PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. marec 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 6.24 uri smo obravnavali prometno nesrečo pri kateri ni bil poškodovan nihče. Policisti so preverili pogoje za udeležbo voznikov in vozil v prometu, nato pa so izdali potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Še eno prometno nesrečo z materialno škodo smo obravnavali v Podkraju pri Velenju. Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje po napačni smeri. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog, za drugega pa so ugotovili, da mu je vozniško dovoljenje poteklo. Zanj bodo napisali obdolžilni predlog.

Tekom dneva smo v četrtek obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo, eno vozilo smo vozniku, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli, obravnavali smo tatvino registrske tablice in delovno nesrečo.

V četrtek zvečer smo občanu zasegli substanco za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

PETEK

V petek smo od 6.30 do 18.30 obravnavali pet prometnih nesreč. V eni od nesreč so policisti ugotovili, da je kolesar padel v naravnem okolju in se pri tem huje telesno poškodoval. O dogodku bodo policisti na državno tožilstvo poslali poročilo.

Ob 11.45 je na policijo prišel občan, ki mu je neznanec ukradel kolesa, ki jih je imel priklenjene z verigo. Policisti bodo o kaznivem dejanju zbrali vsa obvestila in dokaze ter na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali tatvino izdelkov v trgovini s kozmetiko na Celjski cesti v Velenju. Neznani storilec je podjetje oškodoval za dvajset evrov.

Ob 17.49 je na postajo prišla občanka, ki je policistom izročila bankovec za 20€, ki ga je hotela vnovčiti v trgovini. Tam so posumili, da je bankovec ponarejen, zato ga niso hoteli sprejeti. Bankovec smo zasegli in ga poslali na analizo. 

Ob 18.33 je na OKC poklical občan, ki je povedal, da neznanec v Šaleku, z avtom, vozi po travniku. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

V soboto smo obravnavali še prometno nesrečo z materialno škodo, na Stantetovi smo obravnavali kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in občanu izdali plačilni nalog, na Šaleški pa smo opozorili moškega, ki je pijan ležal na tleh in počival.

NEDELJA

V nedeljo je občan iz Lokovice na OKC sporočil, da je neznanec na dvorišču odvrgel prtljago in oblačila. Policisti so ugotovili, da je neznanec odvrgel kovček v kateri je bila električna kitara in bundo. Če kdo pogreša električno kitaro naj se z dokazili oglasi na policijski postaji v Velenju. 

Za večjo varnost pa:


Vozniki motornih koles in koles z motorjem!

  •  Pred vožnjo preverite zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih vožnje primerno ogrejte.

  •  Pri vožnji dosledno uporabljajte zaščitno motoristično čelado. Pravilno si jo zapnite. Čist vizir vam omogoča potrebno vidljivost.

  •  Ne pozabite na oblačila s ščitniki.

  •  Motorno kolo je ozko, zato vas pri večji hitrosti drugi prometni udeleženci hitro lahko spregledajo. Naj bo vaša hitrost primerna okoliščinam, da vas bodo drugi pravočasno opazili, vi pa njih.

  •  Poskrbite tudi, da boste čim vidnejši. Na motornem kolesu imejte vedno prižgane luči. Nosite zaščitna oblačila s čim več odsevniki (nalepkami, trakovi) in čelado svetle barve. Nosite tudi odsevni brezrokavnik.

  •  Pri vožnji skozi levi ovinek se odmaknite od ločilne črte na sredini vozišča, sicer bo vaša glava brzela tudi meter globoko po smernem vozišču za nasprotni promet.

  •  Hitrost in način vožnje motornih koles prilagodite zlasti v prvih minutah deževja.

  •  Če vaše motorno kolo nima zavornega sistema ABS, v dežju ali na spolzkem vozišču ne zavirajte na talnih označbah.

  •  Izogibajte se asfaltnim površinam, na katerih je posut pesek, razlito olje ali podobno (predvsem v ovinku).

  •  Reakcijski čas v idealnih pogojih je 0,6-0,8 sekunde, v cestnem prometu v povprečju 1 sekunda, pri nezbranem ali utrujenem vozniku pa že 2 sekundi ali več.

  •  Zavorna pot do ustavitve je pri hitrosti 100 km/h 40 metrov. Pot ustavljanja je seštevek reakcijske in zavorne poti.

  •  Ne vozite, če ste uživali alkohol, mamila, psihoaktivna zdravila ali ste utrujeni. Sicer to lahko hitro postane vaša zadnja vožnja.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Pohrastnik išče Rešitve za Poplave: Sestanek Krajanov z Vodstvom in Strokovnjaki

Šoštanj, ena izmed najbolj prizadetih občin v avgustovskih poplavah, je gostil sestanek med krajanom Pohrastnika in vodstvom občine ter državnimi uradniki, da bi našli rešitve za poplavno varnost. ...
Družba

Samo še dva dni nas loči do največjega SKI OPENINGA na Kopah

Ne zamudite največjega SKI OPENING žura na Kopah, kjer se bo žuralo dva dni zapored. ...
Šport

Karate klub Rudar Velenje blestel na Kozjanskem Zmaju: Dvojna zmaga Alana Mulabdića in ekipno 3. mesto

V karate klubu Rudar Velenje so imeli razlog za praznovanje, saj so njihovi tekmovalci na tekmovanju "Kozjanski Zmaj 2023" v Kozjem osvojili neverjetnih 5 zlatih in 2 srebrni medalji. ...
Gospodarstvo

Velenje zaključuje projekt v Stari vasi z novim partnerstvom s Kemijskim inštitutom

V ponedeljek, 4. decembra, ob 14. uri bo v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas potekala novinarska konferenca, ki bo obeležila zaključek gradbenih del četrte faze. Ta projekt je omogočil pridobitev dodatnih...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023