Search
Search
Close this search box.

Zakaj izbrati dvoriščna vrata iz aluminija?

Za postavitev ali zamenjavo ograje in dvoriščnih vrat se velika večina odloči le enkrat v življenju. Prav zaradi tega je ta korak izredno pomemben, saj odreja varnost in počutje tako nas samih kot naših bližnjih v obdobju več desetletij, kar pomeni, da pred odločitvijo velja temeljito premisliti o tem, kakšna dvoriščna vrata izbrati, predvsem pa za katerega od materialov se odločiti.
FOTO: ALU HIT

Aluminij kot optimalna izbira za dvoriščna vrata

Dandanes je, kar se dvoriščnih vrat in dvoriščne ograje tiče, možno izbirati med več materiali. Med drugim so precej pogosta lesena, kovana, plastična, steklena in inox, v zadnjem času pa predvsem alu dvoriščna vrata, pri čemer se zdi, da imajo bolj ali manj vsaka vrsto prednosti ter žal tudi slabosti.

Kovana dvoriščna vrata

Kovana dvoriščna vrata so trdna, stabilna, trpežna in estetsko prilagodljiva ter hkrati cenovno najdražja dvoriščna vrata.

Dovzetna so za razvoj korozije in zahtevajo redno vzdrževanje, saj v nasprotnem navkljub svojim najboljšim lastnostim hitro propadejo.

Lesena dvoriščna vrata

Lesena dvoriščna vrata nedvomno prispevajo k domačemu vzdušju in dajejo stavbi ter njeni neposredni okolici privlačen videz, a so precej zahtevna za vzdrževanje, ker jih je treba redno barvati ter brusiti.

Poleg tega so lesena dvoriščna vrata precej občutljiva na vremenske vplive, nadvse radi se vanje zatečejo različni škodljivci in imajo omejeno trajanje, ker ob izpostavljenosti neugodnemu vremenu (ali ob neustreznemu vzdrževanju) hitro pričnejo trohneti.

Plastična dvoriščna vrata

Plastična dvoriščna vrata so v primerjavi s kovanimi cenejša in dokaj vzdržljiva, hkrati s tem pa še odporna na vremenske vplive. Zahtevajo minimalno vzdrževanje, vendar se jih drži sloves cenenosti.

Njihov videz namreč izdaja “plastičnost”, v primeru uporabe slabših materialov in neposredne izpostavljenosti soncu ali mrazu znajo popokati, neodvisno od tega pa po preteku nekaj let spremenijo barvo.

Steklena dvoriščna vrata

Steklena dvoriščna vrata so sicer izjemno elegantna in varna ter prijetna, ker ne zastirajo pogleda. Zanje so značilne dolga življenjska doba, odpornost in enostavno vzdrževanje. Se pa cenovno, kot kovana, uvrščajo med najdražja dvoriščna vrata.

Poleg tega nekoliko bolj grobo vzdrževanje površino zlahka poškoduje in na njej pusti številne odrgnine, hitro pa se poznajo tudi prstni odtisi.

Inox dvoriščna vrata

Inox dvoriščna vrata so, kot marsikatera druga, trpežna, odporna in enostavna za vzdrževanje, kljub temu pa dokaj draga ter občutljiva na dotik, saj se na njih, kot na steklenih, zelo hitro poznajo prstni odtisi.

Alu dvoriščna vrata

V primerjavi z vsemi njimi se aluminijasta dvoriščna vrata zdijo brez posebnih pomanjkljivosti, ker združujejo najboljše lastnosti predstavljenih materialov.

Aluminijasta dvoriščna vrata so estetsko dovršena, trpežna, enostavna za vzdrževanje, odporna na vremenske razmere in nekorozivna ter cenovno dostopna.

Vsega tega se zavedajo tudi v podjetju Alu hit, kjer ograjne sisteme in dvoriščna vrata izdelujejo po meri, glede na individualne mere dvorišča posameznega naročnika. Vse ograje in vrata njihove proizvodnje dosegajo visoke standarde kakovosti ter s tem kupcem zagotavljajo eno najbolj optimalnih razmerij med kakovostjo in ceno.

Najboljše lastnosti aluminijastih dvoriščnih vrat

Aluminij premore številne pozitivne značilnosti, zaradi katerih aluminijasta dvoriščna vrata in ograje že vrsto let veljajo za eno najbolj priljubljenih izbir, ko gre za zagotavljanje varnosti ter estetske dovršenosti doma.

