Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. februarja 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČETRTEK

V četrtek smo v Podkraju pri Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Izdali smo dva plačilna naloga in sicer zaradi neuporabe varnostnega pasu in vožnje na napačni strani ceste.

Ob 11.12 smo obravnavali tatvino registrske tablice, ki jo je neznanec prijavitelju ukradel v Gaberkah.

Ob 12.00 smo obravnavali kaznivo dejanje grožnje. Prijavitelj je namreč na Policijski postaji Velenje prijavil, da mu je po telefonu grozil znanec. Po zbranih obvestilih bomo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 14.30 je k nam prišla občanka, ki je dežurnemu policistu povedala, da je nekdo vdrl v njen računalnik in zahteva odkupnino v kripto valutah. Mi smo ugotovili, da je občanka, dan prej, v elektronski poštni nabiralnik prejela sporočilo, ki ga je odprla in prebrala. Dan kasneje je ugotovila, da ima blokiran dostop do svojega računa, hkrati je neznanec, v zameno za sprostitev računa, od nje zahteval odkupnino. Mi smo računalnik zasegli, poslan pa bo na analizo. Ob tem velja opozorilo, da imate na računalnikih nameščene in posodobljene protivirusne programe in ste pazljivi pri odpiranju priponk v elektronski pošti. Še posebej bodite pozorni pri elektronskih poštah, katerih izvora ne poznate oziroma so že na prvi pogled sumljiva. Nikar ne nasedajte raznim mamljivim obljubam po lahkem zaslužku. V teh primerih velja zlato pravilo, če se sliši prelepo, da bi bilo res, potem je verjetno res tako.

V četrtek smo obravnavali tudi kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. Ugotovili smo, da je prijavitelja, znanka udarila s pestjo v obraz. Policisti bodo zbrali obvestila in dokaze, potem pa bodo vse skupaj odstopili državnemu tožilcu.

PETEK

V petek smo si ogledali kraj prometne nesreče na Preloški cesti, kjer smo vozniku zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Še nekdo je prišel k nam, ker so ga ogoljufali na spletu in še enkrat opozarjamo. Preden zaupate svoje podatke in denar nekomu na spletu, preverite, da je vse kar obljubljajo res. To lahko storite na mnogo načinov, če pa potem še vedno niste popolnoma prepričani, pa raje »odklikajte« stran.

Ob 10.15 je k nam prišel občan, ki je na bankomatu v Pesju našel gotovino. Mi smo ugotovili, da je neznanec, dan prej v reži bankomata pozabil gotovino, ki jo je potem našel prijavitelj. Gotovino smo varno spravili, tisti, ki pa je denar pozabil, pa naj se z dokazilom oglasi na PP Velenje, kjer bo denar dobil nazaj. 

Ob 10.30 smo odšli v Škale, kjer je prišlo do prometne nesreče med dvema voziloma. Ena oseba je bila lažje telesno poškodovana, druga pa huje. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Tekom dneva smo obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo in tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari. Ponoči smo obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo.

SOBOTA

Ob 8.43 smo v Lokovici opravili ogled kraja, kjer je neznanec ustrelil divjad, jo razkosal in ostanke pa pustil na kraju. Zaradi kaznivega dejanja Krivolova smo zbirali dokaze in obvestila, vse pa bomo poslali na državno tožilstvo. 

Ponoči je v enem od velenjskih lokalov gost napadel varnostnika in ga lažje telesno poškodoval. Mi ga bomo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe ovadili na okrožnem državnem tožilstvu.

NEDELJA

Nedelja je minila dokaj mirno, kljub temu pa brez dogodkov ni šlo. Ob 21.46 smo obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. Ugotovili smo namreč, da je voznik osebnega avtomobila udaril prijavitelja in mu strgal majico. Obvestila in dokaze še zbiramo. 

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Jernej Drobež podaljšal pogodbo z RK Gorenje Velenje

Jernej Drobež, mlad in obetaven igralec Rokometnega kluba Gorenje Velenje, bo ostal zvest črno-rumenemu dresu tudi v prihodnje....
Kronika

Včeraj v Velenju prišlo do vloma v bencinsko črpalko

Včeraj, 10. februarja, je v jutranjih urah prišlo do ropa bencinske črpalke Petrol na Šaleški cesti....
Šport

Štirje mladinci podpisali štipendijsko pogodbo z RK Gorenje Velenje

Aktualni državni podprvaki, so začeli z dolgoročnim planiranjem ekipe in delovanjem RK Gorenje Velenje....
Kronika

Včeraj v garažni hiši v Velenju poškodoval dve osebni vozili

Iz PU Celje so nam sporočili, da je nekdo včeraj v garažni hiši poškodoval dve vozili....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Djordjo Vejnović

Velenjcan copyright © 2023