Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. september 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek okoli 20.15 ure smo bili obveščeni o padcu motorista na območju Šaleka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa z motorjem vozil preblizu desnemu robu vozišča in pri tem izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču. Preverjen je bil tudi z alkotestom, kateri je pokazal visoko nad mejo dovoljenega. Zanj bomo podali obdolžilni predlog. 

V nedeljo v jutranjem času smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na relaciji Črnova-Studence. Voznik je vozil s preveliko hitrostjo in preblizu desnemu robu vozišča ter zaradi tega trčil v robnik. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V nedeljo popoldan smo obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti v Črnovi. Voznik osebnega avtomobila je se je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča prevrnil v jarek. Izrečena mu je bila globa na kraju.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek dopoldan smo po obvestilu občana opravili kontrolo vhoda v trgovino Lidl. Tam je bil izsleden tujec z romunskim državljanstvom, kateri je pod pretvezo, da je gluhonem prosjačil za denar. Izdan mu je bil plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V četrtek popoldan smo mlajši občanki zasegli alu zavitek z vsebino marihuane cca 2 g. Po analizi zasežene snovi bomo zanjo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto ponoči smo posredovali v Šaleku, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je ponoči domov prišla partnerica in zbudila partnerja ter pričela vpiti nad njim in se nasilno vesti do njega. Tudi po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehala. Izrečeno ji je bilo opozorilo, katerega ni upoštevala zato ji je bilo odrejeno pridržanje na Policijski postaji Velenje. Izdan ji je bil plačilni nalog.

V soboto zvečer smo posredovali v Črnovi, kjer je doma v opitem stanju hči razgrajala saj ji starši niso dovolili voziti v takšnem stanju. Izdan ji bo plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo zjutraj okoli 01.00 smo posredovali na Kardeljevem trgu v Velenju, kjer je prišel sin na obisk k očetu in se pričel z njim prepirati in vpiti nad njim. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V sredo zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine. Neznani storilec je preko noči skozi okno vlomil v lokal Na Hofu. Iz notranjosti je odtujil večjo vsoto gotovine. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek popoldan smo obravnavali še kaznivo dejanje tatvine električnega skiroja pred Zdravstvenim domom Velenje. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek in v naslednjih dneh smo obravnavali še kazniva dejanja tatvin šolskih torb v prostorih garderob na Šolskem centru Velenje. Z dejanjem je bilo oškodovanih več otrok. Za storilcem poizvedujemo.

Zvečer smo obravnavali še kaznivo dejanje groženj na Gorici v Velenju. Do spora je prišlo med snaho in tastom. Tast je izrekel nekaj resnih groženj snahi zato ga bomo ovadili za kaznivo dejanje groženj.

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri katerem je oškodovanec preko spleta v Nemčiji naročil 25 ton lesnih peletov in vplačal 3.250,00 EUR. Naknadno so od njega zahtevali še dodatno plačilo, ker to ni vplačal so komunikacijo z njim prekinili.

V petek zvečer je na enoto prišel oškodovanec, kateri je naznanil kaznivo dejanje goljufije. Vozilo, ki je last njegovega podjetja, je zaupal v uporabo osumljenemu za čas, da si uredi leasing za nakup omenjenega vozila. Osumljeni je v tem času izdelal ponarejen račun s katerim je na podjetju za prepise vozil prikazal, da je vozilo kupljeno in ga tako odjavil, oziroma prepisal na svoje podjetje. Osumljenec je vozilo nato tudi takoj prodal naprej. Policisti so vozilo zasegli in ga vrnili oškodovancu, zoper goljufa pa bo podana kazenska ovadba.

V petek zvečer smo obravnavali še kaznivo dejanje nasilja v družini. Na policijsko postajo je prišla žrtev nasilja, ki se je z otrokom umaknila iz stanovanja saj je njen partner nad njo izvajal nasilje. Po zbranih obvestilih tudi o preteklih dejanjih, smo osumljenemu izrekli prepoved približevanja. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

V soboto dopoldan se je na enoti zglasil občan in podal prijavo za kaznivo dejanje tatvine električnega skiroja v vrednosti 499,00 EUR. Odtujen mu je bil v garažah Mercatorja. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo zjutraj smo posredovali pred lokalom v Velenju, kjer je prišlo do pretepa več oseb. Ena oseba je utrpela hude telesne poškodbe in sicer več zlomov. Policisti zbirajo obvestila o storilci in jih bodo ovadili za kaznivo dejanje nasilništva in hude telesne poškodbe.

V nedeljo zvečer nas je občan iz Ljubljanske ceste v Velenju obvestil, da je prišel domov in opazil v kletnih prostorih neznano osebo. Neznanec se je nato izgovoril, da je brezdomec in zapustil prostore ter odšel v neznano smer. Na naslovu je pustil vozilo avstrijskih registrskih tablic za katerega se je kasneje ugotovilo, da je v evidenci ukradenih. Vozilo smo na kraju zasegli še zmeraj pa poizvedujemo za storilcem.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

MOV ob mednarodnem prazniku dela vabi na tradicionalne prvomajske dogodke

V okviru praznovanja mednarodnega praznika dela bodo v Mestni občini Velenje potekali številni tradicionalni prvomajski dogodki, s katerimi ohranjajo tradicijo prvomajskih praznovanj. Mednarodni praznik dela je posvečen boju za delavske...
Družba

Učenec velenjske glasbene šole navdušil na mednarodnem tekmovanju v Puli

Pravijo, na mladih svet stoji. In mladi talenti velenjske glasbene šole to še kako dokazujejo....
Družba

ARSO: Možne hudourniške poplave

Agencija za okolje je izdala vremensko opozorilo za četrtek popoldne, zvečer in prvi del noči na petek. V noči na petek lahko hitro narastejo in poplavijo hudourniški vodotoki in manjše...
Utrinki

Velenjske rokometašice premagale ekipo iz Izole in osvojile dve novi točki #utrinki

Včeraj, 27. aprila, se je v Športni dvorani odvila tekma med Ženskim rokometnim klubom Velenje in Ženskim rokometnim klubom Izola....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023