PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 3. maj 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek so se policisti ob 13.05 odpeljali v Šoštanj, kjer je neznani moški, iz neznanega razloga, verbalno in fizično napadel mati in hči, ki sta peš hodili na relaciji Šoštanj-Topolšica. Še preden so policisti prišli na kraj je neznani moški kraj zapustil. Policisti bodo zbrali obvestila in poskušali kršitelja najti, potem pa bo o njegovem prekršku odločal prekrškovni organ. 

Ob 15.44 smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, ki ga je prijavil občan. Grozil mu je znanec, ki ga bomo ovadili na državno tožilstvo.

Ob 19.47 so nas obvestili, da naj bi se pred lokalom v Starem Velenju pretepali. Policisti so ugotovili, da so se pred lokalom sprli trije moški, ki pa so kraj zapustili pred prihodom policije. Policisti so zbrali obvestila, da bi ugotovili identiteto moških, o ukrepih in ugotovitvah pa bodo napisali uradni zaznamek. 

Še eno kaznivo dejanje Grožnje smo obravnavali ob 20.34, ko je občan zagrozil svoji bivši partnerki. O ugotovitvah in ukrepih bomo obveščali državnega tožilca s kazensko ovadbo, zaradi suma storitve, prej omenjenega kaznivega dejanja. 

Ob 20.53 smo posredovali na Selu v Velenju. Tam naj bi brat udaril brata, ker mu je ta vzel bonbon. Policisti so po zbranih obvestilih ugotovili, da ni elementov prekrška ali kaznivega dejanja, zato so o ugotovitvah in ukrepih napisali uradni zaznamek, kljub temu pa bodo o dogajanju obvestili pristojni Center za socialno delo.

PETEK

V petek ob 10.35 je občan prijavil, da so mu na Efenkovi cesti ukradli kolo in ga s tem oškodovali za okoli 300€. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

Ob 16.08 je občan prijavil, da mu je grozil znanec. Policisti bodo od osumljenega zbrali obvestila in zanj zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje, kazensko ovadbo poslali državnemu tožilcu. 

Ob 23.50 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila znanko, da jo zasleduje in nadleguje po telefonu. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

SOBOTA

Ob 14.25 smo obravnavali tatvino registrske tablice, ob 16.46 pa smo posredovali v Topolšici, kjer je pes napadel psa prijavitelja. Pred tem smo ob 11.45  v Podkraju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so ugotovili, da je neznana voznica osebnega avtomobila trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljala. Neznano voznico bomo našli s pomočjo zabeležene registrske oznake, o prekršku pa bo odločal prekrškovni organ.

Ob 20.10 nas je občan obvestil, da se je na parkirnem prostoru v nakupovalnem središču na Šaleški cesti zbralo več voznikov osebnih avtomobilov, ki divjajo po parkirišču oziroma parkirni garaži. Policisti so enemu od voznikov izdali plačilni nalog.

NEDELJA

V nedeljo smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec ukradel orodje in s tem oškodoval lastnika za okoli 2000€. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali prva obvestila. O ukrepih in ugotovitvah bo državnemu tožilcu poslana kazenska ovadba.

V Gaberkah smo ob 20.41 posredovali zaradi obiskovalca prireditve, ki se je sprl z varnostniki in pri tem imel na vidnem mestu pištolo za katero se je kasneje izkazalo, da ni prava. Kljub temu mu je bila pištola zasežena in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslana na sodišče. 

Še enkrat smo ukrepali v Gaberkah na prireditvenem prostoru, kjer je ob 3.45 voznik z osebnim avtomobilom, pijan, divjal po prireditvenem prostoru in se zaletel v kandelaber. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

PONEDELJEK

V ponedeljek ob 8.55 smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Gaberkah. Tam je neznani storilec poškodoval ograjo in populil tulipane ter s tem oškodoval lastnika za okoli 600€.

Ob 14.40 smo obravnavali kaznivo dejanje Izsiljevanje, ob 20.35  smo obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila peška lažje telesno poškodovana, ob 00.48 pa smo občanki izrekli opozorilo zaradi preglasne glasbe.

TOREK

V torek smo ob 14.17 obravnavali kaznivo dejanje ogrožanje z nevarni predmetom pri pretepu ali prepiru oziroma nasilje med vrstniki, ki se je zgodilo v bližini mestne knjižnice. O dogajanju bomo zbrali vsa obvestila in dokaze in o tem obveščali državno tožilstvo.

OPOZORILO

Za konec bi vas radi opozorili, da so se mini počitnice končale na poti proti šolam pa so se spet podali najmlajši udeleženci v cestnem prometu. Vsem voznikom svetujemo, da zmanjšajo svojo hitrost, da so bolj pozorni na dogajanje v prometu predvsem pa da upoštevajo otroke v prometu. Hkrati naj vozniki prilagodijo svojo vožnjo razmeram na cesti, ki so v tem vremenu na izpostavljenih delih in v jutranjih urah marsikje še spolzke, vse pešce pa opozarjamo, da imajo pri sebi kresničko, da jih bodo vozniki opazili pravočasno.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Velenje se pripravlja na čarobni december z obilico dogodkov

V Velenju bo decembra potekal praznični projekt "Čarobni december 2023" s številnimi dogodki za vse generacije. Poudarek bo na koncertih, otroških predstavah, prazničnih delavnicah, in različnih prireditvah po mestu....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Družba

Več kot 80 brezplačnih psiholoških svetovanj v Velenju: Program Posvet krepi duševno zdravje skupnosti

V Velenju že od aprila na naslovu Trg mladosti 2 deluje Psihološka svetovalnica Posvet. Svetovalnica je namenjena posameznikom, parom in družinam v duševni stiski. Psihološko svetovanje je brezplačno. Od odprtja...
Družba

Pomembne odločitve na 8. redni seji mestnega sveta

Na današnji 8. redni seji so svetniki Mestne občine Velenje sprejeli več ključnih odločitev, ki bodo vplivale na prihodnji razvoj mesta in dobrobit njegovih prebivalcev. Med najpomembnejšimi točkami so bili...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023