Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 28. november 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 8.45 smo občanu iz Gaberk zasegli zavitek s posušeno rastlino, za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Rastlino bomo poslali na analizo. V primeru, da gre za prepovedano drogo bo prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku.

Ob 9.15 smo bili obveščeni, da je v Prelski, pes zgrizel osebni avtomobil in ga poškodoval. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Ob 13.30 smo bili obveščeni, da je neznanec na avtobusni postaji v Velenju poškodoval avtobus. Po zbranih obvestilih bomo s kazensko ovadbo obvestili državno tožilstvo.

Ob 15.53 nas je občan iz Velenja obvestil, da je voznica osebnega avtomobila trčila v njegovo hišo in jo poškodovala. O dogodku so policisti napisali uradni zaznamek. 

Ob 19.15 smo bili obveščeni, da je neznanec v garaži Momaxa z osebnega avtomobila ukradel anteno. Po zbranih obvestilih in dokazih bomo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine obvestili državnega tožilca. 

Ob 22.50 smo obravnavali nasilje v družini, v katerem je bil mož nasilen do svoje žene. Izrekli smo mu ukrep prepovedi približevanja, zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa bomo napisali kazensko ovadbo. 

Ob 5.09 zjutraj smo opravili ogled trgovine na Cankarjevi cesti v Velenju iz katere je neznanec ukradel menjalni denar. O kaznivem dejanju obvestila še zbiramo. 

PETEK

V petek smo tujcema izrekli mandatno kazen zaradi prekoračitve dovoljenih dni za bivanje v Republiki Sloveniji. Izdana jima je bila tudi odločba o prostovoljni vrnitvi, ki tujcema narekuje, da morata Slovenijo v določenem roku zapustiti in se vrniti v svojo državo.

Ob 10.08 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila, da je bila ogoljufana na spletnem oglasniku Bolha. Pri tem vas moramo opozoriti, da morate biti pri tovrstnih prodajah preko spleta izredno pozorni na različne poskuse goljufij, ki so jih nepridipravi izpopolnili do potankosti. Pri tem poskušajo prodajalce prelisičiti, da oni sami nimajo časa, da bi blago prevzeli ter da bodo za prevzem uredili pri kurirski službi. Navadno jih blago ne zanima in tudi ne poskušajo prilagajati cene artikla. Kasneje vas poskušajo prepričati, da morate za dostavo plačati in ko jim to uspe je zanje »posel« zaključen. Zato bodite pozorni pri prodaji preko spleta in ne zanemarjajte znakov, ki izdajajo spletne goljufe; nepravilna slovenščina, vsiljivost, neznanje o artiklu in podobno. 

Še eno spletno goljufijo smo obravnavali ob 17.03, ko smo ugotovili, da je občanka prejela sms obvestilo, da se mora zaradi nastalih nepravilnosti prijaviti v spletno banko. Povezava jo je odpeljala na tako imenovano lažno spletno stran, kjer je nič hudega sluteča žrtev vnesla svoje podatke za spletno banko, ki so jih prestregli goljufi in nato iz njenega pravega bančnega računa ukradli 1500 evrov. Tovrstna spletna goljufija oziroma napad na operacijski sistem imenujemo Phishing, ki je ena od vrst socialnega inženiringa in je med goljufi izredno priljubljen. Zato pri tem velja opozorilo, da bodite pri vpisovanju podatkov za spletno banko zelo pozorni. Banke nikoli ne pošiljajo sporočil ali poštnih sporočil s povezavami do spletnih bank. Prav tako pa bodite pozorni, da je spletna stran, kjer vnašate občutljive podatke varna. To boste ugotovili tako, da pogledate v naslovno vrstico spletne strani, kjer mora biti predpona https in ne http, običajno pa je v naslovni vrstici tudi simbol za zaklenjeno ključavnico, ki simbolizira, varno stran, ki je bila preverjena in opremljena s SSL certifikatom. V skrajnem primeru, ko niste prepričani, ali je za vas vnos občutljivih podatkov varen se obrnite na svojo banko, kjer vam bodo ustrezno svetovali.

