PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 3. januarja 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 6.57 smo bili obveščeni, da je neznanec spraznil gasilne aparate v garažni hiši na Šaleški cesti v Velenju.

Ob 8.07 so nas o izpraznitvi gasilnih aparatov obvestili še s Tomšičeve ceste. 

Ob 11.58 smo obravnavali tatvino enajstih pršutov, ki sta jo izvršila dva neznanca. Evidentirali smo kaznivo dejanje velike tatvine.

Ob 12.45 nas je občan obvestil, da mu je na Šaleški cesti nekdo ukradel mobilni telefon in polnilec.  

Ob 16.25 je na policijsko postajo prišel občan, ki je v Šoštanju na bankomatu pozabil gotovino. To je našel neznanec in si jo protipravno prilastil. 

Ob 18.23 nas je občan obvestil, da ga na Gorici moti pokanje petard. Policisti so mladoletnikoma nevarne pirotehnične izdelke zasegli. Policisti bodo na sodišče poslali obdolžilni predlog, hkrati pa bodo o dogodku obvestili pristojni center za socialno delo. 

Ob 3.16 nas je poklical varnostnik iz lokala na Šaleški cesti in nas obvestil, da so morali gosta, ki je nadlegoval ostale goste pospremiti iz lokala. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

PETEK

V petek ob 9.42 je na OKC poklicala občanka iz Šoštanja, ki je policistom povedala, da ji grozi bivši partner. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje, na tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 10.55 smo opravili intervencijo v Zdravstvenem domu, kjer je občan v čakalnici razgrajal in se nedostojno vedel do osebja. Policisti so na kraju zbrali vsa obvestila, kršitelju pa bodo izdali posebni plačilni nalog.

Ob 14.07 so nas iz Topolšice obvestili o vlomu v spominsko sobo, iz katere je neznanec ukradel muzejske eksponate. Opravili smo ogled kraja na katerem smo zavarovali sledove. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 16.44 so nas iz Topolšice obvestili, da je bil gost v hotelu nasilen do svoje partnerke. Policisti so nasilneža pridržali do streznitve pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva. Po ugotovljenih okoliščinah nasilja so policisti kršitelju izdali plačilni nalog. 

Ob 23.32 smo stanovalca na Vojkovi cesti v Velenju opozorili zaradi razgrajanja s katerim je motil sosede.

Slabo uro čez polnoč smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja, Nasilja v družini, v Paški vasi, kjer je bil moški nasilen do svoje partnerke. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, zaradi suma storitve več kaznivih dejanj pa se bo moral zagovarjati na sodišču. 

Ob 1.00 so policisti ukrepali v lokalu na Šaleški cesti, kjer je gost kršil javni red in mir. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

SOBOTA

V soboto ob 9.44 smo v Florjanu obravnavali vlom v hišo iz katere je neznani storilec vzel gotovino. 

V soboto ob 19.07 smo morali ženski iz Šmartnega ob Paki izdati plačilni nalog zaradi naznanitve prekrška, ki se ni zgodil. 

Ob 00.45 smo stanovalca na Kidričevi cesti opozorili zaradi preglasne glasbe s katero je motil svoje sosede.

NEDELJA

V nedeljo dopoldan smo bili obveščeni, o tatvini v kateri je neznanec v lokalu v Šaleku ukradel gotovino ter s tem oškodoval lastnika lokala za okoli 2000€. 

Ob 13.22 smo na Cesti Simona Blatnika v Velenju obravnavali vlom. Tam je neznani storilec vlomil v delavnico iz katere je ukradel vbodno žago. 

Ob 13.55 pa smo obravnavali še poskus vloma v Florjanu, kjer pa storilcu ni uspelo priti v notranjost hiše. Kljub temu bomo zaradi suma storitve kaznivega dejanja, poskusa Velike tatvine, zbrali vsa potrebna obvestila in dokaze ter o tem obvestili državnega tožilca. 

PONEDELJEK

V ponedeljek smo sprejeli prijavo od občanke, ki so jo ogoljufali pri prodaji preko spleta. Še enkrat vas opozarjamo, da ste pri prodajah preko spleta izredno pazljivi in ne nasedate raznim trikom goljufov. Svetujemo vam, da se o raznih predlogih ljudi, ki se za vaš artikel zanimajo prej posvetujete s kom, ki ima več izkušenj s tovrstnimi prodajami ali pa si o tem preberete na spletni strani policije in še na vrsto ostalih spletnih straneh.

Ob 20.15 nas je občan obvestil, da mu je neznanec iz kolesarnice na Goriški cesti ukradel kolo in ga s tem oškodoval za 500€. 

ZA NA KONEC

Začelo se je novo leto in verjetno ste si za začetek naložili kakšno zaobljubo s katero se boste poskušali poboljšati. Policisti si želimo, da bi bili vsi strpnejši ter da bi bilo manj nasilja v družinah, saj ga je v zadnjem času vse preveč. Če imate težave jih ne rešujte s pretepi in kričanjem temveč počakajte in se pogovorite kasneje, ko se strasti nekoliko umirijo. Če vam to ne gre od rok poskusite poiskati strokovno pomoč in rešite težave na miren način. Le tako boste ohranili dostojanstvo in integriteto hkrati pa si boste prihranili nemalo težav, ki si jih nasilneži nakopajo s svojim neprimernim vedenjem. 

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju v Banja Luki

V znamenju športnega duha in zdrave tekmovalnosti se je pretekli vikend odvil pomemben dogodek za Karate klub Velenje....
Družba

V Velenju Varuh človekovih pravic pohvalil model vključevanja starejših

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je v okviru svojih rednih obveznosti obiskal Velenje, kjer se je srečal s pobudniki in obiskal varovana stanovanja ter gradbišče novega doma za varstvo odraslih....
Družba

V Gaberkah vzpostavili ključno reševalno enoto: nov čoln in garaža za izboljšan odziv ob vodnih nevarnostih

Prostovoljno gasilsko društvo Gaberke (PGD Gaberke) je slovesno prevzelo nov reševalni čoln in garažo, namenjeno njegovemu hranjenju....
Družba

Srečanje Vodje Predstavništva Evropske komisije in vodstva Velenja za krepitev sodelovanja

Velenje je včeraj gostilo vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jernejo Jug Jerše. Srečanje z županom Mestne občine Velenje in predsednikom Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), Petrom Dermolom, je...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023