PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. maj 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, padec kolesarja izpred dneva prej. Kolesarka je pri vožnji po Koroški cesti izgubila oblast nad kolesom in padla po vozišču in utrpela lažje telesne poškodbe.

V petek ob 11. uri smo na Selu v bližini Interspara obravnavali še eno prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje in posledično trčenja vozil. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

V ponedeljek ob 14.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na Tomšičevi cesti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V ponedeljek zvečer smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na Šaleški cesti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelj je bil preizkušen z alkotestom, kateri je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po strokovnem pregledu smo povzročitelju odredili pridržanje. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nevarne vožnje. 

KRIMINALITETA:

V četrtek okoli 14. ure je na enoto prišla občanka in naznanila kaznivo dejanje Goljufije. Pri podjetju iz Krškega je naročila in poplačala okna, vendar ji niso vseh dostavili. S tem so jo oškodovali za 4.800 evrov. 

V četrtek popoldan nas je občan iz Goriške ceste obvestil, da mu je neznanec poškodoval vhodna vrata stanovanja v katerem sicer ne živi. Opravili smo ogled in zbrali obvestila od sosedov. Materialna škoda na vratih znaša okoli 50 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek ob 21.05 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Na enoti sta se oglasila oškodovanec in priča kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da je do groženj osumljenca prišlo zaradi prodaje vozila, ki naj ne bi bilo izpravno. Osumljeni je oškodovancu izrekel resne grožnje zaradi česar ga bomo kazensko ovadili. 

V petek zvečer se je na enoti oglasil oče s hčerko staro 9 let, katero je v popoldanskem času eden izmed otrok na šolskem avtobusu na poti domov pošprical po očeh z neznano pekočo tekočino. Zbrana so bila obvestila in ugotovljen mladoletnik, ki je to storil. Obvestili bomo tožilstvo in Center za socialno delo.

V soboto okoli 01.00 zjutraj smo bili obveščeni, da je varnostnik podjetja Prosignal pri redni kontroli opazil osebo, ki je vlamljala v avtomat za hrano pri Vili Rožle. Neznanec je s kraja pobegnil. Na kraju smo opravili ogled in našli sledi nasilnega vlamljanja in štiri plastenke vode. Preverili bomo sledove in skušali storilca izslediti.

V soboto ob 14.25 uri smo posredovali na Kersnikovi cesti, kjer je moški napadel žensko in jo po žaljenju še dvakrat udaril v predel ušes. Zbrana so bila obvestila in pridobljeno zdravniško spričevalo. Znanega storilca bomo ovadili za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V ponedeljek zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Sosed je sosedu v sporu resno zagrozil, da bo z njim fizično obračunal. Zbrali smo obvestila in bomo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje Groženj.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Policijsko poročilo

Resna nesreča pri delu v Velenjskem podjetju

V enem izmed podjetij v Velenju so se soočili z resno nesrečo pri delu, ki je pustila hude posledice za eno od zaposlenih....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Obvestilo: Zaradi del na cesti v Hudi luknji promet poteka izmenično enosmerno

Zaradi sanacije cestišča bo promet skozi Hudo luknjo dva dni potekal izmenično enosmerno....
Družba

Dela na cesti v Zg. Doliču predvidoma zaključena danes

Zaradi del na cesti v Zgornjem Doliču je v zadnjih dneh prihajalo do zastojev na relaciji Mislinja - Velenje. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023