Search
Search
Close this search box.

S 1. januarjem 2024 nove cene vodnih dejavnosti

Na območju občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki s 1. januarjem 2024 stopajo v veljavo nove cene vodnih dejavnosti. Gre za spremembo cen storitev ter omrežnin po posameznih postavkah.
Pitna voda
FOTO: Pixabay

Na območju občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki s 1. januarjem 2024 stopajo v veljavo nove cene vodnih dejavnosti. Osnova za spremembo cen je Uredba o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja.

V skladu z Uredbo uveljavljajo nove cene na dejavnosti oskrbe s pitno vodo in dejavnosti odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode z javnih površin. Gre za spremembo cen storitev ter omrežnin po posameznih postavkah.

Kljub racionalizaciji njihovega poslovanja in intenzivnemu zniževanju stroškov rednega vzdrževanja, stroškov dela in neproizvodnih stroškov, ter omejevanju načrtovanih investicij in iskanju novih trgov za povišanje prihodkov je dvig cen na vodnih dejavnostih in dejavnosti odvajanja komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin zaradi povečanih stroškov električne energije, vodovodnega materiala ter ostalih vkalkuliranih stroškov neizogiben.

Povišanje cen vodnih dejavnosti bo za gospodinjstvo na podlagi povprečnih količin (15 m3), priključeno na čistilno napravo, na položnici pomenilo naslednje: obstoječi mesečni strošek (27,39 € z DDV) bo po novem znašal 28,48 € z DDV.

Povišanje cen dejavnosti odvajanja in čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin bo za gospodinjstvo na podlagi povprečnih količin (15 m3), priključeno na čistilno napravo, na položnici pomenilo naslednje: mesečni strošek (24,73 € z DDV) bo po novem znašal 26,06 € z DDV.

Sprememba cen komunalnih storitev je za uporabnike vedno skrajno nepriljubljen ukrep in tega se zavedajo tudi v Komunalnem podjetju Velenje, zato se bodo še naprej trudili, da bodo z nadaljevanjem racionalizacije poslovanja stremeli k znižanju cen komunalnih storitev. Njihov namen nikakor ni slabšanje gospodarskih in socialnih pogojev uporabnikov, pač pa je energetska kriza tudi njih pahnila v situacijo, ki terja te ukrepe.

Sklep o spremembah cen vodnih dejavnostih (oskrba s pitno vodo, odvajanje komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin) je sprejel Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje, d. o. o., na 8. redni seji, ki je potekala 14. decembra 2023.

Več informacij o cenah vodarine in odvajanja komunalnih in padavinskih odpadnih voda z javnih površin si lahko preberete na spletni strani www.kp-velenje.si v zavihku “Ceniki“.

Vir: Komunalno podjetje Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Mladi velenjski planinci dosegli odlične rezultate na Planinski orientacijski ligi Smrekovec

V soboto, 16. marca, je Planinsko društvo Vitanje organiziralo planinsko orientacijsko ligo Smrekovec 2023/2024 - POT Vitanje 2024. ...
Družba

Na Cankarjevi ulici so danes obeležili Dan zdravja #foto #video

Danes so na Cankarjevi ulici obeležili Dan zdravja. Na 15 stojnicah so se predstavila številna društva s področja zdravja in preventive....
Gospodarstvo

Župan Mestne občine Velenje s sklepom imenoval kar nekaj novih delovnih skupin

V Mestni občini Velenje deluje več komisij in delovnih skupin, ki jih imenuje župan Mestne občine Velenje. V skupine so vključeni sodelavci in zunanji strokovnjaki različnih strok, ki s svojimi...
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023