Search
Search
Close this search box.

TOP 5 razlogov, zakaj izbrati rabljene pnevmatike in platišča!

Nakup novih pnevmatik in platišč je lahko za marsikoga velik finančni zalogaj. Zato se marsikdo v fazi nakupa znajde pred dilemo, ali bi bilo bolje izbrati rabljene pnevmatike in platišča. Preverite 5 razlogov, zakaj je to lahko dobra izbira.
FOTO: Felnar

Pnevmatike in platišča so nepogrešljiv del podvozja in so ključnega pomena za varno ter udobno vožnjo. Pri njihovem nakupu ne smemo varčevati, čeprav je tudi res, da je njihov nakup lahko za marsikoga velik finančni zalogaj.

Marsikdo se ravno zato pri tem poigrava z idejo, da so lahko tudi rabljene pnevmatike in platišča dobra rešitev. Preverite 5 razlogov, zakaj izbrati rabljene pnevmatike in platišča.

1.   Prihranek denarja

Podobno kot pri nakupu vseh ostalih rabljenih stvari, tudi v tem primeru velja, da so rabljene pnevmatike in platišča v povprečju za 50 % in več cenejše od novih. To pomeni, da boste z nakupom štirih pnevmatik ali platišč lahko prihranili kar nekaj denarja, ki ga lahko namesto tega porabite v druge namene.

Cenovni razpon rabljenih pnevmatik in platišč je lahko zelo širok, saj je cena najpogosteje odvisna od njihove starosti. To pa pomeni, da lahko brez težav najdete rabljene pnevmatike ali rabljena platišča, ki ustrezajo globini vaše denarnice.

2.   Dobro razmerje med ceno in kvaliteto

Rabljene pnevmatike in predvsem rabljena platišča so pogosto skoraj v takem stanju kot nove. To pomeni, da si lahko za spodoben denar lahko privoščite tudi pnevmatike in platišča višjega cenovnega razreda, ki si jih sicer ne bi mogli.

To še posebej velja za alu platišča višjega cenovnega razreda. Rabljena alu platišča so običajno popolnoma obnovljena, zato vam nudijo popolnoma enake vozne lastnosti kot nova platišča, le da jih v tem primeru dobite po bistveno nižji ceni.

Več kot očitno je, da vam rabljene pnevmatike in platišča nudijo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.

3.   Okoljska ozaveščenost

Nakup rabljenih pnevmatik in platišč pa je najpogostejša izbira tudi za vse tiste, ki jim za naš planet ni vseeno. Glede na to, da je na naših cestah vse več vozil, je za pričakovati, da bo v prihodnosti tudi vedno več odpadnih pnevmatik in platišč.

Z nakupom rabljenih boste tako bistveno prispevali k zmanjšanju odpadkov in negativnih vplivov zavrženih pnevmatik in platišč na okolje.

Dejstvo je, da se z vsakim nakupom rabljenih pnevmatik in platišč, zmanjša verjetnost, da bodo pristala na odlagališču. Z njihovim nakupom pa podpirate tudi recikliranje, ki predstavlja lepšo prihodnost za naše okolje.

4.   Širok izbor različnih rabljenih pnevmatik in platišč

Skrb za okolje je postala primarna naloga na vseh področjih industrije. Zato se tudi ponudniki rabljenih pnevmatik in platišč vedno bolj prizadevajo, da voznikom zagotovijo širok izbor izdelkov.

Tako so vam danes na voljo rabljene pnevmatike in platišča različnih starosti dimenzij, lastnosti in profilov, ki so primerne za zimske in poletne vremenske pogoje.

Strah, da ne bi našli ustrezne pnevmatike ali platišča, je popolnoma odveč, saj ustrezajo praktično vsem znamkam in modelom vozil.

5.   Tudi rabljene pnevmatike in platišča so v dobrem stanju

Postopki recikliranja so danes izpopolnjeni do zadnje podrobnosti. Zato je nakup rabljenih pnevmatik in platišč popolnoma varen, saj njihova kvaliteta v celoti zadovolji vsem strogim kriterijem glede globine profila in s tem tudi varne vožnje.

Takšne pnevmatike in platišča so v dobrem stanju in jih lahko brez skrbi uporabljate še sezono ali dve, ob ekonomični vožnji pa celo več.

Rabljene pnevmatike in platišča so pogosta izbira za vozila, ki niso pogosto v uporabi, ali pa jih vozniki uporabljajo zgolj za krajše destinacije, kot je prevoz na delo in domov.

Nasveti za nakup rabljenih pnevmatik in platišč

Seveda pa nakup rabljenih pnevmatik in platišč vedno zahteva nekoliko več previdnosti kot pa nakup novih. S tega vidika vam priporočamo, da se izogibate nakupu pri zasebnem prodajalcu, temveč se raje odločite za pooblaščenega trgovca – kakršen je tudi Felnar, pri katerem običajno dobite vse potrebne specifikacije pnevmatik in platišč.

Pri pooblaščenem trgovcu so vse pnevmatike in platišča pred prodajo tudi natančno pregledana in po potrebi obnovljena, zato se boste tako najbolje izognili slabemu nakupu in dodatnim skrbem. Seveda pa je v tem primeru potrebno izbrati tudi zanesljivega in preverjenega ponudnika rabljenih pnevmatik in platišč.

Če želite prihraniti nekaj denarja in prispevati k čistemu okolju, so rabljene pnevmatike in platišča vedno dobra izbira – toda le, če jih boste kupovali pri preverjenemu ponudniku.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kronika

V prometni nesreči na območju Lopate huje poškodovan voznik

V soboto so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri se je poškodovalo več ljudi....
Kultura

Učiteljica Glasbene šole Velenje Tanja Petrej prejemnica priznanja Frana Gerbiča

Nagrade in priznanja Frana Gerbiča Zveza slovenskih glasbenih šol podeljuje najzaslužnejšim glasbenim pedagogom in organizatorjem za življenjsko delo ter za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene...
Družba

Kamnoseštvo Korpar nagrobnike izdeluje že več kot 65 let

Kamnoseštvo KORPAR je družinsko podjetje, ki se ukvarja predvsem z izdelavo nagrobnikov, njihovim popravilom ter nadgradnjo, izdelavo graviranih ter montažo kovinskih napisov, izdelavo okenskih polic, stopnic, kuhinjskih pultov ter ostalih...
Družba

Vabljeni na Poslovni Espresso ob Velenjskem jezeru

Predstavljamo Poslovni Espresso z razgledom, novo poslovno jutranje srečanje, ki vam bo prineslo sveže ideje, nove projekte in odlično kavo z rogljičkom....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023