Toliko bolj to velja, ker so ograjni sistemi znamke Alu hit na voljo v različnih izvedbenih možnostih, zaradi česar je tako dvoriščna vrata kot ograjo, vključujoč balkonsko ograjo, mogoče povsem prilagoditi arhitekturi hiše oziroma poslovnega objekta, kar še dodatno poudari skladnost stavbe z njeno neposredno okolico.

V nadaljevanju izpostavljamo najboljše lastnosti aluminijastih dvoriščnih vrat, ki zlahka prepričajo vsakogar.

1)    Aluminijasta dvoriščna vrata trajajo več desetletij

Trpežnost vsekakor sodi med ključne prednosti aluminijastih dvoriščnih vrat, ker je življenjska doba teh izjemno dolga in dosega več desetletij.

Brez težav so se zmožna soočiti z najrazličnejšimi vremenskimi razmerami (med drugim so primerna za območja z močnejšim vetrom), ne trohnijo, ne rjavijo in prestanejo tudi močnejše udarce (in druge mehanske poškodbe), zaradi česar njihova funkcionalnost ter izgled po preteku časa ostajata nespremenjena.

2)    Aluminijasta dvoriščna vrata zahtevajo minimalno vzdrževanje

Dvoriščna vrata so, kot na splošno vse balkonske in dvoriščne ograje, neprestano izpostavljena neštetim zunanjim dejavnikom (vlagi, mrazu, soncu, vetru, prahu, umazaniji), vendar aluminijasta vrata ni treba ne barvati ne lakirati ne brusiti.

Ker njihova barva sčasoma ne obledi, temveč tudi po preteku več let ohranja prvotni sijaj, je povsem dovolj, če dvoriščna vrata približno dvakrat letno (priporočljivo pomladi in jeseni) le obrišemo z vodo in vlažno krpo.

3)    Aluminijasta dvoriščna vrata so okolju prijazna

Aluminij je material, ki ni nagnjen k hitremu propadanju, poleg tega pa je tega možno reciklirati, s čimer se količina odpadkov dodobra zmanjša, s tem pa se prav tako bolj ali manj izniči negativen vpliv na okolje, kar velja tako za proizvodnjo in montažo dvoriščnih vrat kot za njihovo uničenje oziroma menjavo.

4)    Aluminijasta dvoriščna vrata poskrbijo za estetsko dovršenost

Dvoriščna vrata so bila nekoč namenjena izključno zagotavljanju varnosti in razmejevanju zasebnih površin od javnih, medtem ko danes predstavljajo pomemben arhitekturni ter slogovni dodatek tako v pogledu objekta kot njegove neposredne okolice.

Ograjni in dvoriščni sistemi Alu hit omogočajo številne prilagoditve; med drugim horizontalno ali vertikalno postavitev lamel, aluminijasta dvoriščna vrata in dvoriščne ograje pa je prav tako možno montirati na bolj ali manj vsakem terenu, ne glede na nagnjenost ali zahteve po širini oziroma višini letev.

Na voljo so v več slogih (šest stilno raznolikih modelov), različnih barvah, ki jih je mogoče celo medsebojno kombinirati, opremiti pa jih je možno tudi s polnili oziroma kakršnimikoli drugimi zaključki ali popestriti s številnimi dodatki.

Dvoriščna vrata, prav tako vse vrste ograj znamke Alu hit, se torej odlično prilegajo in tradicionalnemu ali podeželskemu slogu in modernemu ali minimalističnemu ter celo ekskluzivnemu arhitekturnemu slogu.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Na glasbenem tekmovanju TEMSIG danes izjemne rezultate dosegli godalci

Mladi velenjski glasbeniki vsakodnevno razveseljujejo s svojimi dosežki na TEMSIG- u in tako je tudi danes....
Družba

Na Velenjskem gradu do 12. aprila na ogled razstava “Šaleška planinska pot”

Na Velenjskem gradu si lahko ogledate razstavo "Šaleška planinska pot praznuje 50 let" ...
Družba

Vodstvo občine Šoštanj se je včeraj sestalo s predsedniki krajevnih skupnosti

Včeraj, 10. aprila, se je vodstvo občine sestalo s predsedniki krajevnih skupnosti, kjer so razpravljali o aktualnih zadevah. ...
Družba

Danes je v Velenju potekala okrogla miza na temo medvrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu

Danes, 12. aprila, je v Velenju pod taktirko Ministrstva za digitalno preobrazbo potekala okrogla miza, posvečena problematiki med vrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023