Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. junij 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.  ...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

TOREK

Zvečer smo na relaciji Šoštanj – Zavodnje obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi neprimerne hitrosti. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog, drugi udeleženki pa smo izdali plačilni nalog, saj ji je poteklo vozniško dovoljenje.

SREDA

Dopoldan smo na Vinskogorskem klancu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Izdali smo plačilni nalog.

Okoli 13. ure je na Cesti talcev prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti. Izdali smo plačilni nalog.

Popoldan je na križišču Kersnikove in Tomšičeve ceste voznica osebnega avtomobila izsilila prednost vozniku kolesa. Nihče ni bil telesno poškodovan, povzročiteljici pa je bil izdal plačilni nalog.

ČETRTEK

Okoli 22. ure smo na križišču Kersnikove in Stanetove obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost voznici skiroja in nato pobegnil s kraja. Povzročitelj se je nato vrnil na kraj. Opravili smo ogled kraja prometne nesreče, zoper povzročitelja pa bomo podali kazensko ovadbo.

PETEK

Zvečer smo vozniku osebnega avtomobila, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja odvzeli osebni avtomobil. Svoje dejanje bo moral zagovarjati pri sodniku za prekrške.

NEDELJA

Popoldan smo na Rudarski cesti obravnavali prometno nesrečo, kjer je bil udeležen otrok s kolesom in voznikom osebnega avtomobila. V zvezi prometne nesreče bomo uvedli postopek zoper starše otroka, ter o zadevi obvestili tudi center za socialno delo.

Zvečer smo v Belih vodah obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in sicer je voznik kolesa z motorjem zaradi neprimerne hitrosti padel. Ugotovili smo tudi, da je vozil pod vplivom alkohola, kakor tudi, da kolo z motorjem ni registrirano. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Popoldan smo pred vrtcem v Velenju obravnavali kršitev, kjer je znanec ozmerjal prijaviteljico z raznimi žaljivkami. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Zvečer smo posredovali na Škalski cesti, kjer je občanka kršila javni red in mir, saj je kričala in žalila občane. Izdali smo ji plačilni nalog.

Ponoči smo posredovali na Jenkovi cesti, kjer je prišlo do spora med dvema družinama in sicer zaradi preglasne glasbe. Zaradi več kršitev bomo zoper več oseb uvedli prekrškovne postopke.

SOBOTA

Okoli 5. ure smo posredovali v Velikem vrhu, kjer je je prišlo do spora med sinom in očetom. Na kraju se sin, kateri je bil pod vplivom alkohola, ni pomiril in ni upošteval zakonitega ukaza policista, zaradi česar smo mu odredili pridržanje. Pridržanemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Za kršitve pa bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v trgovini Jager obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, kjer je zaenkrat še neznani mlajši moški odtujil prodajne artikle v vrednosti 40 EUR.

Malo pred 18. uro smo posredovali v lokalu na Koroški cesti, kjer se je pretepalo več oseb. Na kraju smo ugotovili, da se je na kraju več oseb pretepalo in so pri tem uporabili tudi nevarne predmete. Eni osebi smo na kraju odredili pridržanje. Opravili smo ogled kraja ter bomo v zvezi kaznivega dejanja Nasilništva podali kazensko ovadbo. Zoper enega udeleženca bomo uvedli tudi prekrškovni postopek, zaradi kršitve 6 člena, 1 točka Zakona o javnem miru in redu.

TOREK

Dopoldan smo v Šoštanju obravnavali tatvino denarja, kjer je neznanec iz denarnice oškodovanca odtujil 1000 EUR gotovine.

Okoli 12. ure smo obravnavali kaznivo dejanje Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, saj je neznanec na eno izmed šol narisal kljukasti križ. Za storilcem še poizvedujemo.

Popoldan smo pred podjetjem na Partizanski cesti obravnavali tatvino električnega skiroja znamke Velociptor Trevi PLUS ES100W, vrednega okoli 400 EUR.

