PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 4. april 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 10.00 je na policijsko postajo prišel občan, ki je policistu povedal, da je znanki pred letom posodil 2000€. Povedal je, da je prišel čas, ko bi mu morala denar vrniti vendar pa se mu izogiba in se ne oglaša na njegove klice. Policisti bodo o dejanju zbrali vsa obvestila in zaradi suma kaznivega dejanja goljufije na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 11.44 smo obravnavali kaznivo dejanje suma ponarejanja denarja. K nam je poklicala prodajalka iz ene od velenjskih trafik, ki je posumila, da je bankovec za 100€ ponarejan. Bankovec smo zasegli in ga poslali na analizo. 

Ob 12.00 je k nam prišla zastopnica iz trgovine z mešanim blagom, ki je povedala, da so ugotovili tri tatvine, ki so se zgodile v različnih časovnih obdobjih. Neznani storilec je trgovsko podjetje oškodoval za okoli 600€.

Ob 14.46 so nas poklicali iz ZD Velenje in nam povedali, da so oskrbeli moškega, ki se je poškodoval pri delu v gozdu. Policisti so zbrali vsa obvestila in jih s poročilom poslali državnemu tožilcu.

Ob 15.50 je k nam prišel občan, ki je na Goriški našel 30€ gotovine. Lastnik jo lahko z ustreznim dokazilom o lastništvu  prevzame na policijski postaji.

Ob 16.48 smo prejeli obvestilo, da na Cesti Simona Blatnika gori. Policisti so ugotovili, da je do požara, na šestih lokacijah ob daljnovodu, prišlo zaradi močnega vetra, ki je povzročil, da sta se električna vodnika staknila in zaiskrila. Tuja krivda je bila z ogledom izključena, zato bodo policisti o vseh ukrepih in ugotovitvah obvestili državnega tožilca s poročilom. 

Tekom dneva smo obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo.

V popoldanskem času so policisti opravljali kontrolo prometa na Šaleški cesti v Velenju. Pri tem so kontrolirali voznika štirikolesnika, ki je skozi naselje, kljub omejitvi 50km/h, vozil s hitrostjo 90km/h. Vozniku začetniku so policisti na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče. Za opisano kršitev je predvidena globa 500€ in 7 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ob 19.20 je občan prijavil, da mu je neznanec iz lope ukradel dve kolesi. Policisti so opravili ogled kraja in takoj začeli zbirati obvestila, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine pa bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 22.07 smo občanu na Kersnikovi v Velenju izdali plačilni nalog, ker se je do drugega občana vedel grdo in žaljivo ter tako kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 23.55 smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Občanki je namreč neznanec razbil steklo na osebnem avtomobilu in jo s tem oškodoval za okoli 500€.

PETEK

V petek ob 11.00 smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja grožnje, ki se je zgodilo dan prej.

Ob 11.14 smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila Na Koroški cesti v Velenju. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega od voznikov. Ena oseba je bila lažje telesno poškodovana, policisti pa so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ob 15.24 smo obravnavali še eno kaznivo dejanje grožnje. Tokrat je znanka grozila prijaviteljici v sms sporočilu. Po zbranih obvestilih bo o naših ugotovitvah obveščen državni tožilec.

Tekom dneva smo obravnavali še dve tatvini artiklov v trgovinah in dve prometni nesreči z materialno škodo.

Ob 18.28 smo prejeli obvestilo, da je občan v telovadnici Šolskega centra Velenje zalotil neznanega moškega, ki mu je ukradel 500€ gotovine in slušalke, ki jih je imel prijavitelj v denarnici. Policisti so začeli zbirati obvestila zadevo pa bodo zaključili s kazensko ovadbo. Ob tem zapisu velja opozorilo, da nikar ne puščajte v javnih garderobah vrednejših predmetov na splošno pa velja pravilo, da s sabo ne nosite večjih vsot gotovine, saj  ste s tem hitro lahko žrtev kaznivega dejanja.

