PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 5. april 2022

PROMET: V soboto zvečer smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na bencinskem servisu Petrol 24ur. Voznik avtobusa je pri manevriranju t...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V soboto zvečer smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na bencinskem servisu Petrol 24ur. Voznik avtobusa je pri manevriranju trčil v parkirano vozilo. Voznik avtobusa je s kraja odpeljal vendar se kasneje javil na Policijski postaji. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je bil povzročitelj prometne nesreče zaradi nepravilnega premika medtem, ko je oškodovanec dobil plačilni nalog zaradi nepravilnega parkiranja. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek okoli 12.30 ure je prišla na enoto občanka iz Bevč in povedala, da je bila v naselju Bevče na sprehodu s hčerko, ko je do njiju pritekel pes in pričel skakati v obe, česar sta se ustrašili. Uspelo ji ga je pregnati. Gre za psa katerega lastnika pozna. Zoper lastnika psa bomo podali odločbo o prekršku.

V nedeljo zjutraj ob 01.35 uri smo posredovali pri Rdeči dvorani, kjer je potekal koncert. Tam se je občan nespodobno vedel do drugega občana in se tudi ob našem prihodu ni pomiril. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

V ponedeljek popoldan smo ukrepali na Cesti Simona Blatnika, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Občan je zaradi glasnosti v stanovanju nad njim večkrat udaril po ceveh radiatorjev nato pa skozi okno v zgornje nadstropje izrekel nekaj kletvic. Izdan mu bo plačilni nalog. 

V ponedeljek ob 23.30 uri smo ukrepali na Jenkovi cesti, kjer je prišlo do prepira med zakoncema pri čemer sta se nespodobno vedla drug do drugega. Mož je ženo prijel za vrat, ona pa ga je večkrat udarila. Obema bomo izdali plačilni nalog. 

KRIMINALITETA:

V četrtek je na enoto prišel občan in povedal, da je pri podjetju naročil večlistno krožno žago v vrednosti 13.500 evrov. Žago je po predračunu plačal vendar je do danes ni dobil. Odgovorna oseba se oškodovancu izmika in ne komunicira z njim. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Goljufije. 

V petek zjutraj nas je odgovorna oseba podjetja Dinos obvestila, da je neznanec preko noči vlomil v skladišče podjetja in iz notranjosti odtujil električne vodnike. Gre za količino 135 kg električnih vodnikov v vrednosti 360.45 EUR. Za storilcem poizvedujemo.

V petek okoli 12.50 ure smo na OŠ Livada obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva pri katerem sta se dva mladoletnika, eden še otrok, spravila na drugega učenca in ga pretepla. Obveščeni so bili zakoniti zastopniki otrok. Oškodovanec je bil pregledan v ZD Velenje in ugotovljeno, da je utrpel lažje telesne poškodbe. Zoper enega osumljenca bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva zoper drugega pa obvestili tožilstvo s poročilom. 

V petek ob 15.10 uri smo bili iz trgovine Lidl obveščeni o tatvini artiklov. Tam je bila zalotena ženska z otrokom, katera je odtujila štiri hlače in nekaj prehrambenih izdelkov v vrednosti 44.13 EUR. Zoper osumljeno bomo podali kazensko ovadbo.

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije v katerem je bilo oškodovano podjetje Terme Topolšica d.d. Prejeli so nezaželeno (spam) pošto za nakazilo denarja v vrednosti 34.700 evrov kar so tudi nakazali. Tekom obravnave smo sicer nakazilo blokirali vendar še ni jasno ali uspešno. Za neznanih storilcem poizvedujemo. 

Velja pazljivost na spletnih transakcijah.

V nedeljo malo po polnoči smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjski hiši na Konovem. Neznani storilec je skozi okno vlomil v notranjost hiše, jo razmetal in odtujil par tisoč evrov denarja in nekaj nakita. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo ob 03.25 uri smo v lokalu Max obravnavali še kaznivo dejanje Nasilništva. Tam je med sabo fizično obračunavalo več oseb pri čemer je ena utrpela lažje telesne poškodbe. Zbrana so bila obvestila in sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nasilništva zoper osumljenega. 

V nedeljo popoldan je na enoto prišel občan in povedla, da mu je bil na koncertu v Rdeči dvorani odtujen mobilni telefon znamke Iphone in denarnica. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek ob 15. uri je na enoto prišel občan in naznanil kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznan storilec mu je poškodoval – porisal vozilo in sicer oba boka vozila in ga oškodoval za okoli 1000 evrov. Za vandalom poizvedujemo.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...
Družba

Samo še dva dni nas loči do največjega SKI OPENINGA na Kopah

Ne zamudite največjega SKI OPENING žura na Kopah, kjer se bo žuralo dva dni zapored. ...
Kultura

Mestna občina Velenje zbira pobude za priznanje kulturni ustvarjalec leta MOV

Na spletni strani Mestne občine Velenje so objavili obvestilo o zbiranju pobud za podelitev priznanja kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje za leto 2023. Pobude zbirajo do vključno petka, 5. januarja 2024,...
Šport

NK Rudar Velenje praznoval 75 let z revijalno tekmo in prisotnostjo župana

NK Rudar Velenje je obeležil 75-letnico delovanja z revijalno tekmo, ki se je odvijala 24. novembra. Tekma je potekala med velenjskimi veterani in NK Rudar Velenje na mestnem stadionu Ob...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023