Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. september 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek smo na regionalni cesti v bližini podjetja Skaza obravnavali prometno nesrečo med dvema voziloma. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelja smo oglobili.  

V petek zjutraj so naši policisti pri kontroli vozil ustavili voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na kraju so mu zasegli kolo z motorjem zanj pa sledi obdolžilni predlog.

V petek zvečer smo na Vojkovi cesti obravnavali prometno nesrečo s padcem kolesarja. Po izjavi kolesarja je padel po vozišču medtem, ko je potiskal kolo pred sabo. Bil je močno pod vplivom alkohola. Utrpel je telesne poškodbe in sicer udarec v glavo in zbil dva zoba. 

V petek zvečer so naši policisti v smeri gorenjskega klanca ustavljali voznika, kateri na znak policije ni ustavil in odpeljal naprej. Policisti so zapeljali za njim. Kljub večkratnemu ustavljanju policistov ni upošteval odredb in na gorenjskem klancu trčil. Na kraju je bil izveden postopek in med večimi potniki v vozilu ugotovljeno, kdo je vozilo upravljal. Kršitelj je bil tudi pod vplivom alkohola. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje.

V četrtek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo s padcem kolesarke, Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozila po kolesarski stezi v bližini objekta na Koroški cesti 64 pri čemer se zaletela v drog. Pri padcu je utrpela lahke telesne poškodbe in sicer zlom koščic v petnem delu.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek zvečer smo posredovali v Šoštanju, kjer je znani kršitelj razgrajal v hodniku bloka in motil stanovalce. V postopku z njim smo zaznali moteno obnašanje zato smo na kraj poklicali zdravnika ZD Velenje, kateri se je opredelil, da se oseba zaveda dejanj. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

V ponedeljek smo ponovno ukrepali v Šoštanju, kjer je občan razbijal v skupnih prostorih bloka. Na kraju ga ni bilo več vendar ga je patrulja kasneje izsledila v mestu. Z njim je bil opravljen razgovor v katerem je kazal znake zmedenosti, čustvene nestabilnosti in nasilja. Ker je govoril nekoherentno, bil nasilen in ker je grozil, da se bo ubil je naš policist zaprosil za zdravniško pomoč. Zdravnik ZD Velenje je na kraju ocenil, da oseba potrebuje pregled v bolnišnici, s čimer se je oseba najprej strinjala, takoj zatem pa se je temu uprl. Ponovno je grozil s samomorom in po oceni, da je nevaren sebi in okolici se je zdravnik odločil za prisilno hospitalizacijo v bolnišnici Vojnik kamor je bil odpeljan.  

KRIMINALITETA:

V četrtek smo v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Tam je znani občan razbil dva okna v kletnih prostorih z bloka. S kraja je odšel vendar ga je naša patrulja izsledila v Šoštanju. Zanj bomo podali kazensko ovadbo. 

V četrtek zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Na Vojkovi cesti 12/A je sosed verbalno napadel stanovalca in mu grozil z izvijačem. Zaradi resno izrečenih groženj bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo. 

V soboto smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine kolesa z motorjem znamke Gilera Runner. Neznanec je kolo z motorjem odtujil v garažnih prostorih Kosovelove ceste 2/D. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto zvečer so naši policisti na Vojkovi cesti zasegli 46 tablet različnih barv in oblik za katere sumimo, da gre za prepovedano drogo. Označene so bile s črko X. Sledi analiza in Kazenska ovadba za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodne in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. 

V nedeljo smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine kolesa znamke Lombardo izpred bloka na Koroški cesti. Za storilcem poizvedujemo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Mlade osice navdušile z novo zmago proti Radovljici

Mlajše selekcije Rokometnega kluba Gorenje Velenje so znova navdušile....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 23. april 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša....
Družba

Danes je v Vili Rožle potekal zaključek okoljskega projekta “Odpadek naj ne bo samo odpadek”

Danes, 24. aprila, so v Vili Rožle pripravili zaključek okoljskega projekta "Odpadek naj ne bo samo odpadek" za šolsko leto 2023/2024....
Družba

Prvomajske počitnice so kot nalašč za obisk muzejev

Še ne veste kaj bi počeli med prvomajskimi počitnicami, vam ponujamo odlične namige. Obiščite čudovite muzeje Šaleške doline....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023