Ob 19.27 smo bili obveščeni o pretepu na Kopališki cesti v Velenju. Zaradi suma storitve povzročitve lahke telesne poškodbe smo eno osebo kazensko ovadili. 

Ob 21.01 smo zaradi kršitve javnega reda in miru odšli v Šoštanj, kjer je oseba vpila in razgrajala. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru bo odločal prekrškovni organ.

V petek smo obravnavali dve prometni nesreči v katerih je nastala samo gmotna škoda. 

SOBOTA

V soboto nas je poklical občan iz Šmartnega ob Paki, ki je povedal, da je neznani voznik v Gavcah poškodoval drog javne razsvetljave in s kraja odpeljal, skrbeli pa so ga izpostavljeni električni vodniki. Policisti so opravili ogled kraja in obvestili Elektro Celje, ki je poskrbel za drog javne razsvetljave. O neznanem vozniku, obvestila še zbiramo. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Obravnavali smo še dve prometni nesreči I. kategorije, v nesrečah je nastala samo gmotna škoda.

Ob 18.26 smo obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bil do soproge nasilen mož kateremu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini pa bomo na državno tožilstvo, skupaj z dokazi poslali kazensko ovadbo. 

V soboto ponoči smo dvakrat posredovali zaradi preglasne glasbe. V zgodnjih jutranjih urah pa smo voznici zasegli osebni avtomobil, ker ni posedovala veljavnega vozniškega dovoljenja.

NEDELJA

V nedeljo smo zabeležili izgubo denarnice občanke iz Šoštanja. Obravnavali smo kršitev volilnega molka in prometno nesrečo I. kategorije v Rečici ob Paki, kjer so policisti voznici zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

V nedeljo ponoči smo zabeležili še izgubljen prenosni računalnik in psa, ki je ušel občanki v Velenju. 

Pred časom smo poročali, da smo obravnavali vandalizem oziroma kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v garažni hiši pri avtobusni postaji v Velenju in parkirni hiši trgovine Mercator, kjer so neznanci poškodovali več kamer in gasilnih aparatov ter s tem povzročili za več tisoč evrov škode. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dejanja osumljena mladoletnika z območja Velenja. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Veseli december se nezadržno bliža v trgovinah in na ulicah je že mogoče čutiti praznično vzdušje. Za policiste je med drugim to tudi čas, ko začnemo z aktivnostmi za preprečevanje negativnih posledic uporabe pirotehničnih izdelkov. Tako je tudi tokrat. Vsaka poškodba je odveč. Pri uporabi prepovedanih pirotehničnih izdelkov so najbolj ranljive mlade osebe in zato ne moremo mimo tistih nalog in aktivnosti, ki lahko te nesreče preprečijo. Preventivne aktivnosti vam bomo predstavili skozi projekt Bodi zvezda, ne meči petard, za katerega ste že slišali in ga tudi lepo sprejeli. Predvsem si lahko o negativnih posledicah več preberete na spletni strani policije na tej povezavi: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/varna-uporaba-pirotehnike.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karateisti Karate kluba Velenje dominirali na Pokalu Nestla Žganka

Danes, 18. februarja, je v Velenju potekal mednarodni turnir, 18. pokal Nestla Žganka. Udeležili so se ga tudi karateisti Karate kluba Velenje. ...
Kultura

Včeraj je v Knjižnici Šmartno ob Paki potekala predstavitev knjige “Rojen voznik”

Včeraj, 28. februarja, je v Knjižnici Šmartno ob Paki potekala predstavitev knjige z naslovom "Rojen voznik", ki je posvečena Aleksandru Bizjaku Sašu. ...
Kronika

NEURADNO: V Premogovniku Velenje prišlo do vdora plina

Po naših neuradnih a zanesljivih informacijah je danes okoli 18. ure prišlo do nesreče v Premogovniku Velenje....
Gospodarstvo

Letos načrtujejo zasaditi vsaj toliko dreves, kot jih je padlo v vetrolomu 2023

Danes je v Velenju v sklopu otvoritvenih dogodkov v letu, ko je Velenje nosilec naziva evropski zeleni list, v velenjskem domu kulture potekala mednarodna konferenca Mi spreminjamo, premikamo in rastemo...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Pavel Papež

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Velenjcan copyright © 2023