Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 7. marca 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V ponedeljek zvečer smo obravnavali dve prometni nesreči, pri katerih je nastala le materialna škoda. Povzročiteljem sta bila izdana plačilna naloga.

JAVNI RED IN MIR:

V soboto zjutraj smo posredovali v Lokovici, kjer je partnerica z roko po obrazu udarila partnerja. Do prepira in kasneje udarca je prišlo zaradi očitanja nezvestobe. Izdali smo ji plačilni nalog.

Popoldan smo posredovali v lokalu Roky pub, kjer je razgrajal gost lokala in ni upošteval opozorila natakarice. Njegovo obnašanje bomo kaznovali z globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo prejeli prijavo oškodovanke iz Gorice, ki je bila predhodno že žrtev bivšega partnerja, za kaznivo dejanje nasilja v družini. Ta je prišel na vrata in ji grozil. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V nedeljo okoli 19. ure je na enoto prišel občan in povedal, da ga je ob jezeru napadel in poškodoval znanec. Zdravniško pomoč je iskal v ZD Velenje. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V nedeljo smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Oškodovanec se je oglasil na enoti in povedal, da je dan prej v lokal, katerega najemnik je sam, prišel znani občan in ga odrival ter mu izrekel več groženj. Zoper osumljenega bomo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V nedeljo popoldan je na enoto poklicala občanka in povedala, da ji partner grozi, da ji bo odsekal glavo. V zvezi dogodka smo posredovali na kraju in kasneje vzeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe od oškodovanke. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V ponedeljek zjutraj je na enoto prišla občanka iz Rečice ob Savinji in povedala, da je na njihov naslov prišel bivši partner po nekaj stvari. Na kraju je oškodovanko prijel za vrat in poškodoval dvoje vrat v stanovanju ter kraj zapustil. Glede na okoliščine in zbrana obvestila mu prepovedi približevanja nismo izrekli, bomo pa zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanja Nasilja v družini.

V ponedeljek okoli 14.30 smo posredovali na obratu Gorenje Surovina, kjer je oškodovanega delavca fizično napadel drugi delavec. Pri tem ga je dvakrat udaril v glavo in brcnil v levi mezinec roke. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V ponedeljek ob 15.10 je na enoto prišla mati z otrokom, katerega so napadli in pretepli trije učenci na OŠ Anton Aškerc. Strgali so mu bundo, ga žalili in z rokami udarjali. Po zbranih obvestilih bomo zoper omenjene podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva.

Istega dne je patrulja mladoletniku na Gorici pri postopku zasegla kovinski bokser. Zanj bomo podali obdolžilni predlog, saj gre za hladno orožje.

V ponedeljek ob 23.50 je na enoto prišla občanka, katera je predhodno že iskala zdravniško pomoč in povedala, da jo je med vožnjo v njenem vozilu napadel prijatelj, sopotnik in večkrat udaril. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Premogovnik Velenje aktivno vključen v mednarodni projekt HESS

Evropska unija s svojimi programi in skladi skrbi tudi za razvoj in prestrukturiranje premogovništva. Raziskovalni sklad za premog in jeklo (RFCS) je namenjen sofinanciranju projektov s področja jekla in premoga....
Obvestila

V torek, 20.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Iz komunalnega podjetja Velenje so nam sporočili, da bo na območju Jerihove in Stanetove ceste v torek, 20.2.2024, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih...
Družba

Brezplačna psihološka svetovanja od januarja tudi za mladostnike med 14. in 18. letom

V Velenju je že lanskega aprila dalje na naslovu Trg mladosti 2 aktivna Psihološka svetovalnica Posvet, ki nudi podporo posameznikom, parom in družinam v duševni stiski. V januarju pa so...
Šport

Velenjske ose tekmo proti RK Trimo končale z remijem

Današnji težko pričakovani obračun med Rokometnim klubom Gorenje Velenje in RK Trimo Trebnje po napetem boju prinesel neodločen rezultat. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023