Anja Gjerkeš, Karin Štravs in Valentina Štrigl, dijakinje 2. letnika programa Gastronomske in hotelske storitve, ter Saša Miklavžina, dijakinja 1. letnika programa Gastronomija, so zablestele na tekmovanju.
Te tri dijakinje so osvojile najvišje število točk, kar jim je prineslo tri zlate kolajne, pokal in naziv absolutnih prvakinj. S svojim projektom “Pika Nogavičke” so Anja Gjerkeš, Karin Štravs in Valentina Štrigl ustvarile malo ladjico, s katero so “odplule” v Split na lov za splitskimi gusarji.
Saša Miklavžina je izstopala v kategoriji »barista junior«, kjer je prav tako osvojila pokal in naziv absolutne prvakinje. V treh različnih kategorijah – dva espressa in dva cappuccina, latte art z dvema simboloma ter lastna kreacija kavnega koktejla (signature drink) na osnovi espressa – je pridobila tri zlate medalje z najvišjim številom točk.
Na tekmovanju je bila prisotna tudi ravnateljica šole, gospa Helena Zupanc, ki je s ponosom spremljala uspehe svojih dijakinj. Ta dosežek ne samo potrjuje njihovo izjemno znanje in spretnosti v gastronomiji, ampak tudi postavlja njihovo šolo in Slovenijo na zemljevid izjemnih gastronomskih talentov.
Vir: Šola za storitvene dejavnosti Velenje