PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. september 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.PRO...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

TOREK

Dopoldan smo na Cesti talcev obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Pri ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila nepravilno zavijal, pri tem pa je trčil v peško, katera je nepravilno prečkala cesto. Obema je bil izdan plačilni nalog.

SREDA

Popoldan smo na Partizanski cesti na parkirišču podjetja obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo in s kraja odpeljal. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

PETEK

Popoldan smo na Koroški cesti obravnavali prometno nesrečo, kjer sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik mopeda. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika mladoletnega voznika mopeda. Zoper njega bomo napisali obdožilni predlog.

SOBOTA

Nekaj pred 19. uro smo na glavni cesti proti Velenju ustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri pa na znake policistov ni ustavil. Voznik osebnega avtomobila je bežal pred policisti ter pri tem povzročil tudi dve prometni nesreči in več drugih hujših cestno prometnih prekrškov (vožnja v enosmerno,….). Voznika smo nato pri Velenjki tudi ustavili. Ker voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, smo mu na kraju tudi odvzeli vozilo. Zoper voznika bomo podali kazensko ovadbo, saj so podani elementi kaznivega dejanja Nevarno vožnja v cestnem prometu.

NEDELJA

Okoli 4. ure smo na krožišču pod skakalnico obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprimerne hitrosti voznice osebnega avtomobila. Zoper povzročiteljico bomo uvedli prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Ponoči smo posredovali v lokalu v Starem Velenju, kjer naj bi moški razgrajal in prevračal stole. O prihodu policistov na kraj se oseba, katera je bila pod vplivom alkohola, ni umirila in ni upoštevala ukazov policistov, zaradi česar smo zoper njega odredili pridržanje. Za kršitve mu bomo izdali plačilni nalog. Naknadno pa je bilo tudi ugotovljeno, da je kršitelj pri prevračanju stolov poškodoval tudi eno vozilo in bo svoje dejanje moral zagovarjati na sodišču saj smo podali tudi kazensko ovadbo.

SREDA

Dopoldan smo posredovali v lokalu na Kidričevi cesti, kjer sta se dve ženski nedostojno vedli do natakarice. Obema ženskama smo na kraju izrekli opozorilo.

Popoldan smo v naselju Prelska občanu izdali plačilni nalog, saj ni primerno zavaroval oz. ni imel pod nadzorom svojega psa, kateri je tekal po vasi in oviral promet.

PETEK

Ponoči smo dvema osebama na Prešernovi cesti zasegli neznano zeleno rastlino, za katero sumimo da je prepovedana (marihuana) Ko bomo prejeli analizo, bomo zoper oba uvedli prekrškovni postopek.

SOBOTA

Ponoči smo bili obveščeni o dveh kršitvah z glasno glasbo, kjer pa smo oba kršitelja opozorili na kršitev.

NEDELJA

Ponoči smo v Pesju obravnavali spor med partnerjema. Ugotovljeno, da je partner porinil izvenzakonsko partnerko, zaradi česar smo mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, kjer je neznanec oškodovancu v lokalu odtujil mobilni telefon Iphone.

Ponoči smo na Kosovelovi obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je zaenkrat še neznanec izpraznil gasilne aparate.

ČETRTEK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, kjer je neznanec v Podkraju pri Velenju odtujil multikultivator Muta s priključki (zemeljska freza, rolba).

Ponoči smo obravnavali vlom in sicer je neznanec vlomil v trgovino na Stantetovi, vendar v notranjost ni prišel. Nastala je škoda na vratih.

Malo po tem pa smo obravnavali še vlom v parkomat v garažni hiši na Trgu mladosti. Za obema storilcem še poizvedujemo.

PETEK

Okoli 12. ure smo bili obveščeni, da je partner na vikendu udaril svojo partnerko. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da gre v tem primeru že dlje časa za psihično in fizično nasilje s strani partnerja, zaradi česar smo mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa bomo podali tudi kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nasilja v družini.

NAJDENI PREDMETI

V ponedeljek je občan na PP Velenje prinesel kontaktni ključ osebnega avtomobila, znamke Renault. Ključ se nahaja na policiji, kjer ga lahko lastnik prevzame.

V torek je občan v Družmirju pri košnji trave našel telefon znamke Huawei model LYA-L29 modre barve z črnim etuijem. Lastnik ga lahko prevzame na PP Velenje.

SVETOVANJE

Ob tem bi opozoril voznike oz. udeležence v cestnem prometu, da se je pričelo novo šolsko leto in da naj prilagodijo hitrost vožnje glede na razmere na cesti, posebej v bližini šol.

Pri tem bi pa tudi opozoril pešce, da prihaja obdobje zmanjšane vidljivosti (megla,..) in sicer da pri hoji uporabljajo za njih namenjene prometne površine – pločnik oz. da hodijo ob levem robu ceste ter uporabljajo svetleča telesa (kresničke, svetleče trakove,… )

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kronika

Ste videli nesrečo na cesti Velenje – Arja vas?

Ste videli prometno nesrečo na relaciji Velenje - Arja vas, ki se je zgodila 2. novembra 2023 nekaj pred 9. uro?...
Družba

Obiščite sejem rabljene športne opreme v Velenju za vrhunsko zimsko izkušnjo

Ste pripravljeni na zimsko sezono? Pridite v Rdečo dvorano Velenje med 24. in 26. novembrom, kjer bo potekal nepogrešljiv dogodek za vse ljubitelje zimskih športov - Sejem rabljene smučarske opreme....
Družba

V Občini Šoštanj sprejeli več kot 34 milijonov evrov težak osnutek proračuna

Svetniki so na 9. redni seji Občinskega sveta sprejeli osnutek proračuna za prihodnje leto ter Vizijo in strategijo Občine Šoštanj. Zaradi slabe vremenske napovedi so se odločili za odpoved prižiga...
Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju 18. Ljubljana OPEN

V soboto, 25. novembra 2023, je bila za 14 tekmovalcev Karate kluba Velenje pomemben dan. Udeležili so se uglednega mednarodnega turnirja 18. Ljubljana OPEN, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023