Search
Search
Close this search box.

V Velenju neprevoznih 9 cest, plazovi ogrožajo stanovanjske hiše

Zaradi posledic obilnega deževja v Velenju ni prevoznih 9 cest, 9 cest je pogojno prevoznih. Še vedno sta ogrožena stanovanjska objekta pod Velenjskim...
NULL
FOTO: Foto: MOV

Zaradi posledic obilnega deževja v Velenju ni prevoznih 9 cest, 9 cest je pogojno prevoznih. Še vedno sta ogrožena stanovanjska objekta pod Velenjskim gradom, plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo v Lazah. Oskrba s pitno vodo je lahko motena na območjih Podgorja, Podkraja pri Velenju in dela Vinske Gore. Med 3. do 6. avgustom je 234 velenjskih gasilcev sodelovalo pri 104 intervencijah.

Ceste Janškovo selo, Sopota–Plešivec, Megalec–Pik–Graška Gora, Rdečnik–Špeh, Pirnat–Sp. Arnače, Vas–Golak, odcep Trbul, Juvan–Juvanov vrh in odcep Tone–Pusti Potok so zaprte.

Pogojno so prevozne ceste Velunja–Velenje–Slovenj Gradec, odcep Mlačnik–Postrpinjek, odcep Sv. Jakob, Laze–Arnače, Pritoka–Zg. Arnače, Rovlen–Koniški vrh, Odcep Lipnikar, Plešivec–Potočnik in odcep Škalske Cirkovce–Završe.

Plaz še vedno ogroža stanovanjska objekta pod Velenjskim gradom, ki so ju stanovalci že zapustili. Do nadaljnjega je zaprta tudi gozdna pot iz Starega Velenja do Velenjskega gradu. Plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo v Lazah. »Če bo potrebno, bomo stanovalcem pomagali pri selitvi. Zaradi nadaljevanja širjenja plazu smo zaprli lokalno cesto odcep Trbul (pri Ožirju). Stanovalce Zgornjega Šaleka, ki so vezani na to cesto, pozivamo, da avte preventivno umaknejo nižje od plazu,« sporočajo iz velenjske občine.

Ker so geologi zasedeni z izrednimi primeri v Savinjski dolini, pozivajo občane, da jih kličejo le v nujnih primerih. Zaradi ogromne škode na širšem območju Slovenije je trenutno prioritetna sanacija nujne infrastrukture in objektov.

https://i.imgur.com/bhCf40J.jpg

Oskrba s pitno vodo je lahko motena na območjih Podgorja, Podkraja pri Velenju in dela Vinske Gore, ki se oskrbuje iz vodohrana Vinska Gora 2. Priporočajo, da vodo uporabljate varčno. Toplovod nemoteno deluje.

Državna kolesarska povezava v gradnji proti Mislinji je poškodovana. Občane pozivajo, da se po njej ne vozijo in hodijo, saj je to izjemno nevarno.

Trenutno na območju celotne Mestne občine Velenje še vedno potekajo akcije reševanja premoženja ter zagotavljanja dostopnosti. Celotnih razsežnosti naravne nesreče še ne poznamo, tako da tudi ne vemo, kdaj in kako bomo lahko pristopili k sanaciji vseh v neurju poškodovanih lokacij.

234 velenjskih gasilcev je med 3. in 6. avgustom sodelovalo pri 104 intervencijah. Največkrat so črpali vodo, pokrivali plazove, zapirali ceste itd. Gasilci PGD Velenje in Bevče ter PIGD Premogovnik so že priskočili na pomoč prebivalcem Savinjske doline. Gasilci PGD Škale so gasilcem iz Mozirja pomagali s prevažanjem pitne vode.

V Zbirni center Velenje ob Škalskem jezeru lahko pripeljete večje kosovne odpadke (delovni čas: ponedeljek–petek: 8.00–18.00, sobota: 8.00–12.00). Vstop je možen z osebnim dokumentom in položnico PUP-Saubermacher.

Skupina sodelavcev občinske uprave MOV se je danes odpravila v sosednjo Občino Šmartno ob Paki, ki je izrazila potrebo po pomoči. V Občino Luče so že poslali 15 agregatov in vodo. Če bo potrebna pomoč tudi drugje, se bodo pozivu takoj odzvali. »Ko bomo dobili konkretne informacije, kaj sosednje občine najbolj potrebujejo, vas bomo o tem tudi obvestili. Hvala vsem, ki pomagate pomoči potrebnim in ste pripravljeni pomagati tudi v prihodnje!« sporočajo iz velenjske občine.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Najpogostejše napake pri delu s traktorji!

Delo s traktorji predstavlja pomemben del vsakodnevnega življenja v kmetijskem sektorju. Kljub temu, da so traktorji nepogrešljivi pri opravljanju različnih kmetijskih opravil, pa je njihova uporaba pogosto povezana z različnimi...
Družba

Včeraj je v Šoštanju potekala predstavitev knjige “Potopljeni spomini”

Včeraj, 23. aprila, je v Kulturnem domu Šoštanj potekala predstavitev knjige "Potopljeni spomini" avtorja Damijana Kljajiča....
Družba

Modrijani privabili veliko število ljudi na kresovanje v Gaberkah

Včeraj, 30. aprila, so po Sloveniji tradicionalno zagoreli številni kresovi. Še posebej veselo pa je bilo v Gaberkah....
Obvestila

Odvoz odpadkov med prazniki bo v Šoštanju potekal po ustaljenem urniku

Med prvomajskimi prazniki bo odvoz odpadkov Šoštanju potekal po normalnem urniku odvoza....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023