Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 8. marec 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini trgovine Hofer na Selu. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek okoli 15. ure smo posredovali v trgovini Interspar na Selu. Tam obiskovalec ob vstopu ni uporabljal zaščitne maske, zato ga je varnostnik na to opozoril. Opozorila ni upošteval in odšel v trgovino. Na kraju so bila zbrana obvestila s strani varnostnika. Kasneje je bil občanu izdan plačilni nalog po Zakonu o zasebnem varovanju.

V soboto popoldan nas je občanka iz Kidričeve ceste obvestila o glasni glasbi, ki prihaja iz sosednjega stanovanja. Občanka je sosedo večkrat opozorila vendar ta ni upoštevala njenih opozoril. Na kraju je bila kršiteljici izrečena globa in izdan plačilni nalog. 

V soboto zvečer smo posredovali na Tomšičevi cesti, kjer je občanka z glasno glasbo po 23. uri motila nočni miri in počitek. Na kraju so tudi naši policisti zaznali prekomerno jakost predvajanja glasbe. Zoper kršiteljico bomo uvedli prekrškovni postopek. 

KRIMINALITETA:

V petek popoldan smo bili iz trgovine Hofer v Pesju obveščeni o poškodbi stiskalnice za papir. Neznani storilec je tekom noči poškodoval stroj za stiskanje papirja in s tem podjetje Hofer oškodoval za okoli 500 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V petek popoldan je na enoto prišel občan in povedal, da mu njegova bivša žena tega dne ni omogočila stika z otrokoma, kar bi mu po sklepu sodišča morala. V zvezi tega bomo od nje zbrali obvestila in podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Odvzema mladoletne osebe.

V petek popoldan se je na enoti zglasila občanka in povedala, da je tega dne na bankomatu v Intersparu opravila dvig 150 evrov, denar je nato pozabila v reži bankomata. Neznani storilec si je omenjeno gotovino protipravno prilasti. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto zjutraj smo posredovali v trgovini Lidl. Tam je varnostnik pri tatvini zalotil občanko, katero so zadržali na kraju. Odtujila je kozmetiko vrednosti manjšega denarnega zneska. Zanjo bomo podali kazensko ovadbo.

V soboto ob 20.30 uri nas je občan iz Kardeljevega trga obvestil, da mu je znanec vrgel kamen v okno in ga razbil. S tem ga je oškodoval za okoli 200 evrov. Po zaslišanju bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari.

V ponedeljek zjutraj smo obravnavali Tatvino radia v vrednosti 70 evrov, ki je bil odtujen v trgovini Jager. Preko videonadzornega sistema bomo skušali storilca izslediti in zanj podati kazensko ovadbo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Če želite, da bo prihajajoči vikend nepozaben, smo za vas pripravili izbor vrhunskih dogodkov, ki bodo popestrili vaše dni. Ne glede na to, ali uživate v filmski umetnosti, adrenalinskih športih...
Družba

Danes praznujemo dan upora proti okupatorju

V Sloveniji danes praznujemo državni praznik, dan upora proti okupatorju. Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes položila venec k spomeniku OF v Rožni dolini v Ljubljani. Osrednja državna slovesnost...
Družba

Najpogostejše napake pri delu s traktorji!

Delo s traktorji predstavlja pomemben del vsakodnevnega življenja v kmetijskem sektorju. Kljub temu, da so traktorji nepogrešljivi pri opravljanju različnih kmetijskih opravil, pa je njihova uporaba pogosto povezana z različnimi...
Družba

V Galeriji Velenje so ob bližajočem prazniku pripravili koncert z naslovom “Pesem upora”

V Galeriji Velenje so v sredo, 24. aprila, pripravili koncert ob Dnevu boja proti okupatorju....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023