Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. decembra 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved. ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek okoli 9.38 nas je občan iz Šmartnega ob Paki obvestil, da je bilo vlomljeno v uto. Policisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da neznani storilec iz ute ni ukradel ničesar. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, Poskusa velike tatvine, so policisti državnemu tožilca poslali kazensko ovadbo.

Ob 11.39 smo obravnavali kaznivo dejanje Samovolje, ko nas je občan obvestil, da mu je bivša partnerka vzela invalidski pripomoček, ki ga potrebuje za hojo. Ker Kazenski zakonik določa, da se opisano kaznivo dejanje preganja na zasebno tožbo smo o tem obvestili državnega tožilca s poročilom.

Ob 17.07 je k nam prišel voznik, ki je dežurnemu policistu povedal, da ga je v krožišču pod skakalnico izsilil voznik, ki ga je kasneje pljunil v obraz in odpeljal. Zaradi neprimernega vedenja bo o voznikovi kazni odločal prekrškovni organ.

Ob 18.45 nam je občan povedal, da mu je v tujini neznanec ukradel ključe osebnega avtomobila. Sledi zbiranje obvestil in dokazov o vseh ukrepih pa bomo obvestili državnega tožilca.

V četrtek smo obravnavali tri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj gmotna škoda.

PETEK

V petek je dnevna izmena obravnavala tri prometne nesreče z gmotno škodo, nočna izmena pa je imela bolj pestro službo.

Ob 21.02 nas je OKC obvestil, da med Pesjem in Šoštanjem na cesti leži oseba. Policisti so osebo našli in ugotovili, da je zaradi opitosti padel in se poškodoval. Zanj so poskrbeli reševalci ZD Velenje.

Ob 23.24 so policisti odredili pridržanje do streznitve za osebo, ki je bila pijana zalotena pri prekršku, se nedostojno vedla pred prireditvenim prostorom hkrati pa ni upoštevala navodil varnostnikov. Zaradi množice kršitev je bil osebi izdan plačilni nalog.

Ob 2.39 smo osebi v Velenju zasegli zavitek z belo snovjo za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana na analizo. V primeru pa da gre za prepovedano drogo bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Ob 3.29 nas je občan najprej obvestil, da ga je v enem od velenjskih lokalov udarila druga oseba. Policisti  so zbrali obvestila in vse potrebne dokaze. Kmalu za tem smo bili obveščeni, da je v isti lokal prišla skupina ljudi, ki naj bi bili oboroženi. Policisti so odšli na kraj kjer so ugotovili, da je ena oseba poškodovana. Zasegli so nož za katerega je bilo ugotovljeno, da  pri kršitvi naj nebi bil uporabljen. Po vseh zbranih obvestilih smo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nasilništva in Ogrožanja z nevarnim predmetom pri prepiru ali pretepu.

SOBOTA

V soboto smo ob 9.45 obravnavali tatvino registrske tablice.

Kasneje ob 10.15 pa je k nam prišla občanka, ki je prijavila, da je neznanec zlorabil njene osebne podatke in ustvaril lažni profil na socialnem omrežju Instagram. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, Zlorabe osebnih podatkov, bomo zbirali obvestila in o tem obvestili državnega tožilca.

Ob 11.36 nas je občanka obvestila, da ji je neznanec ukradel denarnico v kateri je imela plačilne kartice, ki jih je neznanec zlorabil. Tožilca bomo o kaznivem dejanju Veliki tatvini obvestili s kazensko ovadbo.

Na Žarovi cesti v Velenju smo zasegli belo tabletko za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. To bodo potrdili ali ovrgli izsledki analize, o prekršku pa bo odločal prekrškovni organ.

Ob 21.24 smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini, kjer smo nasilnemu partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal. Prav tako bomo zbrali vsa obvestila in dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ki jih bomo poslali državnemu tožilcu.

Ob 23.04 so policisti zaradi hrupa  v Vinski gori, osebi izrekli opozorilo.

NEDELJA

V nedeljo ob 15.30 smo obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila oseba lažje telesno poškodovana, zgodila pa se je dan prej. Policisti so ugotovili, da je bila oseba v prometni nesreči udeležena sama, zaradi neprilagojene hitrosti pa bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Na Stantetovi cesti v Velenju so neznanci s kamnom prijaviteljici razbili okno. Prijaviteljica pregona storilca ni zahtevala, zato smo zadevo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 23.20 uri je voznik v Šoštanju, zaradi neupoštevanja prometnega znaka povzročil prometno nesrečo in s kraja odpeljal brez, da bi si z drugim udeležencem izmenjal podatke. Voznika smo kmalu izsledili, k temu pa je botrovalo dejstvo, da se je nesrečnež zaletel v neoznačeno vozilo policije. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V nočnem času so morali policisti na prireditvi v Velenju eno osebo pridržati. Tudi ta je bil zaloten pri prekršku pod vplivom alkohola in ni upošteval zakonitih ukazov policistov. Zaradi storjenih prekrškov mu bo izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK

V ponedeljek smo vozniku zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil.

Ob 23.22 smo v lokalu v Velenju ugotavljali, zakaj sta neznanca hotela vstopiti v lokal, kjer je potekala prireditev zaprtega tipa. Ker jim tega niso dovolili, sta se do osebja začela vesti nedostojno, jih pljuvala in žalila. Pred prihodom policistov na kraj sta neznanca že odšla. Ko bomo pregledali posnetke varnostnih kamer se bomo z njima pogovorili in zadevo predali prekrškovnemu organu, ki bo določil višino kazni zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

ZA KONEC PA ŠE TO…

Smo v zadnjem tednu tega leta in kljub temu, da smo mogoče z mislimi pri načrtovanju silvestrske zabave ne pozabimo, da nepridipravi kljub temu še vedno prežijo na vas. Vlomilci, goljufi, prevaranti, nasilneži, roparji, tatovi, zmikavti, žeparji, pijanci za volanom, preprodajalci, ugrabitelji in vsi mogoči so še vedno aktivni in bodo izkoristili vsak trenutek, ki se jim bo ponudil, da vas na nek način oškodujejo in vam s tem pokvarijo praznovanje ali pa začetek novega leta. Ker ste v največji meri vi tisti, ki morate prvi  poskrbeti za lastno varnost nikar ne pozabite vseh preventivnih ukrepov, na katere smo vas opozarjali tekom preteklih let. S tem boste veliko pripomogli k temu, da bodo vsi tisti našteti imeli veliko težje delo oziroma jih bodo ravno vaši preventivni ukrepi odvrnili od njihovih zlonamernih dejanj.

https://i.imgur.com/994sNUR.png

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Dela prost dan je tudi današnji 2. maj

V Sloveniji je praznik in dela prost dan tudi današnji 2. maj, saj kot edina članica EU praznujemo mednarodni delavski praznik dva dneva. Ker so v tem času šolske počitnice,...
Družba

Dvižni stebrički na Glavnem trgu in Trgu svobode v Šoštanju znova delujejo

Na Glavnem trgu in Trgu svobode ponovno delujejo dvižni stebrički, ki preprečujejo vožnjo avtomobilov na tem območju....
Družba

Bi radi kaj vprašali župana? Sedaj imate možnost

Na portalu Velenjcan.si pripravljamo pogovor z županom Mestne občine Velenje, Petrom Dermolom, ki bo odgovoril na naša in vaša vprašanja....
Družba

Na Graški gori prvomajsko srečanje povezalo vse generacije #foto

Tradicionalno srečanje na Graški gori je tudi letošnje leto privabilo množico zbranih....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023