Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 3. julij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo na Policijski postaji Velenje obravnavali več različnih dogodkov. Ob 10.20 uri smo prejeli prijavo suma storitve kaznivega dejanja goljufije, medtem ko smo ob 12.30 uri na Efenkovi cesti v Velenju zasegli posušeno rastlino, za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo.

Ponoči smo na območju Mozirja obravnavali poskus samomora, o čemer bomo obvestili državno tožilstvo.

PETEK

V petek ob 6.45 smo bili obveščeni o vlomu v zabojnika na gradbišču v Hrastovcu. Neznani storilec je ukradel več kosov orodja, s čimer je podjetje utrpelo škodo v višini približno 7000 €. Na kraju dogodka smo izvedli ogled in zbrali prva obvestila, o ugotovitvah pa bomo obvestili državno tožilstvo.

Ob 11.41 uri smo obravnavali tatvino kozmetike iz trgovine v Šoštanju. Neznani moški je izvedel tatvino, zbrana obvestila pa bomo poslali na tožilstvo v obliki kazenske ovadbe.

Glede prometnih dogodkov smo v petek obravnavali tri prometne nesreče z zgolj materialno škodo. Na eni izmed nesreč, ki smo jo obravnavali med Lajšami in Topolšico, se je motorist huje telesno poškodoval, medtem ko je v Lipju kolesar padel zaradi mačke in tudi lažje telesno poškodoval.

Ob 19.35 uri se je na policijsko postajo Velenje zglasila občanka, ki je bila ogoljufana pri prodaji kuhinje preko spleta. Kriminalisti bodo zbrali vsa obvestila in dokaze ter o ukrepih in ugotovitvah obvestili državnega tožilca.

Ob 0.30 je na Kardeljevem trgu v Velenju neznani voznik trčil v tri parkirana vozila in s kraja po prvih obvestilih pobegnil, a se je vrnil nazaj. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

SOBOTA

V soboto je na policijsko postajo Velenje prišla občanka, ki jo je dan prej v nogo ugriznil sosedov pes. Utrpela je lažjo telesno poškodbo, zato bo prekrškovni organ odločal o prekršku lastnika psa.

Okoli 11. ure smo na cesti med Velenjem in Mislinjo zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog vozniku, ki je zapeljal s ceste.

V kazenski ovadbi, ki jo bomo poslali državnemu tožilcu, bomo poročali o ukrepih in ugotovitvah glede tatvine gasilnega aparata na Kardeljevem trgu v Velenju, za katero smo izvedeli ob 12.50 uri.

Ob 17.34 uri nas je občan obvestil, da je pod mostom čez reko Pako opazil negibno ležečega moškega. Na kraj dogodka smo takoj odšli, vendar tam ni bilo nikogar, razen odej.

Do konca dnevne izmene smo obravnavali tri prijave poškodb vozil na parkirnem prostoru.

NEDELJA

V nedeljo podnevi smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja goljufije pri spletnem poslovanju, kasneje pa smo se ukvarjali še z obravnavo treh prometnih nesreč z materialno škodo, ki so se vse zgodile na parkirnih prostorih.

Ves čas smo izvajali aktivnosti za iskanje pogrešanega Antona Vedenika, ki je pogrešan od 23. junija 2023. Žal ga do trenutka, ko smo zaključili s pisanjem tega poročila, še nismo našli. Prosimo bralce, da nas v primeru kakršnihkoli informacij glede pogrešanega obvestijo na telefonsko številko 113, 080 1200 ali na telefonsko številko Policijske postaje Velenje (03) 898 61 00.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri organiziranih iskalnih akcijah. Pri iskalnih akcijah so sodelovali občani, strokovne službe, društva in različne organizacije. Kljub neuspešnosti iskalnih akcij nismo obupali. Nadaljevali bomo z zbiranjem obvestil in se trudili najti pogrešanega Antona Vedenika ter natančneje določiti lokacijo, kjer bi lahko ponovno organizirali iskalno akcijo.

https://i.imgur.com/n0F9Utz.jpg

ZA KONEC

Za konec vas opozarjamo, da ne puščate vrednih predmetov na vidnem mestu v avtomobilih. Še bolj pomembno pa je, da v avtomobilih ne puščate otrok, hišnih živali ali onemoglih oseb, saj visoke temperature lahko povzročijo hude težave ali celo usodne posledice.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Velenjski paraplavalci včeraj na obisku pri predsednici države

Včeraj, 23. januarja, je bil za velenjske paraplavalce dinamičen dan poln izzivov in navdušenja. Najprej so se udeležili sprejema pri predsednici Republike Slovenije, gospe Nataši Pirc Musar. ...
Kultura

Muzej Velenje v pričakovanju izida publikacije “V kastroli Cecilije Lempl”

Pretekli teden je med 22. in 26. januarjem potekal nacionalni Teden pisanja z roko. Še zapisujete svoje najljubše recepte v zvezke? ...
Kronika

Policisti v petek izrekli globo v višini 35.200 €

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zvečer, na avtocesti A1, ustavili konvoj dveh skupin vozil in spremljevalnega vozila, ki so izvajali prevoz tovora izrednih dimenzij....
Šport

Velenjski plavalci navdušili že prvi dan Državnega prvenstva v Mariboru

Med 03. in 05. februarjem poteka v mariborskem bazenu Pristan, Državno prvenstvo za kadete/kadetinje in mladince/mladinke....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023