Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. maj 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, padec kolesarja izpred dneva prej. Kolesarka je pri vožnji po Koroški cesti izgubila oblast nad kolesom in padla po vozišču in utrpela lažje telesne poškodbe.

V petek ob 11. uri smo na Selu v bližini Interspara obravnavali še eno prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje in posledično trčenja vozil. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

V ponedeljek ob 14.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na Tomšičevi cesti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V ponedeljek zvečer smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na Šaleški cesti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelj je bil preizkušen z alkotestom, kateri je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po strokovnem pregledu smo povzročitelju odredili pridržanje. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 14. ure je na enoto prišla občanka in naznanila kaznivo dejanje Goljufije. Pri podjetju iz Krškega je naročila in poplačala okna, vendar ji niso vseh dostavili. S tem so jo oškodovali za 4.800 evrov. 

V četrtek popoldan nas je občan iz Goriške ceste obvestil, da mu je neznanec poškodoval vhodna vrata stanovanja v katerem sicer ne živi. Opravili smo ogled in zbrali obvestila od sosedov. Materialna škoda na vratih znaša okoli 50 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek ob 21.05 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Na enoti sta se oglasila oškodovanec in priča kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da je do groženj osumljenca prišlo zaradi prodaje vozila, ki naj ne bi bilo izpravno. Osumljeni je oškodovancu izrekel resne grožnje zaradi česar ga bomo kazensko ovadili. 

V petek zvečer se je na enoti oglasil oče s hčerko staro 9 let, katero je v popoldanskem času eden izmed otrok na šolskem avtobusu na poti domov pošprical po očeh z neznano pekočo tekočino. Zbrana so bila obvestila in ugotovljen mladoletnik, ki je to storil. Obvestili bomo tožilstvo in Center za socialno delo.

V soboto okoli 01.00 zjutraj smo bili obveščeni, da je varnostnik podjetja Prosignal pri redni kontroli opazil osebo, ki je vlamljala v avtomat za hrano pri Vili Rožle. Neznanec je s kraja pobegnil. Na kraju smo opravili ogled in našli sledi nasilnega vlamljanja in štiri plastenke vode. Preverili bomo sledove in skušali storilca izslediti.

V soboto ob 14.25 uri smo posredovali na Kersnikovi cesti, kjer je moški napadel žensko in jo po žaljenju še dvakrat udaril v predel ušes. Zbrana so bila obvestila in pridobljeno zdravniško spričevalo. Znanega storilca bomo ovadili za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V ponedeljek zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Sosed je sosedu v sporu resno zagrozil, da bo z njim fizično obračunal. Zbrali smo obvestila in bomo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje Groženj.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

V torek znižanje reguliranih cen pogonskih goriv

Ob nespremenjenih trošarinah se bodo regulirane cene pogonskih goriv v torek znižale. Liter neosvinčenega motornega bencina se bo pocenil za 1,9 centa na 1,541 evra, liter dizla pa za 4,3...
Družba

Dom kulture danes: Ob bližajočem dnevu upora proti okupatorju slavnostno tudi v Velenju
#foto #video

Danes, 25. aprila, je v Domu kulture Velenje potekala občinska slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga bomo obeležili v soboto, 27. aprila....
Družba

Učenec velenjske glasbene šole dosegel odličen rezultat na mednarodnem tekmovanju

V ponedeljek, 13. maja 2024, se je na mednarodnem tekmovanju Bolero 2024 (tolkala 🥁) odlično izkazal mladi učenec Glasbene šole Fran Korun Koželjski, Art Kočevar....
Družba

Ob mednarodnem dnevu čebel in v spomin na dan mladosti vabljeni na medeno kulinarično doživetje

Pridružite se kulinaričnemu doživetju v soboto, 25. maja, na Cankarjevi ulici v Velenju, kjer se bodo združili okusi in vonjave na posebnem dogodku, posvečenemu mednarodnemu dnevu čebel in spominu na...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023