Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 25. oktober 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila pri Velenjki. Udeležena sta bila voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče oziroma trčenja je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V petek ob 10.30 uri smo obravnavali še eno prometno nesrečo, ki se je pripetila v Šmartnem ob Paki. Vzrok je bilo izsiljevanje prednosti vozila in posledično trčenja kolesarja. Kolesar je utrpel lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V nedeljo zvečer smo posredovali na Kajuhovi cesti v Šoštanju. Tam je sin izgubil živce in se nespodobno vedel do staršev in bil agresiven. Ob našem prihodu se je umiril. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznanec v trgovini Mercator tehnika odtujil vrtalnik znamke Makita v vrednosti 399.00 EUR. Za storilcem poizvedujemo.

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije in sicer je šlo za posojilo denarja med strankama, pri čemer se stranka, ki si je denar izposodila ni držala dogovorjenega roka in denarja ni vrnila. Zoper osumljeno goljufije bomo podali kazensko ovadbo.

V petek zvečer smo na Vojkovi cesti 12a obravnavali kaznivo dejanje Ogrožanja z nevarnim predmetom pri prepiru ali pretepu. Tam sta se sprla dva stanovalca pri čemer je osumljeni z nožem zamahnil proti oškodovancu. Pri tem mu je porezal jakno. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo. 

V soboto okoli 2. ure zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine električnega skiroja pred lokalom Galaktika. S takojšnjim in operativnim delom ter pregledom okolice smo električni skiro našli v bližini. Za storilcem še poizvedujemo.

V soboto ob 12.30 uri je na enoto prišla občanka, katera je prijavila kaznivo dejanje Groženj izrečenih neposredno in preko mobilnega telefona in socialnih omrežij. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da ima osumljeni že preteklost s podobnimi kaznivimi dejanji do omenjene osebe zato mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zanj bomo podali tudi kazensko ovadbo. 

V nedeljo popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari in sicer je neznanec poškodoval nagrobnik na pokopališču v Vinski Gori. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo popoldan se je na enoti javila še ena žrtev Nasilja v družini. Mož je bil namreč nasilen do nje in ji grozil. Kasneje smo z zbiranjem obvestil ugotovili, da traja to že vrsto let. Izrekli smo mu ukrep prepovedi približevanja, zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kronika

Policisti v soboto pridržali kršiteljico in njenega partnerja

V soboto ponoči so policisti zaradi preglasne glasbe posredovali v Lajšah....
Družba

V nedeljo vabljeni v Wunder Beach Bar na otroški dopoldan s Fit Mravljicami

V nedeljo, 19. maja, vaše najmlajše ob 10. uri čaka prijetno in aktivno dopoldne s Fit mravljicami. Kje se sprašujete? Odgovor je enostaven - Wunder Beach Bar....
Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Če iščete načine, kako narediti prihajajoči vikend nepozaben, smo za vas pripravili izbor vrhunskih dogodkov, ki bodo popestrili vaše dni. Ne glede na to, ali ste ljubitelj filmske umetnosti, adrenalinskih...
Družba

S projektno dokumentacijo do novega Centra za zaščito in reševanje

V Mestni občini Velenje želijo z novim objektom Center za zaščito in reševanje zagotoviti primerne prostore za javni zavod Poklicna gasilska enota Velenje ter ostale sile in društva sistema zaščite...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023