Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. julij 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek popoldan smo v Skornem obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti pri čemer je bila ena oseba telesno poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

Preko vikenda smo zasegli še dve vozili voznikoma, ki sta v prometu vozila brez ustreznega vozniškega dovoljenja.

JAVNI RED IN MIR:

V soboto okoli 01.00 ure zjutraj smo ukrepali pred lokalom Max, kjer je javni red in mir kršil opiti občan. Nespodobno se je vedel do gostov in ni upošteval odredb varnostnika. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo popoldan smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v Velikem vrhu, kjer sta se sprla oče in sin zaradi neplačevanja stroškov. Obema izdan plačilni nalog.

V nedeljo zvečer smo posredovali na Vojkovi cesti 12A, kjer je tekom postopka ženska pod vplivom alkohola kršila javni red in mir in s kršitvijo nadaljevala tudi ob našem prihodu. Ker je bilo upravičeno pričakovati, da bo nadaljevala tudi po našem odhodu smo ji odredili pridržanje do streznitve. Zanjo bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo po obvestilu oškodovanke odšli na Vojkovo cesto št 12A, kjer naj bi ji vlomili v stanovanje. Preverili smo okoliščine in opravili razgovore s sosedi. Iz stanovanja ni bilo odnešenega ničesar. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

V četrtek zvečer smo po obvestilu več občanov na Kosovelovi ulici posredovali pri družini, in sicer občanki z otroci, ki tam prebiva. Omenjena je bila ob prihodi objokana in naznanila, da zoper njo psihično in fizično nasilje vrši njen partner. Naganjal jo je tudi iz stanovanja. Odrejena mu je bila prepoved približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini. 

V petek zjutraj smo v Vinski gori obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Na hišo oškodovancev je neznana oseba streljala z zračno puško. Na kraju so bili najdeni tudi naboji za zračno puško. Za storilcem poizvedujemo.

V petek zjutraj smo obravnavali še Tatvino luči iz vozila, katero je naznanil oče oškodovanega sina. Neznanec je na Žarovi cesti odtujil luč iz vozila. Za storilcem poizvedujemo.

V petek zvečer je patrulja zapeljala za sumljivim voznikom, kateri je ustavil na parkirnem prostoru in pod drugo vozilo odvrgel nahrbtnik s PVC vrečkami, v katerih je približno 1 kg posušene rastline zeleno rjave barve. S kraja je pobegnil. Kasneje se je vrnil nazaj in bil z njim izveden postopek. Zasežena mu je bila prepovedana droga in vozilo saj je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, katerega je zavrnil.

Zvečer smo obravnavali še medvrstniško nasilje pri katerem mati na enoti prijavila mladoletnika, kateri vrši nasilje nad njenim sinom. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

V soboto ob 07.35 uri zjutraj smo v Vinski gori obravnavali kaznivo dejanje pri katerem je neznanec ponoči demontirali devet segmentov talnih ovir. Ovire smo na kraju našli in jih bomo vrnili lastniku Mestni občini Velenje.Za storilcem poizvedujemo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karateistka KK Velenje Diandra Bekcic med povabljenci prireditve Parašportnik leta 2023

V torek, 23. januarja, je za slovenske PARAšportnike potekal poseben dogodek. Na osrednji prireditvi, pod nazivom Parašportnik leta 2023, je blestela tudi Diandra Bekcic, PARA karateistka, slovenska reprezentantka in ponosna...
Gospodarstvo

V KP Velenje so pripravili konkretne izračune vpliva subvencije in dodatka

V Komunalnem podjetju Velenje razumejo stisko najbolj ranljivih skupin ob prejemu računov za ogrevanje, zato so pristopili k pospešenemu iskanju vseh možnih rešitev pomoči, skupaj z občinami ustanoviteljicami podjetja. Vodstvo...
Družba

Danes vabljeni na Cankarjevo ulico okusov in koncert Nine Pušlar

Valentinovo bo v osrčju Velenja letos prav posebno. Celodnevno dogajanje bo postreglo z obilico dogodkov in ponudbe lokalnih gostincev, vrhunec pa bo koncert odlične pevke Nine Pušlar, katera bo že...
Šport

Atletski klub Velenje blestel na Prvenstvu Slovenije za pionirke in pionirje U16

Včeraj, 27. januarja, se je Atletski kub Velenje udeležil prvega dela Prvenstva Slovenije za pionirke in pionirje U16 v Novem mestu, kjer so mladi športniki zablesteli. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023