PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 26. junij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 8.08 smo v Prelski obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru. Kasneje smo na istem naslovu v Prelski obravnavali še dva dogodka.

Ob 13.09 smo v Šoštanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Povzročitelju prometne nesreče, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ob 21.02 je na policijsko postajo poklical občan, ki je prijavil tatvino kolesa. Policisti so si ogledali videoposnetek nadzorne kamere in ugotovili, da je tatvino kolesa izvršila neznanka. Oškodovanec je kasneje poklical na policijsko postajo in povedal, da je kolo našel na Celjski cesti.

PETEK

V petek so bili vsi policisti na terenu pozorni, če bi se kje pojavile ovce, ki so pobegnile občanu iz Prelske.

Ob 7.38 smo bili obveščeni, o vlomu v stanovanjsko hišo v Šenbricu. Neznanec je skozi balkon vlomil v hišo, medtem, ko so bili stanovalci na počitnicah. Neznanec je preiskal hišo in ukradel zlatnino. Policisti so opravili ogled in zbrali prva obvestila. Z zbiranjem obvestil bodo nadaljevali o ugotovitvah pa bodo obvestili državnega tožilca.

Ob 10.25 smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, ob 11.05 kaznivo dejanje grožnje, ki mu je ob 13.40 sledilo kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, ki se je zgodilo v Kopru, za nameček pa še kaznivo dejanje izsiljevanje, ki se je zgodilo v Gaberkah. V vseh primerih bomo s kazenskimi ovadbami obveščali državnega tožilca.

Ko se je poleglo dogajanje glede kaznivih dejanj se je zunaj razbesnelo vreme. Ukrepati smo morali zaradi podrtega drevesa na cesti in zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na daljnovod v Gaberkah.

Ob 19.29 smo od občanke sprejeli prijavo za pogrešano osebo. Takoj smo začeli z zbiranjem obvestil glede pogrešane osebe. O vseh ukrepih bomo obveščali državnega tožilca.

SOBOTA

V soboto ob 7.40 smo na Kardeljevem trgu obravnavali kaznivo dejanje velika tatvina. Tam je neznanec vlomil v zaprt prostor in ukradel električno ležeče trikolo. Policisti so opravili ogled in zbrali prva obvestila. Z zbiranjem obvestil bodo policisti nadaljevali in o ugotovitvah obvestili državnega tožilca.

Ob 10.42 smo posredovali v Prelski, kjer je krajan napadel soseda in se do njega obnašal neprimerno. O prekršku, ki ga je storil bo odločil prekrškovni organ.

Ob 18.57 so nas iz Zdravstvenega doma Velenje, obvestili, da so oskrbeli kolesarja, ki je padel v Škalah. Ker je padel na neprometni površini, bodo policisti o ugotovitvah napisali uradni zaznamek.

Ob 19.06 so policisti občanu, ki je na Vojkovi cesti, vpil na soseda, izrekli opozorilo zaradi kršitve Zakona o varnosti javnega reda in miru.

Ob 20.58 smo bili obveščeni o padcu kolesarja, ki je padel v bližini Osnovne šole Livada. Kolesar, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval je kolo vozil pod vplivom alkohola.

Ob 2.55 smo posredovali v Domu krajanov v Florjanu, kjer naj bi se pretepalo več oseb. Policisti so zbrali obvestila od oškodovanca, ki je bil lažje telesno poškodovan, ugotovili prva dejstva in okoliščine, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilništva, pa bodo obvestili državnega tožilca.

NEDELJA

V nedeljo smo v dnevni izmeni obravnavali dve prometni nesreči. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. 

Ob 13.33 je OKC prejel obvestilo, da je občana na Stantetovi cesti v Velenju, med dostavo hrane, napadla stranka. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje in goljufije bomo o ugotovitvah obveščali državnega tožilca.

Ob 20.21 nam je OKC posredoval informacijo občana, ki je videl, da na Velenjskem gradu mladostniki razbijajo luči. Policisti so mladostnike našli in ugotovili njihovo identiteto. O njihovem protipravnem ravnanju bomo obvestili državnega tožilca in pristojni center za socialno delo. 

Do konca nedelje smo obravnavali še dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari, trikrat smo posredovali zaradi preglasne glasbe, eni osebi pa smo zasegli substanco za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo.

Ves čas smo izvajali aktivnosti, da bi našli pogrešanega Antona Vedenika, ki je pogrešan od 23.6.2023 in ga do dne, ko smo zaključili s pisanjem tega poročila, še nismo našli. Vse, bralce pozivamo, da nas v primeru, kakršnihkoli informacij glede pogrešanega, obvestijo na telefonsko številko 113, 080 1200 ali na telefonsko številko policije v Velenju (03)898 61 00.

https://i.imgur.com/n0F9Utz.jpg

ZA KONEC

Šola je končana, počitnice so tukaj. V zadnjem času beležimo povečano število vlomov v stanovanjske hiše. Ponovno vas pozivamo, da upoštevate vse preventivne nasvete in poskrbite, da bodo vaše hiše, medtem, ko boste na počitnicah, videti, kot, da je nekdo doma. Svetujemo vam, da dogodke s počitnic, na socialnih omrežjih, objavite šele potem, ko boste že doma, predvsem pa uporabite zdravo pamet pri odhodu na počitnice in imejte v mislih, da nekdo mogoče že opreza za vami. Le tako boste mogoče pomislili na vse mogoče ukrepe za zagotovitev varnosti vašega premoženja.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Velenjčan Boštjan Volk na prestižnem tekmovanju postal “Evropski mlad chef”

Na prestižnem tekmovanju European Young Chef Award v Franciji, je zavidljivo prvo mesto dosegel domačin Boštjan Volk....
Družba

Začetek prazničnega vzdušja z Miklavžem v Šoštanju

Turistično olepševalno društvo Šoštanj je tudi letos uspešno povabilo Miklavža, ki je obiskal Trg svobode v Šoštanju, da nagovori in obdari zbrane, predvsem pa otroke, ki so pričakali njegov prihod....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 4. december 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
DružbaTurizem

Zaživel je čudovit interaktiven čarobni koledar Velenja

Vstopili smo v praznični december, ki bo obogaten z dogodki primernimi za ta čas. V Mestni občini Velenje so poskrbeli za prečudovit interaktiven koledar, ki bo poskrbel, da boste...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023