Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. marec 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved. ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 6.24 uri smo obravnavali prometno nesrečo pri kateri ni bil poškodovan nihče. Policisti so preverili pogoje za udeležbo voznikov in vozil v prometu, nato pa so izdali potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Še eno prometno nesrečo z materialno škodo smo obravnavali v Podkraju pri Velenju. Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje po napačni smeri. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog, za drugega pa so ugotovili, da mu je vozniško dovoljenje poteklo. Zanj bodo napisali obdolžilni predlog.

Tekom dneva smo v četrtek obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo, eno vozilo smo vozniku, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli, obravnavali smo tatvino registrske tablice in delovno nesrečo.

V četrtek zvečer smo občanu zasegli substanco za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

PETEK

V petek smo od 6.30 do 18.30 obravnavali pet prometnih nesreč. V eni od nesreč so policisti ugotovili, da je kolesar padel v naravnem okolju in se pri tem huje telesno poškodoval. O dogodku bodo policisti na državno tožilstvo poslali poročilo.

Ob 11.45 je na policijo prišel občan, ki mu je neznanec ukradel kolesa, ki jih je imel priklenjene z verigo. Policisti bodo o kaznivem dejanju zbrali vsa obvestila in dokaze ter na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali tatvino izdelkov v trgovini s kozmetiko na Celjski cesti v Velenju. Neznani storilec je podjetje oškodoval za dvajset evrov.

Ob 17.49 je na postajo prišla občanka, ki je policistom izročila bankovec za 20€, ki ga je hotela vnovčiti v trgovini. Tam so posumili, da je bankovec ponarejen, zato ga niso hoteli sprejeti. Bankovec smo zasegli in ga poslali na analizo. 

Ob 18.33 je na OKC poklical občan, ki je povedal, da neznanec v Šaleku, z avtom, vozi po travniku. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

V soboto smo obravnavali še prometno nesrečo z materialno škodo, na Stantetovi smo obravnavali kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in občanu izdali plačilni nalog, na Šaleški pa smo opozorili moškega, ki je pijan ležal na tleh in počival.

NEDELJA

V nedeljo je občan iz Lokovice na OKC sporočil, da je neznanec na dvorišču odvrgel prtljago in oblačila. Policisti so ugotovili, da je neznanec odvrgel kovček v kateri je bila električna kitara in bundo. Če kdo pogreša električno kitaro naj se z dokazili oglasi na policijski postaji v Velenju. 

Za večjo varnost pa:


Vozniki motornih koles in koles z motorjem!

  •  Pred vožnjo preverite zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih vožnje primerno ogrejte.

  •  Pri vožnji dosledno uporabljajte zaščitno motoristično čelado. Pravilno si jo zapnite. Čist vizir vam omogoča potrebno vidljivost.

  •  Ne pozabite na oblačila s ščitniki.

  •  Motorno kolo je ozko, zato vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci hitro lahko spregledajo. Naj bo vaša hitrost primerna okoliščinam, da vas bodo drugi pravočasno opazili, vi pa njih.

  •  Poskrbite tudi, da boste čim vidnejši. Na motornem kolesu imejte vedno prižgane luči. Nosite zaščitna oblačila s čim več odsevniki (nalepkami, trakovi) in čelado svetle barve. Nosite tudi odsevni brezrokavnik.

  •  Pri vožnji skozi levi ovinek se odmaknite od ločilne črte na sredini vozišča, sicer bo vaša glava brzela tudi meter globoko po smernem vozišču za nasprotni promet.

  •  Hitrost in način vožnje motornih koles prilagodite zlasti v prvih minutah deževja.

  •  Če vaše motorno kolo nima zavornega sistema ABS, v dežju ali na spolzkem vozišču ne zavirajte na talnih označbah.

  •  Izogibajte se asfaltnim površinam, na katerih je posut pesek, razlito olje ali podobno (predvsem v ovinku).

  •  Reakcijski čas v idealnih pogojih je 0,6-0,8 sekunde, v cestnem prometu v povprečju 1 sekunda, pri nezbranem ali utrujenem vozniku pa že 2 sekundi ali več.

  •  Zavorna pot do ustavitve je pri hitrosti 100 km/h 40 metrov. Pot ustavljanja je seštevek reakcijske in zavorne poti.

  •  Ne vozite, če ste uživali alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila ali ste utrujeni. Sicer to lahko hitro postane vaša zadnja vožnja.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Na šoštanjski osnovni šoli na ogled 56. razstava “Likovni svet otrok”

Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha v Šoštanju gosti 56. razstavo "Likovni svet otrok"....
Družba

Muzej premogovništva v naslednjem tednu s spremenjenim delovnim časom

Muzej premogovništva bo v prihodnjih prazničnih dneh deloval po nekoliko spremenjenem urniku....
Družba

Anej Jager Kladušek z osvojenim 1. mestom postal državni prvak v znanju angleščine

V letošnjem šolskem letu so bili dijaki Elektro in računalniške šole na tekmovanjih iz angleškega jezika še posebej uspešni....
Šport

Velenjčanke sezono zaključile na 5. mestu

Članice ŽRK Velenje so včeraj odigrale še zadnjo tekmo končnice za obstanek. V Rdeči dvorani so s 30:29 premagale Izolo in ubranile končno peto mesto....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023