Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. december 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

 

V četrtek ob 8.55 nas je občan obvestil, da ga je prejšnji teden napadla soseda, ki ga je poškodovala. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, so policisti zbrali obvestila in o tem s kazensko ovadbo obvestili državnega tožilca.

 

Ob 14.05 nas je občan obvestil, da se je v enem od lokalov v Velenju, gost nespodobno vedel. O nespodobnem vedenju gosta, za katerega smo ugotovili, da nima opravilne sposobnosti, smo obvestili pristojni CSD.

 

Ob 14.30 smo obravnavali zlorabo bančne kartice, občanke, ki jo je neznani storilec oškodoval za 293 evrov. O kaznivem dejanju bomo zbirali obvestila in dokaze.

 

Ob 00.24 smo vozniku osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen na Šaleški cesti v Velenju, zasegli osebni avtomobil, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zanj bomo napisal obdolžilni predlog, ki ga bomo poslali na sodišče.

 

PETEK

 

V petek ob 6.38 so nas iz trgovine na Cesti Simona Blatnika v Velenju obvestili, da je neznanec ukradel štiri sanitarne armature in oškodoval podjetje za 531 evrov. Po zbranih obvestilih in dokazih bomo o tatvini obvestili državno tožilstvo.

 

Ob 20.03 nas je delavka iz trgovine na Cesti talcev v Velenju obvestila, da jo je napadla sodelavka, ki jo je lažje telesno poškodovala. Po zbranih obvestilih bomo s kazensko ovadbo, o kaznivem dejanju, obvestili državnega tožilca.

 

Ponoči smo bili obveščeni, da je pijan moški hodil po Foitovi cesti, drugi pijan moški je ležal v podhodu na Šaleški, tretji pa je ležal na travniku v Šoštanju. Dvema smo izrekli opozorilo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, tretjega pa, po prihodu policistov, ni bilo več na kraju.

 

Zaradi hrupa, ki so ga z zabavo povzročali stanovalci v enem od stanovanj na Kersnikovi cesti, smo lastnika stanovanja, opozorili na kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

V petek smo obravnavali dve prometni nesreči v katerih je nastala samo gmotna škoda. 

 

SOBOTA

 

V soboto ob 14.31 smo obravnavali vlom v klet v Šoštanju, kjer je neznanec ukradel električna skiroja in tako oškodoval lastnika za okoli 1000 evrov.

 

Še en osebni avtomobil smo zasegli voznici v Topolšici. Tudi ta je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

 

Ob 00.56 smo posredovali v Plešivcu, kjer je bil plačilni nalog izdan kršiteljici, ki se je nasilno vedla doma. 

 

NEDELJA

 

V nedeljo je bil pri vlomu v trgovski center na Cesti Simona Blatnika v Velenju, zaloten storilec, ki je bil pridržan. Policisti so po vseh nujnih opravilih, zbranih obvestilih in ogledu kraja, osumljenca izpustili, vse zbrano pa bodo s kazensko ovadbo poslali na državno tožilstvo.

 

Ob 20.31 uri smo obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila dva otroka lažje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v otroka, ki sta pravilno prečkala cesto. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

 

Ob tem velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem promet, da so skrajno previdni. To še posebej velja za te dni, ko je na cesti, zaradi vremena, slaba vidljivost, dan pa je prav tako zelo kratek. Tukaj bi radi poudarili, da so otroci in starejši, šibkejši udeleženci v cestnem prometu in moramo biti nanj še posebej pozorni. Kljub temu bi radi opozorili tudi slednje, da se oblečejo v svetla oblačila, da jih bodo vozniki lažje opazili. Pa ne pozabite na kresničko ali odsevni trak.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Gostovanje učencev in učiteljev velenjske glasbene šole v Celovcu

V četrtek, 22. februarja, so se učenci in učitelji aktiva za harmoniko odpravili na izjemno gostovanje v Celovec, kamor so bili povabljeni s strani bivšega sodelavca, Izidorja Kokovnika....
Gospodarstvo

TEŠ poudarja: Toplotna energija, ki jo zagotavlja TEŠ, ni odpadni produkt

Iz TEŠ so nam ponovno sporočili, da poudarjajo, da toplotna energija, ki jo zagotavljajo, ni odpadni produkt....
Šport

Na Balkanskem prvenstvu v Podgorici bo nastopil tudi predstavnik Karate kluba Seki

Jutri, 23. februarja, se bo v Podgorici pričelo Balkansko prvenstvo za člane in veterane. Na njem bo nastopil tudi karateist Jure Sluga....
Družba

RK Gorenje Velenje z dobrodelno akcijo #istosrce za podporo športnikom iz socialno šibkejših družin

Rokometaši Gorenja Velenja so se odločili za svežo podobo v drugem delu sezone državnega prvenstva in Lige Evropa. V sodelovanju z danskim proizvajalcem športne opreme Hummel so zdaj opremljeni v...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023