SOBOTA

V soboto ob 12.50 je občan na policijski postaji prijavil neznanca, ki mu je na osebni avto vrgel surovo jajce. V primeru, da bomo neznanca našli bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

V soboto smo obravnavali eno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda.

Ob 22.10 smo občanu v Šaleku izrekli opozorilo, ker je preglasno praznoval rojstni dan in s tem motil sosede. 

NEDELJA

Nedelje je bila nekoliko bolj mirna, obravnavali pa smo dve prometni nesreči z materialno škodo.

Za konec pa še nekaj za vašo varnost:

Vozniki, pazite na pešce!

V zadnjem času je na slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo preveč pešcev. V nekaj primerih vozniki osebnega avtomobila niso upoštevali prednosti pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na zaznamovanem prehodu, nekaj pešcev pa je umrlo zato, ker so povzročitelji nesreče vozili prehitro. Voznike zato opozarjamo, naj bodo bolj pozorni na pešce, pešcem pa svetujemo, naj poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebno previdni in vidni.

Voznike osebnih avtomobilov zato opozarjamo, naj bodo pozorni na pešce, še posebno pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih, kjer se pešci pogosto zadržujejo. Voznike še opozarjamo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in dosledno upoštevajo omejitve hitrosti. 

Iz Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022: Pešci so ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, saj spadajo med šibkejše udeležence. Po statističnih podatkih delež udeleženosti pešcev v prometnih nesrečah znaša v povprečju 15,3 odstotka (v desetih letih je bilo od skupno 2.912 umrlih oseb 447 pešcev). Pešci lahko s svojim ravnanjem pomembno prispevajo k večji varnosti, in sicer s pravilnim prečkanjem na označenih mestih, pravilno hojo ob cestišču in uporabo odsevnih predmetov, s katerimi lahko povečajo svojo vidnost. Veliko pešcev, predvsem starejših moških, je tudi pod vplivom alkohola, zato prihajajočih vozil ne zaznajo oziroma se ne morejo pravočasno umakniti.

Pešcem moramo omogočiti varno prečkanje cestišča!

Najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na težo posledic v prometnih nesrečah z udeležbo pešcev, pa je hitrost vozila. Študije namreč kažejo, da bo pešec najverjetneje utrpel le lažje poškodbe pri trku z vozilom, ki vozi s hitrostjo okrog 30 km/h. Že pri trku z vozilom, ki pelje 48 km/h, je verjetnost hujše in smrtne poškodbe 50-odstotna, pri trku s hitrostjo 64 km/h pa je verjetnost za smrtne poškodbe pešca že 90-odstotna.

Zato je izjemno pomembno, da v bližini naselij in v naseljih spoštujemo hitrostne omejitve, na zaznamovanih prehodih za pešce pa upoštevajmo, da imajo pešci prednost. Omogočimo jim varno prečkanje cestišča! 

Za konec pa vam želimo lep teden in čim manj neljubih dogodkov.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Slovenke osvojile vrh na Grand Gourmet tekmovanju v Splitu z izjemnimi dosežki v gastronomiji

Na 9. mednarodnem tekmovanju in festivalu Grand Gourmet v Splitu, ki združuje natakarje, bariste, barmane in restavracije, so slovenske dijakinje pod mentorstvom Simone Pompe in Marijane Novak dosegale izjemne uspehe. ...
Družba

Velenje z roko v roki proti plastiki: Mesto vzpodbuja uporabo trajnostnih materialov

Občina Velenje krepi trajnostno potrošnjo z zmanjševanjem plastičnih odpadkov in podporo lokalnim pridelovalcem, vzpodbuja uporabo trajnostnih embalažnih materialov med občani....
Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....
Šport

Karate klub Rudar Velenje blestel na Kozjanskem Zmaju: Dvojna zmaga Alana Mulabdića in ekipno 3. mesto

V karate klubu Rudar Velenje so imeli razlog za praznovanje, saj so njihovi tekmovalci na tekmovanju "Kozjanski Zmaj 2023" v Kozjem osvojili neverjetnih 5 zlatih in 2 srebrni medalji. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023