Search
Search
Close this search box.

Trk tehnologije in umetnosti v Velenju

Med 25. novembrom in 10. decembrom bo v Velenju potekal konS modul – festival sodobne raziskovalne umetnosti. Razstavišča v središču mesta bodo zapoln...
NULL
FOTO: Foto: KonS modul

Med 25. novembrom in 10. decembrom bo v Velenju potekal konS modul – festival sodobne raziskovalne umetnosti. Razstavišča v središču mesta bodo zapolnili projekti s področja umetnosti, biotehnologije, znanosti in tehnologije. Aktualne teme iz sodobne raziskovalne umetnosti bodo razgrnila tudi predavanja, dokumentarni filmi in predstave. Intermedijske delavnice bodo širile zanimanje za ustvarjalno povezovanje znanosti in umetnosti. Trk tehnologije in umetnosti pa bo najglasneje odmeval v spremljevalnem glasbenem programu z najrazličnejšo elektronsko glasbo.

KonS modul ≡ Velenje odpira pogled na sodobno raziskovalno umetnost in izpostavlja pomembnost prepleta znanosti in družbe ter njunega medsebojnega vpliva. Gre za drugi modul, ki ga organizira Mladinski center Velenje pod okriljem platforme konS. Tukaj namreč vidijo priložnost, da lokalno občinstvo spoznajo s svežo produkcijo s področja sodobne raziskovalne umetnosti. Vsi dogodki, razstave, delavnice in predavanja bodo zato brezplačni.

Izpostavljamo nekaj dogodkov, celoten program pa si lahko ogledate s klikom tukaj.

V ponedeljek, 28. novembra, bodo otvorili vse umetniške instalacije in razstave, ki jih bo mogoče obiskati v času festivala. Voden ogled umetniških instalacij se začne ob 17.30 v Mladinskem centru Velenje, nadaljuje se ob 18.00 v Knjižnici Velenje, ob 18.30 pri Voila beauty, zaključi pa se ob 19.00 v Pekarni v Starem Velenju. Ogledu se lahko pridružite na poljubni lokaciji.

V četrtek, 1. decembra, ob 18.00 se bo v SAŠA Inkubatorju (PC Standard) začela projekcija dokumentarnega filma Jaz sem Janez Janša, sledil pa bo pogovor z režiserjem in koscenaristom Janezom Janšo in producentko Marcelo Okretič o Aksiomi – Zavodu za sodobne umetnosti.

V soboto, 3. decembra, ob 21.00 se bo v Mladinskem kulturnem klubu eMCe plac začel koncert skupine The Stroj in DJ live act Marka Lüka – Deconstructor.

V ponedeljek, 5. decembra, ob 18.00 bo v Knjižnici Velenje o znanstvenoraziskovalni umetnosti predavala dr. Špela Petrič.

V torek, 6. decembra, ob 19.00 se bo v mali dvorani velenjskega kulturnega doma začela predstava Apofenija/1 Nine Ramšak Markovič in Varje Hrvatin.

V četrtek, 8. decembra, ob 17.00 bosta Martina Testen in Simon Šerc v Mladinskem centru Velenje izvedla workshop predavanje Biodukt.

https://i.imgur.com/IGYJYyX.jpg

Namen konS modula je širiti prepoznavnost mreže in njenega dela ter k sodelovanju privabiti nove napredno misleče posameznike, podjetja in druge organizacije, da skupaj raziskujemo pokrajine sodobnih raziskovalnih umetnosti, kritičnost do družbe, tehnologije, sveta, prihodnosti in napredka, preplet ljudi, živali, rastlin in drugih vrst ter ustvarjamo bolj etično in trajnostno prihodnost, s tem pa skupaj gradimo boljšo družbo. Več o platformi konS najdete na povezavi.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Vstopite v medeni svet z Boštjanom Volkom in Čebelarstvom Čanč

V počastitev mednarodnega dneva čebel in dneva mladosti Zavod za turizem Šaleške doline organizira kulinarično doživetje z najboljšim mladim chefom leta 2023 in drugimi lokalnimi ponudniki....
Družba

Darilni boni, trakovi, kape, bidoni – vse to podarja Ciklo Sport v akciji Koraki za zdravje

Tudi Ciklo sport je podpornik akcije "Koraki za zdravje", ki jo je v mesecu aprilu pripravila Mestna občina Velenje....
Šport

Velenjčanke danes v boj za 5. mesto

V Rdeči dvorani je danes na sporedu še zadnja tekma velenjskih rokometašic....
Družba

Učenec velenjske glasbene šole navdušil na mednarodnem tekmovanju v Puli

Pravijo, na mladih svet stoji. In mladi talenti velenjske glasbene šole to še kako dokazujejo....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023