Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 8. maj 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 21.05 smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini pri katerem smo eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja. 

Obravnavali smo še dve prometni nesreči v kateri je nastala zgolj materialna škoda.

PETEK

V petek ob 8.35 smo bili obveščeni, da v javni parkirni hiši na Gorici, spi neznani moški. Policisti so moškemu izrekli opozorilo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Zaradi žaljivega pisanja smo zbirali obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja razžalitve. O ugotovitvah bomo s kazensko ovadbo obveščali državnega tožilca.

Ob 9.35 nas je poklicala občanka, ki jo je motil bivši zakonski partner. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zalezovanja, smo državnemu tožilcu poslali kazensko ovadbo. 

Ob 10. uri smo obravnavali kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba. Osumljeni moški je po prometni nesreči v Doliču udaril drugega udeleženca.

Zaradi lažne naznanitve prekrška bomo moškemu iz Prelske, ki je prekršek naznanil ob 10.35, izdali plačilni nalog.

Še eno kaznivo dejanje smo obravnavali ob 17.12, ko je občan prijavil svojo bivšo partnerko, da si je nezakonito prisvojila njegovo motorno kolo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zatajitve, bomo o tem, s kazensko ovadbo, obvestili državnega tožilca.

SOBOTA

V soboto smo v Pesju, moškemu zasegli substanco za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Substanco smo poslali na analizo. O prekršku pa bo glede na rezultat analize, odločal prekrškovni organ.

NEDELJA

V nedeljo ob 8.57 smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini, ki ga je na policijski postaji prijavila občanka. Njenemu bivšemu partnerju smo izrekli ukrep prepovedi približevanj, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, pa ga bomo ovadili državnemu tožilcu.

Ob 9.25 smo bili obveščeni, da po cesti hodi starejši moški. Policisti so ga pospremili domov in mu izrekli opozorilo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. 

Ob 13.48 smo obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil voznik kolesa z motorjem lažje telesno poškodovan. Ugotovili smo, da se je prometna nesreča zgodila dan prej, zaradi neprilagojene hitrosti voznika kolesa z motorjem, zoper katerega bomo napisali obdolžilni predlog, ki ga bomo skupaj z dokazi poslali na sodišče. 

Ob 19.34 smo obravnavali samomor v Nazarju, kjer smo ugotovili, da znakov kaznivega dejanja ni bilo. O ugotovitvah bomo napisali poročilo, ki smo ga poslali državnemu tožilcu.

Ob 23.29 smo moškega, ki je zaradi opitosti obnemogel pred vrati svojega stanovanja, opozorili zaradi prekrška po Zakonu o varnosti javnega reda in miru.

Ob 1.19 so policisti na Cesti v Bevče obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda. Ugotovili so, da se je voznik s svojim osebnim avtomobilom zaletel v stanovanjsko hišo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti voznika pridržali in zanj napisali obdolžilni predlog, ki ga bodo poslali na sodišče. 

NASVET

Za konec pa nasvet za vse kolesarje. Kljub temu, da je čelada obvezna za vse do 18. leta, priporočamo, da jo uporabljajo vsi kolesarji, prav tako pa vse kolesarje opozarjamo, da upoštevajo pravila v cestnem prometu in se tako izognejo marsikateri nevšečnosti.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Pustovanja v Šaleški dolini

Pustovanje je eden najstarejših slovenskih praznikov, poznamo ga že vsaj 2000 let. Pustne šege in navade so se skozi stoletja temeljito spremenile. Danes pust povezujemo s pustnimi norčijami, krofi in...
Družba

Zavod za turizem na Mednarodnem turističnem sejmu v Beogradu predstavlja Šaleško dolino

Mednarodni turistični sejem, se je pričel včeraj, 22. februarja in bo trajal vse do nedelje, 25. februarja 2024....
Kultura

Prvo srečanje Spletnega bralnega kluba Sončni žarek v letu 2024

V četrtek, 25. januarja, se je prvič v letošnjem letu sestal Spletni bralni klub Sončni žarek Knjižnice Velenje....
Družba

Včeraj potekala občna zbora KUD Ravne in TD Skorno

Včeraj, 17. februarja, sta potekala občna zbora dveh najštevilčnejših društev v občini Šoštanj, Kulturno-umetniškega društva Ravne in Turističnega društva Skorno....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023