Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 7. februar 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Le...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek ob 12.30 uri smo obravnavali prometno nesrečo v krožnem križišču pri Hoferju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v krožni promet. Nastala je le materialna škoda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V petek ob 13. uri smo obravnavali prometno nesrečo na križišču Šaleške in Kidričeve ceste. Do prometne nesreče je prišlo med kolesarjem in voznikom osebnega avtomobila. Vzrok prometne nesreče je bil nepravilna uporaba prometne površine kolesarja. Kolesar je utrpel lažjo telesno poškodbo. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V soboto ob 19. uri smo na Konovem obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Voznik belega vozila Audi karavan je zaradi vožnje po levi strani vozišča oplazil nasproti vozeče vozilo in s kraja odpeljal. Za pobeglim voznikom še poizvedujemo. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek ob 11.20 uri smo posredovali pri Intersparu na točki za opravljanje hitrega testa Covid-19. Klicala nas je občanka, da ji zdravstveno osebje ne želi opraviti hitrega testa. Ugotovljeno je bilo, da je do tega prišlo, ker občanka ni hotela pokazati osebnega dokumenta. Do osebja se je pričela vesti nedostojno in motila delovni proces. Zbrana so bila obvestila od zaposlenih in prič. Zoper občanko bomo uvedli prekrškovni postopek.

V petek zvečer so naši policisti dvema mlajšima občanoma zasegli ročno zvite cigarete in alu folijo z zelenim drobci rastline za katero so sumili, da je prepovedana droga marihuana. Po opravljeni analizi zanju sledi hitri postopek. 

V petek zvečer smo posredovali v garažni hiši Mercatorja, kjer je prišlo do pretepa in groženj med dvema mladoletnikoma. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilništva in groženj. 

KRIMINALITETA:

V sredo smo bili s strani tehničnih pregledov AM Miklavc d.o.o. obveščeni o sumu, da je stranka predložila ponarejeno homologacijo. V kartončku je bila vpisana predelava medtem, ko v evidenci predalava vozila ni bila vnesena. Zbrali bomo dodatna obvestila in ustrezno ukrepali. 

V četrtek popoldan smo obravnavali goljufijo pri nakupu Hoverboarda v višini 70 eur. Oškodovanec je artikel plačal prodajalec pa mu ga ni dostavil. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje goljufije. 

V petek ob 10. uri smo obravnavali Tatvino v trgovini Jager, kjer je neznani storilec odtujil Tušev izdelek znamke Grohe v vrednosti 378 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V petek ob 12.40 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Prišlo je do spora med podnajemnikom in najemodajalko. Najemnik je najemodajalki zagrozil, da jo bo ubil. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. 

V soboto ob 22.15 uri smo posredovali v Starem Velenju pred gostinskim lokalom, kjer sta se pretepali dve osebi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljeni z roko v predel ličnice udaril oškodovanca. Predloga za pregon kaznivega dejanja oškodovanec ni želel podati vendar bomo kljub temu obravnavali prekrškovni postopek.

Obvestilo

V dneh od 7.2.2022 do 13.2.2022 bomo policisti, ob redem izvajanju ostalih nalog, poostreno kontrolirali voznike tovornih vozil in avtobusov, saj v tem času poteka preventivna akcija, za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov je evropsko usklajen. 

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

V petek je potekal zbor članov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

V petek, 2. februarja, je v Godbeni dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega potekal zbor članov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje....
Kronika

Policisti oglobili voznika, ki je namesto 70, vozil 131 km na uro

Policisti Postaje prometne policije Celje so med izvajanjem meritev hitrosti v Celju, zaustavili prehitrega voznika....
Šport

Rokometaši RK Gorenje Velenje morali priznati premoč danski ekipi Skjern

Velenjski rokometaši so doživeli težek poraz na prvi tekmi glavnega dela Lige Evropa proti danski ekipi Skjern. Kljub obetavnemu začetku, kjer so vodili s 3:1 po dveh minutah, je velenjski...
Šport

Velenjski sabljači uspešni na državnem tekmovanju v Ljubljani

Včeraj, 14. februarja, se je v dvorani Tabor odvijal 6. krog državne članske sabljaške lige v floretu, katerega so se udeležili tudi člani Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023