Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 7. junij 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini trgovine Eurospin. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje in posledično trčenja vozil. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog. 

V petek zvečer smo v Šoštanju obravnavali prometni dogodek pri katerem je voznik belega kombiniranega vozila trčil v nadstrešek in ga poškodoval ter s kraja odpeljal. Priče so si zapomnile registrsko številko vozila zato bomo zoper voznika po zbranih obvestilih uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zvečer smo obravnavali prometno nesrečo pri kateri je kolesar na Koroški cesti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Po preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil pod vplivom alkohola. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Celje. Utrpel je hude telesne poškodbe.

JAVNI RED IN MIR:

V soboto ob 00.30 uri smo posredovali v lokalu Galactica, kjer je vinjen gost nadlegoval in zmerjal ostale goste in se na opozorila varnostnika ni pomiril. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek. 

V soboto zvečer se je na enoti oglasil občan in povedal, da se je nahajal v lokalu M-bar v Šoštanju, kjer je potekala debata o politiki. Pri sporu o temi je do njega pristopila občanka in ga polila z vodo. Po zbranih obvestilih bomo zaradi nespodobnega obnašanja zanjo uvedli prekrškovni postopek.

Občanu smo tega dne zasegli prepovedano drogo in sicer posušeno zeleno rastlino, katero bomo preverili z analizo. V primeru pozitivnega rezultata bomo zanj uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo zjutraj nas je občan iz Prelske obvestil, da se sosedov pes sprehaja okoli njihove in ostalih hiš in ni primerno zavarovan, na povodcu. Zoper lastnika sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V petek zgodaj zjutraj je v dežurno ambulanto ZD Velenje prišel občan, kateremu je medicinska sestra razložila kam in kdaj se mora javiti saj ambulanta še ni obratovala. Omenjeni je brez razloga medicinsko sestro udaril v predel obraza in pobegnil. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V petek popoldan je na enoto prišel občan, kateri je naznanil kaznivo dejanje Groženj pri katerem sta mu zakonca resno zagrozila zaradi česar je je počutil ogroženega. Po zaslišanju in ugotovitvi vseh okoliščin ju bomo ovadili za kaznivo dejanje Groženj.

V nedeljo popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Mladoletna občanka je dejala, da ji je grozil znanec s katerim je v preteklosti prijateljevala. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

V nedeljo zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine pri katerem je neznani storilec na Žarovi cesti odtujil skiro znamke e-goni v vrednosti 500 eur. Za osumljencem poizvedujemo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Turizem

Na 2. Turističnem forumu skupaj s strokovnjaki o ohranjanju kulturne dediščine #foto

Danes je v Vili Bianca potekal 2. Turistični forum Šaleške doline. Letošnja tema je bila dediščina premogovništva kot priložnost za razvoj turizma Šaleške doline....
Kronika

V včerajšnji prometni nesreči v Gornjem Doliču se je huje poškodovala sopotnica

Včeraj, 06. maja, smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je pripetila na relaciji Velenje-Mislinja....
Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Šport

Približuje se Evropsko PARA karate prvenstvo, na njem bo nastopila tudi Diandra Bekčić

Še manj kot teden dni je do prestižnega Evropskega PARA karate prvenstva. V obdobju od 8. do 12. maja 2024 se bo v Zadru, na čudovitem hrvaškem območju, odvijalo že...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023