Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 25. julij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila med voznikom lokalnega avtobusa in voznikom osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je izsilili prednost vozniku avtobusa, kateri je močno zavrl. Potnica na avtobusu je z glavo udarila v steklo avtobusa in utrpela lažjo poškodbo glave in komolca. Zoper voznika osebnega avtomobila bomo ukrepali. 

V petek smo obravnavali dve prometni nesreči. V prvem primeru je voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, povzročil prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje, pri čemer je prišlo do naleta treh vozil. Zoper voznika smo podali kazensko ovadbo.

V drugem primeru pa smo v prometu opazili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bila predhodno z ukrepom prepovedana vožnja vozil na motorni pogon. Pričel je divjati in bežati in pri tem zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo na križišču Šaleške in Kidričeve ceste. Kasneje smo ga uspeli ustaviti in prijeti. Vozilo mu je bilo na kraju zaseženo zanj pa bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto je bila obravnavana prometna nesreča v Vinski gori, kjer je prav tako prišlo do naleta treh vozil. Nastala je le materialna škoda. Voznikoma, ki sta vozila na prekratki varnostni razdalje je bil izdan plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V petek smo obravnavali nadlegovanje sodelavca, katero je naznanila oškodovana občanka. Po preverjenih sms sporočilih so bili zaznani elementi prekrškov po Zakonu o varnosti javnega reda in miru. Zanj bo uveden prekrškovni postopek.

V nedeljo malo pred polnočjo smo posredovali na igrišču v Skornem, kjer je skupina oseb kršila nočni mir in počitek s predvajanjem glasne glasbe. Po prejeti izjavi bomo zoper organizatorja uvedli prekrškovni postopek.

V nedeljo zvečer smo posredovali v Šoštanju, kjer je kršitelj v naselju kuril vejevje in plastične folije. Zaradi smradu je motilo sosede, kateri so o tem obvestili Policijo. Zanj bomo podali predlog pristojnemu  prekrškovnemu organu.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo posredovali v Hrastovcu, kjer je stanovalec napadel drugega stanovalca. Osumljeni je oškodovancu izrekel grožnje z nožem v roki. Oškodovani se je zaprl v sobo in zatekel na streho objekta. Ob prihodu policistov in pozivanju je osumljeni odvrgel nož. Na kraju je bil obvladan in zaradi zdravstvenega stanja s strani zdravstvenega osebja odpeljan v bolnišnico. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V četrtek proti večeru smo posredovali v Vinski Gori, kjer je razburjena lastnica stanovanjske hiše grozila dvema geodetoma in sinu. Med postopkom je večjo palico vihtela tudi proti policistu. Palica ji je bila odvzeta. V nadaljevanju je tudi njen partner izrekel grožnje policistoma. Zoper oba bomo podali kazensko ovadbo.

V četrtek zvečer smo še enkrat posredovali v Vinski Gori, kjer je osumljeni sosedom zmetal lončke in rože po tleh. Do storilca smo prišli preko videonadzornega sistema oškodovanca. Osumljenega bomo ovadili. 

V soboto zjutraj smo na Jerihovi cesti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Tam je neznani storilec najprej poskušal vlomiti pri steklenih vratih, nato pa je skozi okno vlomil v hišo, jo razmetal vendar ničesar odnesel. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo zjutraj sta na enoto prišla občana, ki sta prijavila, da jima je neznani storilec na Slemenu vlomil v avtomobil in odtujil denarnici z denarjem v vrednosti nekaj čez 100 eur. Za storilcem poizvedujemo. 

OBVESTILO:

V nedeljo popoldan se je na naši enoti oglasil občan, kateri je prinesel dva ključa od cilindrične ključavnice, katera je našel na poti med šolskim centrom Velenje in garažno hišo pri zdravstvenem domu. V kolikor jih kdo pogreša se hranijo na naši enoti.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Včeraj je v Šoštanju potekala predstavitev knjige “Potopljeni spomini”

Včeraj, 23. aprila, je v Kulturnem domu Šoštanj potekala predstavitev knjige "Potopljeni spomini" avtorja Damijana Kljajiča....
Družba

Ob mednarodnem dnevu čebel in v spomin na dan mladosti vabljeni na medeno kulinarično doživetje

Pridružite se kulinaričnemu doživetju v soboto, 25. maja, na Cankarjevi ulici v Velenju, kjer se bodo združili okusi in vonjave na posebnem dogodku, posvečenemu mednarodnemu dnevu čebel in spominu na...
Družba

Minuli konec tedna je v Velenju potekal Gamejam, kjer so tekmovalci ustvarjali izjemne in inovativne igre

V prostorih Gaudeamusa na Šolskem centru Velenje je 19. in 20. aprila 2024 potekal GameJam, kateri je pritegnil dijake iz različnih šol, ki so se v 24-urnem maratonu pomerili v...
Gospodarstvo

V četrtek se je v prijetnem ambientu s pogledom na Velenjsko jezero odvijal Sedmi Poslovni Espresso

V četrtek. 09. maja, je v idiličnem ambientu Wunder Beach Bara potekal sedmi poslovni Espresso, kjer se je predstavilo podjetje podjetje Big Bang Energija....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023