SREDA

Okoli 15. ure smo na Efenkovi obravnavali tatvino električnega skiroja, PRO2 B., v vrednosti 479,76 eur, katerega je neznanec odtujil skupaj s ključavnico.

Malo kasneje pa smo ponovno odšli pred podjetje na Partizanski cesti, kjer je neznanec odtujil električni skiro. Pred istim podjetjem smo tatvino obravnavali tudi zvečer in sicer je neznanec odtujil zaklenjen e-skiro, znamke XIAOMI, model I, bele barve. Z dejanjem je lastnik oškodovan za 300 EUR.

O tatvini še enega električnega skiroja smo bili obveščeni zjutraj in sicer je neznanec odtujil zaklenjen el. skiro znamke Xiaomi, tip PRO 2, črne barve.

Ob tem bi lastnike električnih skirojem obvestil oz. jim svetoval glede samozaščitnega ravnanja, saj smo v zadnjem času obravnavali več tatvin. Lastniki električnih skirojem si svoje skiroje fotografirajte, imejte shranjene dokumente o lastništvu skiroja in morebitnih tovarniških številkah. Skiroje vedno zaklepajte oz. po možnosti jih parkirajte na mestih, katera so zavarovana z videonadzorom.

PETEK

Ob 2.54 uri smo bili obveščeni o kršitvi pri Beli dvorani, kjer oseba ni upoštevala zakonitega ukaza varnostnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba kršila javni red in mir, nato pa ni upoštevala ukaza varnostnika. Zoper osebo bomo uvedli prekrškovni postopek. Pri tem pa smo ugotovili, da je kršitelja pred tem udaril in telesno poškodoval neznanec in bomo v zvezi tega zbirali nadaljnja obvestila v cilju izsleditve neznanca.

SOBOTA

Ponoči smo v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je izvenzakonski partner izvajal psihično in fizično nasilje nad partnerko. Osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, ter bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

NAJDENI PREDMETI

V sredo je bil pred PGD Šalek najden mobilni telefon znamke IPHONE, črne barve, v prozornem ovitku z vzorci rožic. Telefon se nahaja na Policijski postaji Velenje in ga lahko prevzame lastnik ob predložitvi dokumentov o lastništvu.

SODELOVANJE V ANKETI POLICIJE

V času od vključno 20. junija 2022 do vključno 3. julija poteka anketa policije in sicer glede razlik med vplivi opozorila oziroma sankcije za prekrške na udeležence v cestnem prometu. V kolikor bi radi sodelovali v anketi, vam je vprašalnik dostopen na povezavi, https://www.policija.si/policija_anketa.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

1 milijon evrov dodatnih sredstev za reševanje stisk občanov, Ljudska iniciativa še ni zadovoljna

Na današnji tiskovni konferenci je župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol predstavil niz ukrepov, ki so jih sprejeli zaradi visokih položnic za ogrevanje....
Družba

Pustovanja v Šaleški dolini

Pustovanje je eden najstarejših slovenskih praznikov, poznamo ga že vsaj 2000 let. Pustne šege in navade so se skozi stoletja temeljito spremenile. Danes pust povezujemo s pustnimi norčijami, krofi in...
Družba

Jutri zaznamujemo 90. rojstni dan častnega občana Velenja, dr. Matjaža Kmecla

Jutri 90 let praznuje dr. Matjaž Kmecl častni občan Mestne občine Velenje. V znak spoštovanja je Mestna občina Velenje, pri Vili Bianci zasadila vrtnice, ki jih je sam požlahtnil -...
Gospodarstvo

Ob današnjem obisku Boštjana Šefica, so v Šoštanju potekali pogovori s prebivalci ogroženih območij

Danes, 26. januarja, se je v Šoštanju mudil državni sekretar za obnovo po poplavah 2023, Boštjan Šefic. Skupaj s svojo ekipo je opravil individualne pogovore s prebivalci, ki so bili...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023