PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. junij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 6.31 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je povedala, da je znanec, proti njeni volji, na internetu objavil video posnetek. Policisti bodo zbrali obvestila in zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičenega slikovnega snemanja, na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 10.46 smo v Šmartnem ob Paki obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala gmotna škoda. 

Ob 11.19 nas je OKC obvestil, da na Gorici, na cesti, leži moški. Policisti so ugotovili, da je na cesti spal pijan moški, ki so mu policisti izdali plačilni nalog.

Ob 12.06 smo obravnavali požar na Selu, kjer je zagorelo v podjetju. Ker so policisti ugotovili, da za požar ni odgovorna tretja oseba, bodo na tožilstvo poslali poročilo. 

Ob 13.48 je občanka na policijsko postajo prinesla šop ključev z obeskom na katerem piše »NAJBOLJŠA PRIJATELJICA«. Če jih mogoče pogrešate jih hranimo na Policijski postaji v Velenju.

Ob 13.34 je na postajo prišel občan, ki je prijavil tatvino kolesa, na ulici Koželjskega v Velenju. Policisti bodo zbrali obvestila in napisali kazensko ovadbo.

Ob 15.30 smo obravnavali nasilje med vrstniki, ki se je dogajalo na eni od velenjskih osnovnih šol. Poleg kaznivega dejanja, za katerega zbiramo obvestila bomo o dogajanju obvestili tudi center za socialno delo.

Do konca dnevne izmene smo obravnavali še kaznivo dejanje goljufije, in dve tatvini.

Zvečer ob 19.56 smo obravnavali prometno nesrečo v kateri se je lažje telesno poškodoval otrok, ki je padel s kolesom. Ker otrok pri vožnji ni uporabljal čelade in hkrati vozil brez kolesarskega izpita, bodo za prekršek odgovarjali starši.

PETEK

V petek ob 7.44, so policisti vozniku osebnega vozila, v Paki pri Velenju, zasegli avto, ker so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Ob 9.00 so nas obvestili o tatvini artiklov v eni od trgovin v Velenju. Po zbranih obvestilih bomo s kazensko ovadbo obveščali državnega tožilca.

Ob 3.01 smo bili obveščeni o pretepu v enem od velenjskih lokalov. V pretepu je bila oseba lažje telesno poškodovana. Kršitelji so kraj zapustili pred prihodom policistov. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in dokaze ter na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

V petek smo obravnavali štiri prometne nesreče. V eni sta bila motorist in sopotnica lažje telesno poškodovana.

SOBOTA

V soboto ob 15.50 smo bili obveščeni o vlomu v hišo v Lazah. Policisti so ugotovili, da je neznanec vlomil v hišo, ko so bili lastniki na dopustu. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zbrana prva obvestila. Z zbiranjem dokazov bodo policisti nadaljevali in o ugotovitvah obvestili državnega tožilca. 

Ob 19.50 smo obravnavali tatvino nožev v trgovini na Celjski cesti v Velenju. O kaznivem dejanju bomo obveščali državno tožilstvo. 

NEDELJA

V nedeljo ob 15.35 smo v Šoštanju obravnavali vlom v trgovski objekt, kjer je storilec poskušal vdreti v sef, kar pa mu ni uspelo. Kljub temu je v pisarnah našel gotovino, ki si jo je protipravno prilastil. Policisti so opravili ogled in zavarovali dokaze, zbrali obvestila, o ukrepih in ugotovitvah pa bodo obvestili državnega tožilca. 

ZA KONEC

Za večjo lastno varnost svetujemo vsem pešcem, da ob slabši vidljivosti in predvsem ponoči, pri hoji v cestnem prometu uporabljajo odsevna svetlobna telesa oziroma kresničko, da jih bodo vozniki prej opazili in temu primerno prilagodili svojo vožnjo.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Tudi Mestna občina Velenje se pridružuje Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov

Mestna občina Velenje se aktivno vključuje v Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 18. do 26. novembra, s posebnim poudarkom na problematiki embalaže....
Obvestila

Danes in jutri popolna zapora Ceste XIV. Divizije zaradi asfaltiranja

Občane in uporabnike cest obveščamo, da bo danes, 15. novembra popoldan in jutri, 16. novembra, čez ves dan, Cesta XIV. Divizije zaradi asfaltirnih del popolnoma zaprta....
Družba

Zdrav začetek dneva v velenjskih šolah in vrtcih s tradicionalnim slovenskim zajtrkom

V Mestni občini Velenje so danes v vrtcih in šolah za zajtrk ali malico uživali tradicionalno slovensko hrano....
Šport

Slavje za Velenjske atlete: Člani Atletskega kluba Velenje zasijali na podelitvi Naj atlet za leto 2023

V petek, 24. novembra 2023, je v Ljubljani potekala slovesnost Naj atlet leta 2023, kjer so bili razglašeni najboljši atleti letošnjega leta. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023