Search
Search
Close this search box.

Veleposlanik Republike Kosovo na obisku v Velenju

Veleposlanik Republike Kosovo, nj. eksc. Valdet Sadiku, je med nedavnim obiskom Velenja, poudaril izjemno sodelovanje albanske skupnosti z lokalno samoupravo.
FOTO: Mestna občina Velenje

S svojim nagovorom je pozval k še tesnejšemu sodelovanju med mestnimi občinami ter državami na področjih gospodarstva, turizma in podjetništva. Posebej je pohvalil načrtovane projekte v okviru prestrukturiranja ter jih videl kot pozitivne korake v smeri nadgradnje.

Sprejem veleposlanika in predstavnikov albanske skupnosti v Mestni občini Velenje, pri županu Petru Dermolu in njegovih sodelavcih, je bila odlična priložnost za Veleposlanika Sadikuja, da se zahvali za podporo, ki jo lokalna skupnost nudi predstavnikom albanske skupnosti v Velenju.

Izpostavil je dobro počutje albanske skupnosti v mestu ter izrazil zadovoljstvo nad izjemnim sodelovanjem z lokalno skupnostjo.

Kljub preteklim izzivom je bil poudarek na opaznih pozitivnih rezultatih v procesu vključevanja priseljencev iz Albanije. Izrazil je hvaležnost za odlično predstavitev in hkrati pohvalil projekte, ki jih občina Velenje načrtuje v prihodnosti, kot naprimer Center prihodnosti in inkubator TecHub i4.0.

V svojem odgovoru je župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol, izpostavil prizadevanja občine za ustvarjanje kvalitetnih življenjskih pogojev za vse občane, raznolike možnosti zaposlovanja ter izobraževanja. Niso pa v občini pozabili tudi vključiti odpravljanje stanovanjske problematike z načrtovanjem gradnje novih stanovanj. Poudaril je izvajanje programov, ki bodo olajšala prehod iz območja industrije pridobivanja premoga.

Poleg tega je župan izrazil namen zagotavljanja spodbudnih pogojev za rast manjših podjetij, ki bi ustvarjala nova delovna mesta z višjo dodano vrednostjo. Izpostavil je tudi rekorden proračun v višini 75 milijonov evrov ter številne načrtovane investicije.

Udeleženci sprejema so se strinjali, da si lahko medsebojno izmenjajo veliko znanja in s sodelovanjem ter ustreznim komuniciranjem uspešno rešujejo ali preprečujejo morebitne težave.

Vir: Mestna občina Velenje

1 Komentiraj
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Snezka
Snezka
29. januarja, 2024 13:11

Kdo je prvi z leve v drugi vrsti – Xhesian ali nekdo drug

Več novic

Utrinki

Mladi šoštanjski nogometaši blesteli na medobčinskem šolskem prvenstvu v nogometu #utrinki

Mladi člani Nogometnega kluba Šoštanj, so na tokratnem medobčinskem šolskem prvenstvu v nogometu predstavljali Osnovno šolo Karla Destovnika Kajuha Šoštanj....
Šport

Velenjska plavalca tudi zadnji dan četveroboja v Beogradu osvojila odlične rezultate

Po končanem tretjem, zadnjem delu četveroboja ekip iz Slovenije, Bosne, Hrvaške in Srbije, je slovenska reprezentanca minuli vikend zasedla odlično, 2. mesto. ...
Družba

Včeraj so se na maturantskem plesu zavrteli dijaki Šolskega centra Velenje

Včeraj, 22. marca, je v Velenju potekal maturantski ples dijakov Šolskega centra Velenje. ...
Družba

V Knjižnici Velenje gostili predavanje in predstavitev knjige dr. Semirja Osmanagića

V sredo, 27. marca, je v velenjski knjižnici potekalo zanimivo predavanje, ki je vključevalo predstavitev knjige "Moj pogovor z umetno inteligenco: bosanske piramide" avtorja dr. Semirja Osmanagića....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023