Search
Search
Close this search box.

Učenci Glasbene šole Velenje tudi pretekli teden blesteli na tekmovanjih

Tokrat so glasbene lovorike osvajali učenci z violino, klarinetom in harmoniko.
FOTO: Glasbena šola Fran Korun Koželjski

V soboto, 1. junija, je potekalo večje število glasbenih tekmovanj, na katerih so nastopili tudi učenci velenjske glasbene šole. Dosegli so odlične rezultate.

Eva Chromy, učenka violine pri Petru Napretu, je nastopila na 4. mednarodnem tekmovanju za mlade violiniste in pianiste v Piranu. V 2. starostni kategoriji je osvojila prvo nagrado z 90 točkami. Njena korepetitorka je bila Ines Ivanovič.

Tija Pesjak, učenka diatonične harmonike, je na tekmovanju PannoniAccordion v Murski Soboti v kategoriji C osvojila drugo nagrado. Njen mentor je Tomaž Guček.

Foto: Glasbena šola Fran Korun Koželjski

Dijak Jakob Rušnik, ki se na svoji glasbeni poti kali pod mentorstvom Primoža Kranjca je prav tako sodeloval na 18. mednarodnem srečanju harmonikarjev Pannoniaccordion v Murski Soboti. V kategoriji Klasična glasba – D je osvojil drugo nagrado in tretje mesto.

Foto: Glasbena šola Fran Korun Koželjski

Minuli vikend pa so mladi glasbeniki nizali uspehe tudi na mednarodnem tekmovanju Bolero na Muti:

  • Marko Vasić, učenec Matjaža Emeršiča, je na tekmovanju Bolero v I. kategoriji osvojil zlato plaketo. Njegova korepetitorka je bila Kristina Golob.
Foto: Glasbena šola Fran Korun Koželjski
  • Neža Vrzelak je v predkategoriji osvojila zlato plaketo pod mentorstvom Boštjana Mesareca, s korepetitorko Teo Plazl.
  • Lenart Komar Kugler je prav tako v predkategoriji osvojil zlato plaketo, pod mentorstvom Lovra Vrzelaka in s korepetitorko Fio Selič.
  • Lan Pilih je v 1. kategoriji osvojil zlato plaketo, prav tako pod mentorstvom Lovra Vrzelaka in s korepetitorko Fio Selič.
  • Zala Podgoršek je v 2. kategoriji prejela srebrno plaketo, medtem ko je Nej Ovčjak v 2. kategoriji osvojil bronasto plaketo.

Oba se urita pod mentorstvom Lovra Vrzelaka, Zali je korepetirala Fia Selič, Neju pa Valentina Čas.

Vsaka osvojena plaketa nosi v sebi nešteto kapljic potu, vsako priznanje pa je plod predanosti, truda in odrekanja. Ko vidimo rezultate truda, nenehnih vaj in vloženega časa, se zavedamo, da je vsak napor bil vreden, saj je vsak storjen korak pripeljal k odličnim rezultatom.

Vir: Glasbena šola Fran Korun Koželjski

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kultura

Inventura 24: Razstava del dijakov umetniške gimnazije

V Galeriji Velenje je na ogled Inventura 24 – razstava del dijakov likovne smeri umetniške gimnazije Velenje....
Družba

Plavajoča sončna elektrarna Družmirje: objavljena pobuda za državno prostorsko načrtovanje

Ministrstvo za naravne vire in prostor obvešča javnost o objavi pobude v postopku državnega prostorskega načrtovanja za plavajočo sončno elektrarno Družmirje. V času objave gradiva imate možnost nanj dati predloge...
Družba

S Prljavim Kazalištem bomo na Velenjskem jezeru skočili v poletje

V soboto, 22. junija 2024, bomo na Velenjskem jezeru skočili v poletje s pionirji YU-rocka, Prljavim Kazalištem....
Obvestila

Danes in jutri zaprta cesta v Šentilju

Danes, 28. maja, in jutri, 29. maja, bo zaradi zaključnih del in asfaltiranja zaprta cesta v Šentilju - med gasilskim domom in odcepom za Kote. Obvozi so označeni....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Dirka po Sloveniji: preverite, kje in kdaj bodo zaprte ceste

Zaradi kolesarske dirke bodo v četrtek, 13. junija, med 10.30 in 15.30 zaprte ceste Žalec–Prebold–Braslovče–Šoštanj–Velenje–Črnova–Vojnik–Celje–Laško–Svetina–Celje–Štore–Šentjur–Ponikva–Šmarje pri Jelšah–Pristava pri Mestinju–Rogaška Slatina....
Obvestila

Obvestilo: Parkiranje v coni Vista pred današnjim koncertom Magnifica

Komunalno podjetje Velenje obiskovalce današnjega (7. junij) koncerta Magnifica na Visti obvešča, da je za parkiranje v coni VISTA parkirnino potrebno poravnati pred vstopom na parkirišče. Plačilo z gotovino ni...
Obvestila

Podhod na železniški postaji v Šmartnem ob Paki ponovno odprt

Občina Šmartno ob Paki obvešča, da so dela na podhodu s stopnišči in dostopnimi potmi (žal to še ne velja za dvigali) zaključena skladno s projektno dokumentacijo....
Obvestila

Jutri prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike na območju Ceste talcev 21, 23, 25, 27, 29, Štrbenkove 2, 4, 6 in Srebotnikove 1, 1a, 2, 3, 4 v Velenju, da bo...

Zadnje osmrtnice

Ivanka Gril

Pungartnik Milica

Ljudmila Jamnikar

Velenjcan copyright © 2023