PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 8. november 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na Šaleški cesti zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

V petek zvečer smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na krožišču pri Merkurju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika v krožišču in posledično trčenja. Nastala je le materialna škoda. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog. 

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo obravnavali vlom v prostore Doma kulture Velenje točneje plesne šole Rumba. Neznani storilec je s silo telesa vlomil skozi okno in vstopil v notranjost šotorov in jih pregledal. Iz notranjosti ni vzel ničesar. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek smo obravnavali še eno kaznivo dejanje Groženj, in sicer je občan iz Vinske Gore naznanil, da mu je znanec osebno in preko telefona grozil, da mu bo polomil vse prste in da pozna ljudi, kateri mu bodo stregli po življenju. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo zoper osumljenega.

V petek zjutraj smo obravnavali še eno poškodovanje stekla na oknu Doma kulture Velenje. Neznanec je v stekleno okno vrgel kamen in ga poškodoval. Za storilcem poizvedujemo.

V petek smo obravnavali še dve kaznivi dejanji Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je v Šaleku in Podkraju naredil rise na vozilu in poškodoval lak obeh vozil. Za vandaloma poizvedujemo.

V soboto zjutraj nas je oškodovanec iz gradbišča v Velenju obvestil o tatvini nafte iz njegovega delovnega stroja-bagra. Neznani storilec je iz delovnega stroja odtujil okoli 30 litrov nafte. Za storilcem poizvedujemo. 

V soboto popoldan nas je občan obvestil, da mu je podnajemnik v stanovanju v katerem je živel odtujil kabino za tuširanje. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je bila oškodovancu v stanovanju povzročena materialna škoda v višini okoli 4.000 evrov. Opravili smo ogled in bomo po zbranih obvestilih osumljenca ovadili za kaznivo dejanje.

V nedeljo ob 10.45 uri se je enoti zglasila občanka, katera se je predhodno dobila na Konovskem igrišču z bivšim fantom, kateri bi ji moral vrniti še nekaj predmetov. Med pogovorom sta se sprla pri čemer je bivši fant po tleh vrgel mobilni telefon znamke Iphone, kateri se je razbil. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

V ponedeljek zjutraj je na enoto poklical občan in povedal, da je neznani storilec v bližini podjetja Veplas skušal vlomiti v leseni vikend in pri tem poškodoval ključavnico. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek dopoldan nas je anonimni občan obvestil, da je pred Šolskim centrom Velenje videl skupino fantov, kateri so si podajali črno pištolo. Z vso resnostjo smo pristopili k postopku in našli odvrženo pištolo. Zoper lastnika pištole bomo podali obdolžilni predlog.

V ponedeljek ob 14. uri se je na enoto oglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje Tatvine domače živali bika. Njihova živina se skozi vse leto pase v ograjenem prostoru. Ko so opazili, da ga ni so preverili širšo okolico in ogrado ter električnega pastirja vendar ga niso našli. Za storilci poizvedujemo.

V ponedeljek zvečer smo posredovali pri družini na Vojkovi cesti 12/A, kjer je prišlo do nasilja v družini. Sin je razbijal po stanovanju in grozil domačim, predhodno pa se že dvakrat fizično znesel nad bratom. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja in sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nasilja v družini zanj.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Turizem

Veselo Martinovanje na Starem trgu v Velenju: Pridružite se prazniku vina ta petek 10.11. 2023

Martinovanje na prostem z degustacijo vin slovenskih vinarjev in lokalno kulinariko....
Kronika

Ste videli nesrečo na cesti Velenje – Arja vas?

Ste videli prometno nesrečo na relaciji Velenje - Arja vas, ki se je zgodila 2. novembra 2023 nekaj pred 9. uro?...
Šport

Trije novi državni prvaki iz Karate kluba Rudar Velenje

V Velenju se danes praznuje izjemen uspeh mladih karateistov na mladinskem državnem prvenstvu. Med 51 klubi in 377 tekmovalci, ki so se pomerili v 411 nastopih, so člani Karate Kluba...
Kultura

Mestna občina Velenje zbira pobude za priznanje kulturni ustvarjalec leta MOV

Na spletni strani Mestne občine Velenje so objavili obvestilo o zbiranju pobud za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje za leto 2023. Pobude zbirajo do vključno petka, 5. januarja 2024,...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023