PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 25. julij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila med voznikom lokalnega avtobusa in voznikom osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je izsilili prednost vozniku avtobusa, kateri je močno zavrl. Potnica na avtobusu je z glavo udarila v steklo avtobusa in utrpela lažjo poškodbo glave in komolca. Zoper voznika osebnega avtomobila bomo ukrepali. 

V petek smo obravnavali dve prometni nesreči. V prvem primeru je voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, povzročil prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje, pri čemer je prišlo do naleta treh vozil. Zoper voznika smo podali kazensko ovadbo.

V drugem primeru pa smo v prometu opazili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bila predhodno z ukrepom prepovedana vožnja vozil na motorni pogon. Pričel je divjati in bežati in pri tem zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo na križišču Šaleške in Kidričeve ceste. Kasneje smo ga uspeli ustaviti in prijeti. Vozilo mu je bilo na kraju zaseženo zanj pa bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto je bila obravnavana prometna nesreča v Vinski gori, kjer je prav tako prišlo do naleta treh vozil. Nastala je le materialna škoda. Voznikoma, ki sta vozila na prekratki varnostni razdalje je bil izdan plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek smo obravnavali nadlegovanje sodelavca, katero je naznanila oškodovana občanka. Po preverjenih sms sporočilih so bili zaznani elementi prekrškov po Zakonu o varnosti javnega reda in miru. Zanj bo uveden prekrškovni postopek.

V nedeljo malo pred polnočjo smo posredovali na igrišču v Skornem, kjer je skupina oseb kršila nočni mir in počitek s predvajanjem glasne glasbe. Po prejeti izjavi bomo zoper organizatorja uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo zvečer smo posredovali v Šoštanju, kjer je kršitelj v naselju kuril vejevje in plastične folije. Zaradi smradu je motilo sosede, kateri so o tem obvestili Policijo. Zanj bomo podali predlog pristojnemu  prekrškovnemu organu.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo posredovali v Hrastovcu, kjer je stanovalec napadel drugega stanovalca. Osumljeni je oškodovancu izrekel grožnje z nožem v roki. Oškodovani se je zaprl v sobo in zatekel na streho objekta. Ob prihodu policistov in pozivanju je osumljeni odvrgel nož. Na kraju je bil obvladan in zaradi zdravstvenega stanja s strani zdravstvenega osebja odpeljan v bolnišnico. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V četrtek proti večeru smo posredovali v Vinski Gori, kjer je razburjena lastnica stanovanjske hiše grozila dvema geodetoma in sinu. Med postopkom je večjo palico vihtela tudi proti policistu. Palica ji je bila odvzeta. V nadaljevanju je tudi njen partner izrekel grožnje policistoma. Zoper oba bomo podali kazensko ovadbo.

V četrtek zvečer smo še enkrat posredovali v Vinski Gori, kjer je osumljeni sosedom zmetal lončke in rože po tleh. Do storilca smo prišli preko videonadzornega sistema oškodovanca. Osumljenega bomo ovadili. 

V soboto zjutraj smo na Jerihovi cesti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Tam je neznani storilec najprej poskušal vlomiti pri steklenih vratih, nato pa je skozi okno vlomil v hišo, jo razmetal vendar ničesar odnesel. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo zjutraj sta na enoto prišla občana, ki sta prijavila, da jima je neznani storilec na Slemenu vlomil v avtomobil in odtujil denarnici z denarjem v vrednosti nekaj čez 100 eur. Za storilcem poizvedujemo. 

OBVESTILO:

V nedeljo popoldan se je na naši enoti oglasil občan, kateri je prinesel dva ključa od cilindrične ključavnice, katera je našel na poti med šolskim centrom Velenje in garažno hišo pri zdravstvenem domu. V kolikor jih kdo pogreša se hranijo na naši enoti.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Šoštanj v središču pozornosti na 39. Slovenskem knjižnem sejmu s poudarkom na Kajuhovi literarni zapuščini

Ljubljana bo od 21. do 26. novembra 2023 gostila 39. Slovenski knjižni sejem na Gospodarskem razstavišču. Letošnji sejem bo posebno pozornost namenil mestu Šoštanj, ki se bo predstavilo kot "Kajuhov...
Kultura

V naslednjem tednu bo v Galeriji Velenje potekal generacijski forum na temo kulture

Mestna občina Velenje vabi na generacijski forum na temo kulture, ki se bo odvijal v ponedeljek, 4. decembra, ob 17. uri v Galeriji Velenje....
DružbaGospodarstvo

Premogovnik Velenje gostil svetovalne delavce in ravnatelje izobraževalnih institucij iz Savinjsko-šaleške regije

Premogovnik Velenje že tradicionalno ob koncu leta v svojo sredino povabi ravnatelje in svetovalne delavce izobraževalnih institucij iz Savinjsko-šaleške regije. Letošnji sprejem je potekal v sredo, 29. novembra 2023. Na...
Družba

Pisanje voščilnic, ki ogrejejo srca: Pridružite se projektu za osrečevanje starejših

V osmih letih obstoja projekta "Mala pozornost za veliko veselje" so prostovoljci po vsej Sloveniji ustvarili in razposlali impresivnih 136.585 voščilnic in prazničnih pisem, namenjenih osamljenim starejšim v domovih in...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023