Search
Search
Close this search box.

Vožnja s Kameratom v veliko pomoč starejšim in gibalno oviranim pri mobilnosti

Kamerat je inovativni projekt, ki s pomočjo ekološko osveščenih električnih vozil in prostovoljnih voznikov omogoča večjo mobilnost občanov nad 65 let ter gibalno oviranim posameznikom v Mestni občini Velenje.
FOTO: velenjcan.si

Sistem omogoča brezplačne prevoze tistim, ki nimajo opcije lastnega prevoza. Omogoča jim lažji dostop do zdravstvenih storitev, pokopališč, trgovin ter podobnih opravkov.

Projekt temelji na načelih, ki vključujejo medgeneracijsko solidarnost, spodbujanje aktivnega načina življenja, povezovanje, sodelovanje ter spoštovanje narave in podporo prostovoljstvu.

Prevozi potekajo med delovniki od 7.30 do 15.00 in zajemajo območje Šaleške doline. Ob vikendih in praznikih prevozi niso na voljo.

Da bi uporabniki lahko koristili to storitev, je treba prevoz rezervirati najmanj 3 dni vnaprej. To omogoča usklajevanje potreb in želja čim večjega števila uporabnikov, ki se želijo posluževati te storitve.

Kamerat tako povezuje voznike prostovoljce z ljudmi, ki potrebujejo pomoč pri mobilnosti in sledi trajnostnemu načinu prevoza z električnimi vozili, kar omogoča lažji dostop do osnovnih storitev posameznikom, ki so v tej skupnosti morda bolj ranljivi ali imajo omejene možnosti prevoza.

Ta projekt predstavlja pomemben korak k večji vključenosti teh posameznikov v družbo ter k izgradnji bolj sočutne in trajnostno usmerjene skupnosti.

Za rezervacijo prevozov pokličite na telefonsko številko 080 15 70 med ponedeljkom in četrtkom od 8. do 15. ure ter ob petkih od 8. do 13. ure.

Pri klicu je potrebno koordinatorju posredovati naslednje podatke:

  • Ime in priimek
  • Lokacija vstopa
  • Telefonska številka
  • Termin (datum in ura)
  • Lokacija prevoza
  • Potreba po spremstvu ali pomoči
  • Želja po prevozu nazaj
  • Okvirna ocena časa trajanja opravka

Klicni center deluje v sklopu Mestne občine Velenje, natančneje v tajništvu Urada za družbene dejavnosti. Prevoze izvajajo prostovoljci Udarnika Mladinskega centra Velenje.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na tajništvo Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje na telefonsko številko 03 896 16 81.

Foto: Mestna občina Velenje

Vir: Mestna občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

V četrtek potekala 41. zaključna prireditev gibanja Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije

V četrtek, 28. marca, je v Domu kulture Velenje potekala svečana zaključna prireditev Gibanja Mladi raziskovalci za razvoj SAŠA regije. Na dogodku so razglasili rezultate in podelili priznanja ter nagrade....
Družba

Občni zbor so v petek izvedli tudi člani PDU Konovo

Društvo upokojencev Konovo je v petek, 22. marca, v Domu krajevne skupnosti Konovo, organiziralo redni zbor članov. ...
Šport

Velenjski petošolci se že 10 let učijo smučati brezplačno

V Mestni občini Velenje želijo vsem otrokom, ne glede na njihov socialni status, omogočiti smučarsko izkušnjo, zato že več kot desetletje podpirajo projekt Naučimo se smučati. ...
Gospodarstvo

Srečanje partnerjev projekta REECOL v Premogovniku Velenje

Med 11. in 12. aprilom 2024 Premogovnik Velenje gosti partnerje mednarodnega razvojno-raziskovalnega projekta REECOL - Ekološka sanacija in dolgoročni monitoring rudarskih površin po končanem izkoriščanju(Ecological rehabilitation and long term monitoring...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023