PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. decembra 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek okoli 9.38 nas je občan iz Šmartnega ob Paki obvestil, da je bilo vlomljeno v uto. Policisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da neznani storilec iz ute ni ukradel ničesar. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, Poskusa velike tatvine, so policisti državnemu tožilca poslali kazensko ovadbo.

Ob 11.39 smo obravnavali kaznivo dejanje Samovolje, ko nas je občan obvestil, da mu je bivša partnerka vzela invalidski pripomoček, ki ga potrebuje za hojo. Ker Kazenski zakonik določa, da se opisano kaznivo dejanje preganja na zasebno tožbo smo o tem obvestili državnega tožilca s poročilom.

Ob 17.07 je k nam prišel voznik, ki je dežurnemu policistu povedal, da ga je v krožišču pod skakalnico izsilil voznik, ki ga je kasneje pljunil v obraz in odpeljal. Zaradi neprimernega vedenja bo o voznikovi kazni odločal prekrškovni organ.

Ob 18.45 nam je občan povedal, da mu je v tujini neznanec ukradel ključe osebnega avtomobila. Sledi zbiranje obvestil in dokazov o vseh ukrepih pa bomo obvestili državnega tožilca.

V četrtek smo obravnavali tri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj gmotna škoda.

PETEK

V petek je dnevna izmena obravnavala tri prometne nesreče z gmotno škodo, nočna izmena pa je imela bolj pestro službo.

Ob 21.02 nas je OKC obvestil, da med Pesjem in Šoštanjem na cesti leži oseba. Policisti so osebo našli in ugotovili, da je zaradi opitosti padel in se poškodoval. Zanj so poskrbeli reševalci ZD Velenje.

Ob 23.24 so policisti odredili pridržanje do streznitve za osebo, ki je bila pijana zalotena pri prekršku, se nedostojno vedla pred prireditvenim prostorom hkrati pa ni upoštevala navodil varnostnikov. Zaradi množice kršitev je bil osebi izdan plačilni nalog.

Ob 2.39 smo osebi v Velenju zasegli zavitek z belo snovjo za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana na analizo. V primeru pa da gre za prepovedano drogo bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Ob 3.29 nas je občan najprej obvestil, da ga je v enem od velenjskih lokalov udarila druga oseba. Policisti  so zbrali obvestila in vse potrebne dokaze. Kmalu za tem smo bili obveščeni, da je v isti lokal prišla skupina ljudi, ki naj bi bili oboroženi. Policisti so odšli na kraj kjer so ugotovili, da je ena oseba poškodovana. Zasegli so nož za katerega je bilo ugotovljeno, da  pri kršitvi naj nebi bil uporabljen. Po vseh zbranih obvestilih smo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nasilništva in Ogrožanja z nevarnim predmetom pri prepiru ali pretepu.

SOBOTA

V soboto smo ob 9.45 obravnavali tatvino registrske tablice.

Kasneje ob 10.15 pa je k nam prišla občanka, ki je prijavila, da je neznanec zlorabil njene osebne podatke in ustvaril lažni profil na socialnem omrežju Instagram. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, Zlorabe osebnih podatkov, bomo zbirali obvestila in o tem obvestili državnega tožilca.

Ob 11.36 nas je občanka obvestila, da ji je neznanec ukradel denarnico v kateri je imela plačilne kartice, ki jih je neznanec zlorabil. Tožilca bomo o kaznivem dejanju Veliki tatvini obvestili s kazensko ovadbo.

Na Žarovi cesti v Velenju smo zasegli belo tabletko za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. To bodo potrdili ali ovrgli izsledki analize, o prekršku pa bo odločal prekrškovni organ.

Ob 21.24 smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini, kjer smo nasilnemu partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal. Prav tako bomo zbrali vsa obvestila in dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ki jih bomo poslali državnemu tožilcu.

Ob 23.04 so policisti zaradi hrupa  v Vinski gori, osebi izrekli opozorilo.

