vrtnic, spoznavali dišeče sorte in odkrivali vse skrivnosti, ki jih ponujajo te čudovite kraljice vrtov.

14. februarja –  na praznični dan zaljubljencev, se ponovno srečamo v srcu Velenja, natančneje na Cankarjevi ulici okusov. Med 11. in 18. uro, ste vabljeni na poseben kulinarični dogodek, imenovan Cankarjeva ulica okusov, ki bo potekal tik pred velikim Valentinovim koncertom Nine Pušlar.

Tokrat bodo vaše brbončice razvajali lokalni gostinski ponudniki, ki bodo predstavili domače Valentinove dobrote, s poudarkom na trajnostnih jedeh in pijačah.

Pripravite se na raznoliko kulinarično izkušnjo in ne pozabite prihraniti prostora tudi za sladice. Med sodelujočimi bodo: Espresso Momento, Hotel Paka, Lucifer, Tortica in DownTown.

17. februarja – Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem Velenje, pripravlja mesečno brezplačno tematsko vodenje. Tokrat je na sporedu dogodek MUZEJ USNJARSTVA in ARHITEKTURNA ZASNOVA ŠOŠTANJA. Skupaj boste odkrivali zgodovino, ki jo skriva šoštanjski muzej usnjarstva, predstavili pa bodo tudi arhitekturne zasnove mesta Šoštanj.

Ne smemo pa pozabiti na TEČAJ ZA PRIDOBITEV LICENCE LOKALNEGA TURISTIČNEGA VODNIKA ŠALEŠKE DOLINE, ki bo prav tako potekal v mesecu februarju. Izobraževanje za lokalne turistične vodnike obsega 40 učnih ur, ki so zajete v predmetniku s predavanji.

Poleg teoretičnega dela, vključuje tudi praktično simulacijo vodenja, ki vključuje ogled najpomembnejših znamenitosti regije, ter preizkus znanja na celodnevnem izletu po regiji.

Ponudba je resnično raznolika in obsega širok spekter dogodkov, ki bodo zadovoljili vsako generacijo. Verjamemo, da boste našli tudi nekaj za svojo dušo.

Vir: Visit Šaleška

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Benjamin Mešanović na 51. evropskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 v Gruziji zasedel 9. mesto

Karate klub Velenje je na tekmovanje Tbilisiju, glavnem mestu Gruzije, poslal tudi enega izmed svojih perspektivnih karateistov....
Družba

Včeraj potekala občna zbora KUD Ravne in TD Skorno

Včeraj, 17. februarja, sta potekala občna zbora dveh najštevilčnejših društev v občini Šoštanj, Kulturno-umetniškega društva Ravne in Turističnega društva Skorno....
UtrinkiŠport

Mladi nogometaši NK Šoštanj zaključili priprave v Umagu #utrinki

Tudi zadnji dan priprav mladih nogometašev Nogometnega kluba Šoštanj v Umagu je minil v izjemnem vzdušju. A jim je za zaključek malce zagodlo vreme....
Družba

Posnetek prenosa v živo: Množica na Titovem trgu zahteva nižje cene ogrevanja #video

Danes na Titovem trgu od 15.15 ure dalje poteka protest Ljudske iniciative Velenje....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023