NEDELJA

V nedeljo ob 15.30 smo obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila oseba lažje telesno poškodovana, zgodila pa se je dan prej. Policisti so ugotovili, da je bila oseba v prometni nesreči udeležena sama, zaradi neprilagojene hitrosti pa bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Na Stantetovi cesti v Velenju so neznanci s kamnom prijaviteljici razbili okno. Prijaviteljica pregona storilca ni zahtevala, zato smo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 23.20 uri je voznik v Šoštanju, zaradi neupoštevanja prometnega znaka povzročil prometno nesrečo in s kraja odpeljal brez, da bi si z drugim udeležencem izmenjal podatke. Voznika smo kmalu izsledili, k temu pa je botrovalo dejstvo, da se je nesrečnež zaletel v neoznačeno vozilo policije. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V nočnem času so morali policisti na prireditvi v Velenju eno osebo pridržati. Tudi ta je bil zaloten pri prekršku pod vplivom alkohola in ni upošteval zakonitih ukazov policistov. Zaradi storjenih prekrškov mu bo izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK

V ponedeljek smo vozniku zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil.

Ob 23.22 smo v lokalu v Velenju ugotavljali, zakaj sta neznanca hotela vstopiti v lokal, kjer je potekala prireditev zaprtega tipa. Ker jim tega niso dovolili, sta se do osebja začela vesti nedostojno, jih pljuvala in žalila. Pred prihodom policistov na kraj sta neznanca že odšla. Ko bomo pregledali posnetke varnostnih kamer se bomo z njima pogovorili in zadevo predali prekrškovnemu organu, ki bo določil višino kazni zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

ZA KONEC PA ŠE TO…

Smo v zadnjem tednu tega leta in kljub temu, da smo mogoče z mislimi pri načrtovanju silvestrske zabave ne pozabimo, da nepridipravi kljub temu še vedno prežijo na vas. Vlomilci, goljufi, prevaranti, nasilneži, roparji, tatovi, zmikavti, žeparji, pijanci za volanom, preprodajalci, ugrabitelji in vsi mogoči so še vedno aktivni in bodo izkoristili vsak trenutek, ki se jim bo ponudil, da vas na nek način oškodujejo in vam s tem pokvarijo praznovanje ali pa začetek novega leta. Ker ste v največji meri vi tisti, ki morate prvi  poskrbeti za lastno varnost nikar ne pozabite vseh preventivnih ukrepov, na katere smo vas opozarjali tekom preteklih let. S tem boste veliko pripomogli k temu, da bodo vsi tisti našteti imeli veliko težje delo oziroma jih bodo ravno vaši preventivni ukrepi odvrnili od njihovih zlonamernih dejanj.

https://i.imgur.com/994sNUR.png

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Pogovor o šaleških jezerih: Kaj vse se bo še potopilo?

V Šaleški dolini, kjer so brazgotine premogovništva zaznamovale več kot petino površine, se odpirajo vprašanja o prihodnosti in trajnostni revitalizaciji. Kako bodo te spremembe vplivale na krajino, biotsko raznovrstnost, gospodarjenje...
Družba

Velenje združeno v dobrodelnosti: 100 tisoč evrov zbranih za žrtve neurij

V Velenju so na dobrodelnem dogodku zbrali pomembna sredstva za pomoč družinam, ki so utrpele škodo v nedavnih neurjih po različnih regijah....
Družba

Velenjčan Boštjan Volk na prestižnem tekmovanju postal “Evropski mlad chef”

Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel domačin Boštjan Volk....
Obvestila

Danes in jutri popolna zapora Ceste XIV. Divizije zaradi asfaltiranja

Občane in uporabnike cest obveščamo, da bo danes, 15. novembra popoldan in jutri, 16. novembra, čez ves dan, Cesta XIV. Divizije zaradi asfaltirnih del popolnoma zaprta....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023